Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
stockholmstar

stockholmstar

Medlem
  • Plats Sundbyberg
  • Registrerad 2009-03-30
  • Senast aktiv 2011-06-29
  • Antal inlägg 28

Foruminlägg

De senaste inläggen stockholmstar har skrivit i forumet.

I Office 2007 och 2010 för Windows finns det en funktion under: format data point/fill/color/more colors där jag kan välja exakt färg genom att slå in ett RGB nummer. I Office 2011 Mac så ser det nästan exakt likadant ut förutom att möjligheten att identifiera och skapa en färg med RGB-nummer saknas.

Är det nån som vet hur jag kommer förbi detta problem? Jag har ett antal mallfärger angivna med RGB och nu vill jag använda dem i Office 2011 och inte behöva gå till PC:n varje gång.

I Office 2008 fanns det en möjlighet med en "color picker" att identifiera och överföra en specifik färg. Men denna option har tagits bort.

Tjena,

Är det nån mer än jag som irriterar sig på att Color Picker är borta i Office 2011? Det var den lilla Pipetten i Office 2008 med vilken man kan kunde peka på en färg i en befintlig presentation för att få reda på vilken färg det är. Sedan kunde man klicka på tom plats i en ny presentation - och vips hade man samma färg där.

Vad värre är att man inte heller verka kunna identifiera använda färger med hjälp av RGB-nummer som man kan i t ex Windows-versionen. Så nu står man som ett frågetecken när jag vill kopiera en färg från en presentation till en annan. Nån som har något tips?

Hej alla,

Är det någon som vet hur man kan ställa in iPhone/ipad till INTE markera hämtad IMAP-post som läst?

Problemet är att om jag läser mail i iPhone/iPad innan jag läst dem på min stationära mac så fungerar inte Apple Mails regler. Jag har ju satt upp ett stort antal mappar i Apple Mail där jag lagrar all e-post. Detta hanteras av regelhanteraren i Apple Mail. Men om jag först kollat e-post i iphone/ipad så sätts reglerna ur spel och allt hamnar i inkorgen.

Möjligen skall denna fråga ställa i mac-forumen. Men jag börjar här eftersom det är iphone/ipad som är grundorsaken till problemet!

Hej,

Är det nån som vet hur jag ändrar standard för media-filer? Jag vill alltså att t ex en mp3-fil skall starta med VLC istället för ITunes. Ja, jag kan högerklicka på en mp3-fil och välja VLC som standardprogram. Men då är det bara den unika filen som startar med VLC. Jag vill alltså hitta en inställning för att göra denna ändring globalt, så att samtliga mp3-filer öppnas med VLC.

tacksam för input!

Jag svarar själv eftersom jag hittade en lösnign på nätet till hur man återställer Time Machine:

Mac OS X 10.5 (Leopard) - How do I reset Time Machine?

Jag avbröt första backupen till min nya Time Capsule. Nu har det stått "stoppar säkerhetskopiering" i snart 4 timmar. Gör datorn något fortfarande? Eller har den hängt sig? Jag har provat att starta om ett alla grejjer ett par gånger och omkonfigurera Time Machines inställningar; typ byta disk osv...Jag har också googlat en del och det verkar som en del råkat ut för att det står "förbereder" i ett par timmar. Och jag har provat en del tips för detta problem, men det verkar inte lösa mitt problem.

Finns det något sätt att avbryta detta? Återställa, säga förlåt och börja om från början?

Felet måste vara i min Mac!

Om jag på min PC öppnar filen i web-mailen och sparar ned utan att gå via något mail-program så har filen fortfarande fel ändelse. Men som sagt, om jag manuellt ändrar ändelsen så är filen i fin-fint skick.

Det är folk med PC och Office som får problemet. Flera olika personer.... för mottagare som har Mac+Apple Mail så kommer filen igenom. Så det är något med PC-användarna, men felet måste ändå vara hos mig eftersom det inte hänt förut och det är flera mottagare som är berörda.

Hej,

Jag har ett problem som började "plötsligt", möjligen efter det att jag uppgraderade till Snow Leopar, men jag tror det var något senare. När jag attachar XLSX-filer från Excel 2008 så förvandlas filen till en DAT-fil. Mottagare kan inte läsa filen om de inte först döper om den xlsx igen. Om jag sparar om filen i Office 2004-format (xls) då går det att skicka den utan problem. Vad kan detta vara?

Hej,

Jag undrar hur jag gör en total av-installation av Paralells?

Jag använde den inbyggda avinstalleraren, men jag fick ingen extra plats på hårddisken och när jag sedan ominstallerar Paralells så finns fortfarande den gamla Windows-installationen där.

Jag vill alltså totalt ta bort programmet och återfå de 32 Gigbyte som är skapade för Window.

Och som sagt: "Uninstall" fixar inte biffen....

Jag är gammal PC-användaren... och där var det i alla fall enkelt.... bara gå in på C: och radera allt skräp. Men på en Mac fattar man ju inte var filerna är

Tack så mycket för lösningen! Nu funkar det!

Hej,

När jag tagit ett skärmklipp och sparat en bild på skrivbordet så ser bilden jättefin ut. Och det går att zooma i den. Men så fort jag försöker bifoga den i Mail, så får bilden jättelåg upplösning och det går inte att zooma i den. Om jag mailar via webmäjl så behålls bildens upplösning.
Hur kan jag ställa in så att jag kan bifoga dessa bilder på normalt sätt?

/U