Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Purplehase

Purplehase

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Ny lycklig mac användare.
  • Registrerad 2009-09-15
  • Senast aktiv 2021-01-05
  • Antal inlägg 37

Foruminlägg

De senaste inläggen Purplehase har skrivit i forumet.

Tack alla ni vänliga och kunniga, nu håller jag på att installera ett nytt operativ...

Bästa hjälpen!

Jag är ganska ny på mac, så jag vet inte hur man gör för när jag stoppar in startskivan för att installera så ber den om ett administratorlösenord som jag inte har för att kunna gå vidare med installationen.

Hej på er goda forumdeltagare
Skulle behöva er hjälp. I början av juli blev jag bestulen på två bärbara mackar, från ett hotellrum i Eskilstuna.

Tro det eller ej, men två veckor senare återfanns de i en bil i Malmö och jag fick igår tillbaka dem från Polisens beslagsenhet.

På den ena av datorerna har ett nytt administratörskonto skapats och jag kommer inte åt att formatera om och installera Snow Leopard på nytt.

Har letat på forumet och på Apples hemsida ett par timmar utan framgång.

Tänkte därför be om hjälp av någon som har mer koll än jag.

Tackar på förhand!

MVH
Hasse

Håller med om att det är synd att de ännu inte har fått till veckonumrering i den nya version. Blev också besviken över att min favoritfunktion i Word 2010, med möjligheten att spara text som "snabbtext" inte finns med vad jag kan se. Eller har jag missat det någonstans..?

Funkar bra på min dator med Firefox. Öppnade även den norska spellistan och kunde hoppa mellan den norska länksidan och din sida öppna samtidigt i två flikar. Hittade inte något problem på den lilla stund som jag hade kraft kvar innan sömnen blev för påträngande...

Bra jobbat!

Efter jag postat inlägget insåg jag att man måste vara inloggad på forumet för att kunna se länken till guiden om hur man skriver guider på ComHit.net.

Här följer ett urklipp istället:

Skapa guider Guider-forumet är till för att hjälpa ComHit's medlemmar.
Dessa guider ska vara informativa och lätta att förstå.

Vi låter nu er användare skriva egna guider, utan att någon i crew har tittat på dem först, men vi kan ta bort guiden utan förvarning om den inte är ordentligt gjord eller om den på något annat sätt är opassande i detta forum.

Tänk på följande när du skriver en guide:

  • Kopiera inte bara någon guide från något annat ställe! Skriv en egen!

  • Guiderna ska vara påSVENSKAoch inget annat språk!

  • Använd följande kommandon för att få en snygg stil på det hela:
    Kod:
    cd /usr/sbin
    Citat:
    Citat skrivs inom dessa

  • När du ska importera en bild till guiden krävs det att du går tillväga på följande sätt:
    Bifoga bilden genom att använda forumuläret nedan. När du tryck på "bifoga en fil" kommer bildens länk att visas. Högerklickar du på den och väljer "Kopiera Genväg" (i Firefox "Kopiera länkadress") och infogar den i ditt meddelande genom att lägga den mellan [img]-tags.

  • Är du osäker på om din guide uppfyller kraven, skicka den till någon i crew först, så kollar vi igenom den och ber dig lägga upp den.

  • Håll dig till guider som rör forumet, dvs guider om kortdelning, paraboler, etc.

  • Skriv många informativa guider, och du kommer att få en fin titel på forumet!

  • Nåt du undrar över, kontakta mig för mer information!

Till att börja med vill jag säga att jag tycker att forumen är mycket bra och det är roligt att antalet besök ökar.

Här kommer dock en kommentar från en nybörjare (sept 2009), i denna tråd kopplad till frågan om aktualitet kontra sökbarhet, samt till rädslan för att bli tillrättavisad.

Jag har vid ett par tillfällen blivit tillrättavisad för att jag inte sökt tillräckligt bra. Vid dessa tillfällen har det berott på att jag "upplevt" tråden som inte "aktiv" då senaste inlägg legat långt bak i datorhistorien.

Eftersom jag gillar att försöka finna lösningar på problem, speciellt i sammanhang som jag upplever som positiva resurser, skickade jag för några veckor sedan ett förslag till Team 99 om hur man skulle kunna förbättra FAQ resurserna i forumet, för såväl frågeställaren som för moderatorerna. Detta gjorde jag via "Kontakta oss" funktionen i forumet.

Jag har ännu inte fått något svar och inte heller någon feedback på mitt förslag.

Då denna tråd dök upp tar jag mig friheten att lämna samma förslag igen.

Jag har inte någon aning om förslaget har diskuterats i detta forum tidigare, men oavsett om så är fallet eller inte så...

För oss som är nybörjare skulle en funktion med guider vara ett utmärkt sätt att hitta samlad information om beprövade lösningar på problem. Det skulle också avlasta moderatorerna kan jag tänka mig.

