Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
here4areason

here4areason

Medlem
  • Plats Karlstad
  • Sysselsättning Vill ha ...nu!
  • Registrerad 2009-06-20
  • Senast aktiv 2012-02-17
  • Antal inlägg 75

Foruminlägg

De senaste inläggen here4areason har skrivit i forumet.

Lastade ner trial utgåvan av FCPX för att känna på programmet och se om det är värd att uppgradera ifrån iMovie.

Här är några av mina synpunkter, fyll gärna på med era. Observera att målgruppen i frågan är iMovie användare och inte fullfjädrade videoproffs.

@ Import av iMovie events
-Fungerar på events som ligger direkt på interndisken. Jag har alla mina på en extern USB disk och dessa hittas inte. Det finns inga valmöjligheter under importen så man kan inte välja själv vart iMovie eventbiblioteket ligger. Här finns stora potential att göra det bättre.

- importerar hela foldern med imovie events och lägger FCPX event på samma disk. Se till att ha tillräckligt diskutrymme. Annars importeras bara delar och man blir tvungen att städa innan man kan forsätta importera.

@ Snabbhet
- Kan inte ens jämföras med imovie. FCPX är snabb! Bakgrundsexport av film gör att du kan fortsätta arbeta medan FCPX skapar din film till DVD, Apple TV, o.dyl.

@ Nyckelord m.m.
- Bättre än iMovie, men det finns potential att förbättra hanterandet.Inte i närheten av Apertures bekväma nyckelordshantering. Är man van Aperture så blir det en nedtur, är man van iMovie så blir det ett lite lyft.

IP Flood Detection är inte aktiv, enl. modemet.
Har provat olika duplex inställningar utan framgång.

Flera tips?

Ursprungligen av Zimmerman:

Trådlöst kan du inte förvänta dig mera - det är bra siffror. Att PC'n och MBP har så olika värden på samma lina är dock skumt. Det sitter ju gigabit-kort i alla Macar sedan 90-talet. När Comhem säger att korten inte fixar biffen så snackar dom i nattmössan...däremot kanske det är något annat i minsta MBP'n som sölar. Någon som vet? Min MBP 15" går då lika snabbt som iMacen och alla andra burkar - fullt ös på lina.

ComHem var iallafall rätt tydliga på att det var begränsningar i Macen. Det visar sig ju även när man jämför datorerna sida vid sida, och byter bara TP kabeln emellan dom. Samma resultat ett flertal gånger.

Så om detta stämmer så kan inte MBP sommar 2009 ta emot fullt ös på bredband när det går över ca 40-50 Mbit/s.

Uppkopplingen var exakt samma. Switchade nätkabeln bara mellan datorerna.

Även trådlöst får jag bara ca 35-40 med MBP.

Ursprungligen av mattiL:

Jag brukar testat speeden genom att ladda ner en ISO från SUNET - Swedish University Network's FTP archive (obs ftp... ).
Sunet har kraftiga linor, så begränsningen brukar vara på klientsidan.

Fast det är inte problemet i detta fallet. Jag får ju 98 på Windowsdatorn och endast 42 på min MBP. Verkar helt klart att det är en begränsning i Mac-laptoppen jämfört med en helt ordinarie stationär Windows dator.

Jag har en MBP och en liten Windows dator och ett ComHem abonnemang på 50-100 Mbit/s.
Har nu haft en dispyt med Comhem om att jag inte får mer än ca 32 Mbit/s på TPtest och ca 42 Mbit/s på Bredbandskollen.

Efter att ha fått nytt modem från ComHem så testar jag att mäta med Bredbandskollen på min stationära WIN dator och får 98 Mbit/s !!

ComHems kundservice menade att nätverkskorten i vissa bärbara Mackar inte orkar med att ta in all "hastighet". Det tyvker jag är mycket märkligt! Vad säger ni på forumet? Har ni samma eller annan erfarenhet?

Jag har en MBP 13" sommar 2009.

Hej,

en dum fråga kanske. Men jag funderar på att köpa Final Cut Pro. Grejen är att jag har en MBP och tänker köpa en iMac inom överskådlig framtid, och jag vill inte betala för två FCP.

Om jag använder samma app store konto på båda maskinerna, tillåter då app store att jag installerar FCP även på min iMac (eller båda maskinerna samtidigt) ? Kan jag med gott samvete trycka på köpa/installera knappen nu när jag har min MBP, för att sedan även installera FCP på en iMac?

Ursprungligen av AndyK:

När jag går in i Faces längst upp till vänster i Library och väljer en person så får jag upp bilderna i Browser vy. Jag är då tvungen att välja den allra första bilden, som visas i Viewer vy när man öppnar den, för att jag ska kunna bläddra mellan bilderna. Väljer jag någon som helst av de andra bilderna, så kan jag endast titta på just den bilden.

