Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mactastic

Mactastic

Medlem
  • Plats Trondheim
  • Sysselsättning Nybliven mactaliban på träningsläger
  • Registrerad 2009-09-03
  • Senast aktiv 2017-04-11
  • Antal inlägg 320

Foruminlägg

De senaste inläggen Mactastic har skrivit i forumet.

Jag har haft 2 st 6 plus med samma problem. LAN-Master i Göteborg bytte bägge utan knussel.

Vad jag menar är att om jag köper en telefon för 2500 så är jag rätt nöjd att den fungerar. En telefon för 8500 ska fungera. Punkt.
Skillnaden på 6000 ska enligt mig ge ett mervärde i form av användarupplevelse, lyx och allmän nöjdhet. Idag känner jag mig lurad varje gång jag knappar på telefonen.
Ida, det handlar om kvalitet och testning. Sparar man in på mjukvara så buggar det, på hårdvara så blir det reklamationer. I kombination så blir det inte bra.

Otur eller ej, jag ser en tydlig trend fr.o.m iPhone 5S- alla tidigare Apple jag ägde var helt utan reklamationer och historiken efter kan ni läsa om i första posten.

Jag har funderat en del kring det där med otur. Statistisk sett "kan" det inte vara otur. Det skulle vara en på en miljard eller så. Så troligtvis ställer jag för höga krav på mina prylar. Men tjejens iPhone strular en del också. Och hennes Mac. Och vår Apple TV.

Grejjen är att jag lovade supportkillen att sälja allt och byta till Android när han ville reservera 8500:- ytterligare för att de hade gjort bort sig med min bokade service. Känner mig liksom tvungen nu..

Har blivit så fullständigt frustrerad på Apple de senaste åren och nu har supporten gjort bort sig och det blev droppen.

Min iPhone 5S byttes två gånger, min iPad Air 2 har bytts, min Macbook pro har strul med WIFI och min iPhone 6 plus har en lös display + andra småfel. Det känns inte ok att betala premium och få skit. Ja, jämfört med andra produkter så har faktiskt Apple blivit lågkvalitet i mina ögon.

Så, till diskussionsvärdet- vad väljer man istället? Windows 10 lär det bli, men vilken telefon kan man lita på att den fungerar som iPhone gjorde "förr"? Ipad:en fungerar faktiskt bra efter reklamationen så den kan vara kul att behålla.

Ursprungligen av Dalle:

Lämnade in cykeln på service idag. Översyn samt byte av däck.
Frågade servicekillen om det var dags att byta kedjan. Har läst att en kedja pallar ca 500 mil innan den blir uttänjd och att man sliter ner kransen om man inte byter. Själv har jag cyklat 400 mil och frågade servicekillen om det var läge att byta kedjan. Men han tyckte att så länge det inte knakar i den under belastning så fanns det inga skäl att byta.
Vad säger ni?

Det beror väldigt mycket på "vilka" cykeln har gått. Mycket väta, hög belastning och många växlingar sliter mer. En del kör på två kedjor som de växlar mellan under året. På så sätt slits drivlinan "bättre" och håller längre. Så testa en annan kedja nu (innan kransen är död) är ett bra tips.

Ursprungligen av Dalle:

Hur gör ni cykeldrullar när ni är ute och pressar mil på era tvåhjulingar? Jag tänker närmast på att man vill vara nåbar under tiden man är ute. Min iPhone 6+ går precis ner i fickan, men den känns stor och klumpig och jag är rädd att den ska ramla ur fickan.
Har kikat lite på hållare som man kan sätta luren i och klämma fast på styret. Borde funka bra så länge man undviker stock och sten. Men vågar man lita på en hållare i plast för 200-400:- och sätta en telefon där i för nära 10 000?

Hur gör ni? Tips och förslag mottages tacksamt.

Cykeltröja/jacka med ryggficka. På styret sitter ju GPS:en

Stålborste på kassetten, inget annat. Men varför inget vatten på kedjan? Cyklar ni aldrig i regn.

Mina cylar rullar i kanske 500-700 mil per år och jag har i princip aldrig problem med drivlinan innan det är dags att byta pga slitage (vartannat år kanske)

http://www.dcrainmaker.com/2015/01/fitbit-sur...

Inte jättebra enligt "kungen".
Dessutom är jag lite sur på Fitbit och kör en google och säljer datan du samlar in. Puls, position m.m anser jag vara rätt så integritetskänsligt.

Ursprungligen av Dalle:

Återkommer till detta med rengöringen.
Har läst "lite" på olika forum och det finns minst 1057 sätt att göra rent krans och kedja på. Vissa säger diskmedel och borste, andra avråder bestämt då diskmedel kan torka ut lager. Andra säger diesel, andra avfettning, fotogen. (och fan och hans moster) Ju mer man läser ju osäkrare blir man.
Fråga: Jag tänkte gå på med en diskborste, ljummet vatten och en gnutta diskmedel till både kedja och krans. Och därefter skölja med vatten och torka med trasa samt lufttorka. Är det risk att jag sabbar lagren?

Ett milt avfettningsmedel fungerar bra. Om du inte har snabblås till kedjan så är det en bra inverstering; livet blir mycket enklare om du kan ta av kedjan och lägga den tillsammans med kassetten i ett bad av något som löser fett. Det sitter inga lager i kassetten så det är inga problem. Låt den gotta sig en 30min och gå sedan lös på den med en stålborste. Kedjan kan du dra genom en trasa som du håller mellan fingrarna. Skölj sedan med vatten, låt torka, montera och olja in. Torka av överflödig olja. Cykla!

