Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
stockholmstar

stockholmstar

Medlem
  • Plats Sundbyberg
  • Registrerad 2009-03-30
  • Senast aktiv 2011-06-29
  • Antal inlägg 28

Foruminlägg

De senaste inläggen stockholmstar har skrivit i forumet.

Halloj alla,

Här kommer ett super-märkligt problem: min tjej fick överta min gamla Macbook från 2009. Hon blev överlycklig över att få ställa in den bullrande personal-PC:n från -05 i garderoben. Men det oerhört märkliga är att hon kan inte styra mus-pilen med styrplattan! Hon använder pekfingret på styrplattan och pilen har minst sagt sagt svårt att ta sig fram. Den går långsamt, ryckigt och åt konstiga håll. När jag använder mitt finger så funkar det perfekt. Dessutom kan hon styra pilen perfekt på min Mackbook från 2011 - det är alltså inte en handhavande-fråga! På det hela taget verkar det som att det är dålig kontakt mellan just hennes fingrar och denna styrplatta. Dålig konduktivitet på något sätt alltså. Jag har provat med rengöring och med fingrar i olika stadier av renhet. Men problemet kvarstår. Jag kan köra på hennes styrplatta och hon kan köra på min. Men hon kan inte köra på sin egen.

Nu är jag nyfiken på om någon stött på något liknande, eller läst om något liknande. Alltså ett fall där styrplattans känslighet helt enkelt är felkalibrerade i förhållande till olika fingrar?

Märkligt? Ja, jag håller med. Detta är inte ett försenat aprilskämt!

Nope... nu försvann min delade resurs igen. Cmd+k ger inget... hur gör man för ansluta till en resurs? I Windows letar man bara rätt på arbetsgruppen och sen ansluter man - lätt om en plätt! Hur hittar jag arbetsgruppen i en Mac?

Ok. Bra. Där får jag upp en lista med alla utdelade resurser. Återstår att se om de finns där också nästa gång servern försvinner i Finder.

Jag har fått ett lustigt problem. Jag har alltid hur enkelt som helst kunna komma åt min PC-nätverks-server. Den dyker automatiskt upp i Finder. Men sedan 2 dar har den försvunnit. Men ännu konstigare är att den ibland kommer tillbaka en liten stund för att sedan försvinna igen. Detta utan logik. Omstarter och liknande verkar inte ha nån effekt, utan plötsligt dyker den upp igen. Servern är 100% synlig i resten av nätverket som består av 4-5 PC, 3 macar med mera...

Det är alltså bara en av mina macar som har detta problem. Felet är troligen inte hos PC-sewrvern med andra ord.

Så hur gör jag i OS X för att söka upp en nätverksenhet och sedan ansluta manuellt? Jag har inte hittat någon funktion för detta, utan det verkar fungera automatiskt, vilket är bra så länge det inte är nått fel.

Jag är säker på att det finns en möjlighet. Men var?

Ja, se det gör det ja!

Ok... tack...

Ut på stan och hitta minnen nu!

Jag tänkte också uppgradera själv..... frågan är bara om jag skall köpa en eller två 4-GB-minnen? Det beror ju på vad som sitter i vid leverans? Antagligen är det två st. 2-giggare? Men är det nån som vet? Så slipper jag skruva upp och titta innan jag åker till affären

Jag har pratat med Apple. Till OS X Server så måste jag ha en sladdkopplad mus vid setupen. Tur man har en PC som kunde låna ute en mus

Det var bra tips! Skall prova det på servern nästa gång jag kommer till kontoret. Men jag tar med mig en "idiot"-mus också. Enligt Apple Support så går inte OS X Server att sätta upp utan en sladd-mus!

Hej,

Jag håller på och sätter upp en Mac OS X Server. Tyvärr hittade den inte musen under uppstart så jag gick igenom setupen med bara tangenter. Men nu när jag har skrivbordet är det stopp. Jag ser att Bluetooth inte är aktiverat så jag måste komma åt system preferences och sedan aktivera BT och mus manuellt.

Men hur 17 jag än försöker så kommer jag inte att starta programmen i dockan.

Tips?

Funkar inte för mig. Dock funkar Internetdelningen över Blutetooth! Men över kabeln är det dött....

Hej,

Min Internetdelning försvann när jag uppgraderade till OS4. kan inte få igång den med återställningar. Nån som haft liknande problem med Telia?

Är det någon som vet hur jag hindrar iTunes och iPhoto från att starta när jag ansluter iPhone? Vill sköta detta själv.

Tack. Jag hittade sliderna... fattade inte att det fanns mer bakom "grey scale slider". Där bakom gömde sig faktiskt även RGB!!