matssoderstrom
  • Namn Mats Söderström
  • Plats Linköping
  • Registrerad 2009-08-19
  • Senast aktiv 2020-06-22
  • Antal inlägg 287

Foruminlägg

De senaste inläggen matssoderstrom har skrivit i forumet.

Ursprungligen av PaO:

Lysande 🙂
Mig har de förlorat med denna stängning av allt annat än hard core Apple. Mitt sista inlägg

Jag har insett att jag trivs bättre på Swedroid. Hoppas vi ses där.

Ursprungligen av calinou:

Ska köpa en fläkt till en stuga på ca 20 m2 som är inte för stor.
Portabel AC verkar vara bra men det verkar som man ska ha en rör /via ett fönster vilket är uteslutet. Kanske att det finns sådana utan rör?
Någon som har erfarenhet eller kommentarer på denna? Visserligen är den ganska dyr. https://cdon.se/hem-tradgard/dyson-am06-bords...

Jag har denna Dyson AM10 luftfuktare
Den kyler bättre än en vanlig fläkt.

Riktigt tråkigt att ni ska sluta. Att läsa 99-forumet tillhör mina dagliga rutiner. Det kommer att kännas tomt utan er. Tack för den här tiden och tack till redaktionen som som spridit god stämning kring sig.

Ursprungligen av Innis:

Oerhört oerhört tråkigt och det gör ont i hjärtat att ni lägger ner. 99mac och 99.se är den första sida jag alltid loggat in på när locket på datorn lyfts. Kanske därför som jag skapat nya nick dom gånger jag blivit avstängd för att 99 har varit så beroende framkallande. Sorry moderatorer ?

Kan du avslöja vilka? ??

Ursprungligen av Innis:

Precis vad jag anser också och snacket om inlåsning är ett tomt argument.

Jag glömde att den även kan användas som Plex server vilket kan vara av intresse för de som har mycket eget material att titta på.

Ursprungligen av Innis:

Jag fråga vad skillnaden var och du nämnde sidoladda appar men eftersom det går på en ATV så.
Hänger man på ett teknik/nörd forum så naturligtvis så är det större andel som vill trixa.
Men den med den totala användarbasen så är det garanterat inte mer än 0.1% som bryr sig.

Nvidia Shield TV är förutom en android TV burk dessutom en mer avancerad spelkonsol jämfört med ATV. Om spel inte är intressant och man bara ska titta på film eller TV-kanaler så är skillnaden minimal.

Ursprungligen av iTiger:

Ni andra som gjort bytet, eller kanske funderar på byta, kan ju skriva era funderingar här i tråden.

Jag har haft iPhone från första model (US import) till iPhone 6S. Jag kommer ihåg att jag beställde en 7+ men ångrade mig. Redan då tyckte jag att det blev för dyrt. Istället så sålde jag min 6S och beställde en OnePlus 3T istället. Medan jag väntade på leverans så använde jag en begagnad HTC som fick bli min introduktion till androidvärlden. Det tog ett bra tag att vänja sig (minns inte vilken OS version det var) och jag kan knappast påstå att det var bättre än iOS. När väl OnePlus:en anlände så kändes den som en klar förbättring som jag snabbt lärde mig gilla. Sedan blev det en Essential phone med sitt avskalade rena androidsystem. En helt underbar telefon. Min senaste telefon är en Pixel 3 som just nu går på android Q beta 2. Jag har fortfarande kvar Essential som jobbtelefon. Jag gillar android framförallt från Pie och framåt. När det gäller kvalitet på telefoners hårdvara så är det ganska meningslöst att diskutera. Man får vad man betalar för som med allting annat.

Ursprungligen av pjnorman:

PS. Finns inte C More, HBO och Prime Video, som appar?

C More finns inte för android TV som det väl är som ComHem boxen kör. HBO Nordic och prime video finns i alla fall till min Nvidia Shield.

Ursprungligen av Mackan1984:

Frågan är ju vart bezel-kompromissen ska sitta.
Jag kan tycka att i android-lägret borde någon ha kommit på att vända på displayen så den tunna-delen hamnar nedtill.
Så kabeln från displayen hamnar uppåt, sen peta in en selfie-kamera där när det ändå är en lite tjockare bezel om man nu ska vinna screen-to-beauty-contest.

Sen får man visserligen programmera så allt blir spegelvändt med displayen men borde vara lättare än apple som programmerar vart skärmen slutar.
(Sen går det att vila tummen nedtill på iPhones också, svep inte uppåt bara).

Problemet kan väl vara att displayens kabel tar för mycket plats/blir mindre/sämre selfie-kamera.

OnePlus vände displayen uppochner. Det blev en jellyeffekt som många klagade på.

Lycka till i framtiden Jakob och tack för den här tiden!

Ursprungligen av matssoderstrom:

Javisst återkommer efter helgen när jag har haft tid att testa. Den flyter på bra i alla fall.

Android Q DP1 flyter på riktigt bra. Rent prestandamässigt så är det ingen större skillnad mot Pie. Batteritiden är ungefär densamma. Några saker som inte funkar:
Mobilt Bank-ID krävde en nyinstallation men efter det så fungerar det som vanligt.
Adobe Acrobat Reader uppför sig lite konstigt. När man öppnar en pdf så är bakgrunden svart och texten också svart typ. Det går att läsa om man förstorar upp ordentligt men inte så användbart.
När man "långtrycker" på en app-ikon så får man normalt upp en meny med appinfo och en del genvägar till funktioner. Detta funkar inte alls, dvs det händer ingenting när man långtrycker. I övrigt så har jag inte stött på så mycket buggar.
Mörkt tema finns men det finns inget sätt att aktivera det. Det går dock att aktivera via ADB kommando.
Gester för att skifta till annan applikation har ändrats lite men i princip är det samma som i Pie.

Ursprungligen av ekloev:

Jag menade inte att de misslyckats som i att prestanda är direkt dålig, bara att de inte lyckats lika bra som Oneplus gjort. Sedan har ju Pixel-telefonerna dragits med en del buggar i mjukvaran som rapporterats vitt och brett, men det är kanske problem du inte stött på särskilt mycket?

Pixel-kollektivet speciellt på Reddit är rätt högljudda med att rapportera buggar. Nej jag har inte stött på några buggar. Min upplevelse är att Oxygen OS är betydligt buggigare. Android Pie på en Pixel 3 är en klar njutning att använda.

Jag har nyligen skaffat en Pixel 3. Tidigare har jag haft OnePlus, HTC, Apple, PH-1 (har fortfarande). Att hävda att Google misslyckats med att optimera mjukvaran är ju direkt löjligt.

Ursprungligen av ekloev:

Åh, härligt, du får väldigt gärna återkomma med dina första intryck av nyheterna!

Javisst återkommer efter helgen när jag har haft tid att testa. Den flyter på bra i alla fall.

Absolut ska teknikprylarna vara snygga eller åtminstone inte fula. Nu senast så betalade jag några hundra extra för att få en svart Roborock ?