Har haft stor nytta av guider som nybörjare i andra forum, där teknik diskuteras. Ett exempel, där man till och med har en guide för hur man skriver guider, finner du här:

ComHit.net

Jag har även här på 99.se stött på fantastiska guider skrivna av forumets medlemmar, men som istället för att finnas i forumet, länkar vidare till en blogg. Som ett utmärkt exempel på detta vill jag nämna följande guide:

Mitt Mac Mini-mediacenter Spridda tankar om allt möjligt

Dessa guider skulle dessutom kunna sorteras utifrån datortyp, operativ o s v. Om det inte finns en guide så kan man efterfråga guider. Guiderna kan också kommenteras och förbättras löpande.

Det är som sagt roligt att antalet besökare i forumet ökar. Det är kanske inte att undra på med tanke på att Mac tar marknadsandelar.

Dock är, enligt min mening, den mest intressanta frågan, hur länge man blir kvar som aktiv. Om forumet håller på att somna in avgörs hur mycket kompetens som aktivt deltar, oavsett om man är "Nybörjare", "Switcher", "Veteran" eller "Återvändare".

Då är det viktigt att inte vi nya inte är rädda för att göra fel.
Då är det också viktigt att de erfarna inte svarar, "Det har vi diskuterat tidigare!"

Så oavsett om mitt förlag har diskuterats tidigare eller inte, ser jag spänt fram emot lite feedback...

Hej
Det har kommit en lösning för Windows 7 i dagarna. Här är en länk:

EyeTV DTT Deluxe | Mac digital TV Tuner Micro-Stick

Hej
Kolla in den här länken

99.se » Hårdvara » PowerBook & MacBook Pro » Min MacBook Pro är kokhet - risk för skador?

Där står ganska mycket om ditt problem. Jag har MBP från våren 2008. Ligger vid surfande på 53° C och fläktarna på ca 2000 rpm.

Läste just om temperaturproblem på MBP. Där läste jag om att någon oroade sig för att batteriet drabbades av för höga temperaturer. Sökte därför efter referensmaterial kring livslängd och konstaterade att denna tråd inte hade något aktuellt jämförelsematerial. Det har ju kommit nya operativ och nya datorer sedan sist.

Jag inleder helt enkelt en ny mätomgång. Denna gång med uppgifter om datorns idle temperatur mätt med iStat Pro. Kanske kan vi så få lite jämförelsematerial både på batteriets normala livslängd och på normalvarma och överhettade datorers påverkan.

Kör MBP 15" 2,4 MHz, A1280 med fullt uppdaterad SL.
Temp CPU 53°
Fan 1997 rpm

Theese are the results from Södermalm.

Ser fram emot nya mätningar från andra delar av landet.

Du har rätt att man inte betalar för själva programmet, utan man betalar för utrymme/användande. Lite som med en del annan freeware, att om man vill använda programmets fulla potential, så kostar det. Som Spotify.

Dock är det som är bra med den här tråden, att man kan få inblick i erfarenheter av små program som man inte själv har koll på.

Har alldeles nyss laddat ner Default Folder X för att pröva en period. Verkar grymt bra...

Jag installerade också SL samma dag som det kom och har bara haft mindre problem. Har haft mycket stor hjälp av denna tråd. Fantastiskt så mycket kunskap som återfinns och delas vidare här. Ingen fråga är för dum. Kommer att rekommendera alla mina datorovana mac-vänner att använda detta forum. Kommer från kulturbranschen, där som någon sa i en annan tråd har många långvariga användare som valt mac för sin enkelhet och sitt ointresse av datorproblem.

Installera och lycka till!

Hej igen
Glömde ett fantastiskt program som jag använder dagligen eftersom jag arbetar på olika plattformar och på olika platser.

Dropbox

Jag har köpt följande program...

Cocktail
Toast
Amadeus Pro
Parallels Desktop
Disk Warrior

Mest tilläggsfunktionsprogram med andra ord...

Hej igen
Jag ringde till Brother support och fick hjälp. Det stod inte så mycket i de bruksanvisningar som följde med skrivaren som jag köpte medan jag fortfarande åkte PC.

De var inte helt hemma på Mac heller men hon som hjälpte mig fick i sin tur hjälp.

På hårddisken under Bibliotek/Printers/Brother/Utilities/Deviceselector återfanns ett program som hette enhetsväljare. När man körde det kunde man se till att skannern hade samma IP adress som skrivaren i LAN.

Fungerade sedan klockrent.

För er som är lika nykomlingar i Mac miljön som jag, kanske kan ha nytta av denna sedeslärande historia.

Vad skönt det är när den digitala delen av livet fungerar.

Eller som vi nu för tiden säger här på Södermalm:

"Var och en är sin egen lyckas datakonsult..."