Split view går tyvärr inte att använda i Faces-läget.

Sen känns Faces lite buggigt ibland. Man får ibland upp bilder på personer som inte är namngivna när man bläddrar mellan bilderna för en person.

Jag har inte samma problem.
När jag väljer Faces under Library och sedan dubbelklickar på ett ansikte så kommer alla bilder upp på just den personen. (vet inte om man kan kalla det browser view då alla "view" knapparna är oklickbara.

Jag får dock upp en sk. delad view om Aperture tycker sig känna igen personen även på andra foton som fortfarande inte blivit bekräftade, annars är det én enkel view på de ansikten du redan konfirmerat stämmer till personen ifråga. Det kan då naturligtvis vara personen i fråga eller nån helt annan, beroende på hur bra Aperture känner igen personen.

Som jag ser det så fungerar Faces funktionen som förväntat. Om man använder den "flitigt" vid varje import, och både använder bekräfta och avkräfta på ansikten, så kan man underhålla sina foton rätt bra.

Förövrigt så vill iPad's app Bilder använda Ansikten när man synkroniserar sina foton. Dvs man kan filtrera på Ansikten i iPad om du har markerat Faces i Aperture.

Ursprungligen av AndyK:

Sen känns Faces lite buggigt ibland. Man får ibland upp bilder på personer som inte är namngivna när man bläddrar mellan bilderna för en person.

Faces funktionen avser att hjälpa till med att koppla ett antal olika foton till en person. För att effektivare ta fram foton på just den personen så använd Smart Album och filtret face. Själva Faces funktionen är i mitt tycke inte gjord för att visa foton på personer, enbar koppla ihop ansiktena på foton till personer.

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

Jag tror att han menar att när han väl valt en person så får han upp alla foton på denne som "thumbnails" längst nere (om man använder split view). Om han sen väljer 1:a bilden så kan han bläddra bland alla thumbnails, men när han väljer vilken annan bild som helst så går det inte att bläddra.

Det är för mig en solklar bugg.

Om jag har fattat det hela rätt det vill säga.…

Hmmm...nu känner jag mig allmänt trög...men jag förstår fortfarande inte.
När jag väljer en person genom Faces så kan jag inte alls välja vyn "split view". Dock så vill aperture skapa en vy där den har förslag på foton där personen oxå kan vara på.

Men om jag har ett smartalbum som filtrerar efter ett specifikt ansikte så kan jag få split view, men jag kan välja vilket foto jag vill och bläddra. Dvs jag kan inte återskapa problemet.

Kan ni stegvis visa på hur ni får er bug?

Ursprungligen av AndyK:

Upprepar frågan. Kanske någon som vet...?

Hej...lite osäker på vad du egentligen menar, men chansar på ett svar iaf.

När jag går in i Faces (bland dom översta på library listan) så får jag upp korkboardet med alla ansikten.
Här väljer jag ett godtyckligt ansikte/person och får sedan alla ansikten/foton av personen.

Jag ar inga problem att välja varken andra ansikten eller bild av personen, och jag kan gå tillbaka till korkboardet genom att trycka "all Faces" precis ovanför korkboardet.

Osäker på om jag förstod din fråga, och om jag missade din frågeställning så får du gärna förtydliga lite mer.

Mvh

Ursprungligen av pmarriott:

Nej, eftersom jag då måste koppla in en disk. TimeCapsule ligger där trådlöst. Eventuellt kan man ju köra CCC mot disken i TC'n.

Om du har Time Capsule/Airport Extreme kan du köra CCC mot en USB disk kopplat till TC/Extreme. Fungerar finfint som komplement till Time Machine.

CCC är väl ungefär så mycket set and forget som TM. Det jobar i bakgrunden. Bara ställ in en gång och glöm.

Kombinera både TM och CCC (Carbon Copy Cloner). Då har du enkelheten till TM, och konfigurerbarheten till CCC. Det borde ge dig möjlighet att hitta ett bra sätt att utföra backup.

Om du har TM på jobbet, så låter du CCC ta hand om backup hemma (från timmar till månader) ...eller vice versa.

Jag har både TM och CCC hemma, och jag tycker det funkar bra för mig.

Ni som kör nya FCP... Bearbetar FCP händelsebiblioteket vid varje uppstart?

Jag kör på extern disk då händelsebiblioteket är rätt stort. Ca 50 DV band + ett otal timmar med Nikon D7000 film och annat.
Införstådd med att USB inte är optimalt, och jag inväntar Thunderbolt disk och iMac (när plånboken tilåter). Men jag undrar om det är nåt jag gör fel då iMovie vill optimera/bearbeta varje gång jag startar programmet. När själva bearbetningen är gjord så funkar det rätt bra.

Finns det en inställning som kan spara ev förhandsvisning av filmerna på interndisken? Eller ngn annan lösning?
Är verkligen USB disken den enda boven?