Ursprungligen av JoelBurman:

Hej,
Är hemma hos mina föräldrar som i nuläget kör en otroligt seg Acer laptop som huvudmaskin hemma. Operation övertalning till macbook har börjat men är osäker om jag kommer hinna lyckas innan jag åker härifrån. Iaf så är b-planen att stoppa in en SSD disk för att snabba upp den väsentligt. Problemet är ju att farsan inte fått med någon installationsskiva eller ens ett papper med aktiverings nyckel till windows.

Så hur går jag tillväga för att skapa en USB dongel med windows vista och hur får jag fram aktiveringsnyckeln ifrån den befintliga installationen? Vet att det är ett macforum men hoppas på att nån haft liknande funderingar och lyckats lösa det. Hade windows 7 fortfarande funnits i större omsträckning hade jag såklart köpt en sånn licens.

Update: Hittade själva aktiveringsnyckeln på en etikett på undersidan av härken.

Jag installerade Win 7 för några veckor sedan under samma förutsättning. Jag hittade ett program på nätet som läste ut min CD-key från windows och "hittade" en install ISO på internet. Versionen du hittar måste vara på pricken den du har idag. Det sitter ingen sticker på undersidan datorn med CD-key? Under någon lucka? ISO-filen går enkelt att göra boot-bar med Windows 7 "Something" USB "Something".

Ursprungligen av jonatannn:

Är pågång att uppgradera min medialösnig i hemmet. Har sedan tidigare en iMac som stationär, en synology ds213j, Apple tv.

Jag vill kunna visa median på tvn så sambosäkert det kan bli och därför lutar det åt att köra plex. Det är här problemen börjar. Min nas kan inte installera plex media manager då den har för klen processor att transcoda, därför har jag mestadels konverterat de material som jag har på nasen till Apple kompatibelt format för att kunna spela upp via appeltv och hemmadelning. Detta kräver dock att jag måste lägga in allt i iTunes för att de skall synas på Apple tvn och jag vill inte köra AirPlay då detta ej ger 5.1 ljud.

Det jag funderar på nu är att uppgradera till en synology nas 214play, och en raspberry pi för att kunna visa plex på tvn då både Apple tv och min vanliga tv saknar stöd för plex.

Är detta en sund och logisk uppgradering? Klarar ds214play att transcoda en 1080p ström utan att det laggar på raspberry pi?

En annan tanke är att skaffa en Mac mini och ha i tv-bänken. iMacen står i källaren och en hdmi kabeldragning på 20 meter genom golv och vägg är för mastigt bara för att få 5.1 och bioupplevelsen istället för att skärmdubblera eller airplaya.

Skulle det räcka med en Mac mini och skippa nasen och köra Mac minin i något nätverks/serverläge eller sliter det för mkt på den?

Så jag står inför att köpa ds214play + Mac mini alt. skippa någon av dessa produkter.

Vad hade ni gjort?

Jag vill framtidssäkra systemet med att flera enheter ska kunna ansluta till någon form av nätverksdisk och strömma film och jag vill komma åt materialet externt utanför hemmanätverket.

Jag hade aktat mig noga från att köra på underdimensionerad HW som Raspberry PI. Är det ett bart kort du tittar på är Intel J1900 galet mycket stabilare.
Har varit igenom samma resa som du och min lösning var att skita i att transcode:a alls- livet blir mycket enklare om uppspelaren kan hantera materialet. Jag har kört den här i ett par år: http://www.mede8er.com/mede8er_product_med100... och är mycket nöjd med det mesta. Den spelar ALLT, inklusive 3D bluray DTS master HD. Nackdelen är att GUI:t är mindre slipat än Plex. På iPad kör jag appen inFuse som tar hand om MKV utan transcoding och med airplay. Min Synology modell äldre behöver alltså bara användas som filserver. Grattis, du har precis sparat 6000 spänn och fått bättre funktionalitet

Kan rekommendera appen infuse om du har en iPad/iPhone. Den hämtar din MKV från nätverket och kodar om i i-devicen. Sedan är det bara att airplay:a. Det fungerar även bra att kopiera filmen till sin iPad för att titta offline. Fantastisk app!

Ursprungligen av munvig:

Tack för att ni försöker hjälpa mig, det lugnar mig lite.
Texten kom upp där jag hade markören i mitt Pagesdokument, jag klickade i och för sig för att få nytt stycke att börja på efter att bullen var färdigäten och då kom texten fram. Tyvärr har jag ingen katt. Har nu försökt få detta att upprepas , men inget händer och nu känner jag mig inte lika skärrad längre, men funderar så klart. Trodde länge att det trots allt var diktatfunktionen, men där är ord jag aldrig tagit i min mun.

Kanske dags att skaffa katt- de håller bort onda andar och man har alltid någon att skylla på när det sker konstiga saker med sina prylar

Ursprungligen av Matsaki:

Jag vet att det är lite fel forum. Men jag vet inget bättre Jag ska köpa en TV till sonen. Han använder TV'n mest som skärm till datorn och att spela spel PSP4 spel på.

Så jag hittade denna TV http://www.netonnet.se/art/tv-och-bild/lcd_le... Men är inte säker på att den fixar spelen så bra med tanke på Hz frekvensen, men den har något de kallar "100 Hz MCI-teknik"? Tacksam för all hjälp.

Jag "tror" att MHZ:en inte spelar någon roll när du spelar spel. Det är en uppsamplingsfunktion som ger högre bildfrekvens men som inte ger ett sk*t för bildkvalitén. Åk till en affär och se om du gillar bilden är mitt enda råd.