Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
nyllet83

nyllet83

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Sysselsättning System- och nätverkstekniker
  • Registrerad 2009-11-28
  • Senast aktiv 2021-11-10
  • Antal inlägg 118

Foruminlägg

De senaste inläggen nyllet83 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av kenjon:

Och jag beställde för ett par dagar sedan och får min först i oktober.... kanske är längre tid på 64 GB.

Du kanske också får din 24/9. Beställer man en 11 grön 64GB står det att den skall levereras 24/9.

Är det någon mer här som även haft problem med notiser i klockan efter uppdatering till WatchOS 6?

Direkt efter att jag uppdaterat telefonen till iOS 13 valde jag att uppdatera min Apple Watch 4. Efter att båda enheterna var uppdaterade fick jag inte längre några notiser i klockan. Jag provade att slå av och slå på notiserna men det hjälpte inte. Omstart av klockan hjälpte inte utan det var först efter att även telefonen startats om som notiserna i klockan började fungera igen.

Ursprungligen av SweSG:

Vi som inte håller så bra koll på Wi-Fi vad är det för fördelar med 6 istället för AC?

Jag är ingen expert men som jag förstått det är det viktigaste att Wi-Fi 6 (802.11ax) skall fungera betydligt bättre med fler anslutna enheter i samma nätverk. Enheten du ansluter till (hemrouter med Wi-Fi, accesspunkt etc) skall kunna kommunicera med flera enheter samtidigt. Anslutningen skall även bli bättre om ditt trådlösa nätverk befinner sig i en miljö där det finns många andra trådlösa nätverk eller signaler som stör tex i hus med många lägenheter. Hastigheten kommer även bli lite bättre.

Ursprungligen av SethCohen:

Sitter hemma med ett äldre Aiport-nätverk med två äldre Extreme och en Time Capsule och de fungerar helt enkelt inte bra längre. Tappar anslutningen flera gånger varje dag och jag ger helt enkelt upp.

Så frågan lyder: Nu när Wi-Fi 6 börjar etablera sig och de nya telefonerna som dyker upp stödjer detta, är det någon som har erfarenhet av en router som stödjer det?

Sneglar på den här. Är ute efter en framtidssäkrad router som man kan lita på och koppla på hushållens alla enheter, trådat som trådlöst.

Lägger hellre en extra slant på något bra än köper hårdvara som har några år på nacken.

Jag skulle avvakta till nästa år. Anledningen till detta är att standarden för Wi-Fi 6 ännu inte är spikad.
Du kan läsa mer här: https://www.techradar.com/news/wi-fi-6-release-date-news-and-rumors

Ursprungligen av zinned:

En iPad idag med dess enorma bezels, när de sedan ett tag lanserat ny formfaktor i samband med nya Pro, känns ytterst förlegad.

För egen del kommer det inte bli ett iPad-köp igen förrän formfaktorn från Pro är standard.

Är det nya bildförhållandet på iPad Pro 11” som du menar med formfaktor eller är det enbart de tunnare kanterna runt skärmen?
Själv gillar jag bildförhållandet på iPad Pro 11” väldigt mycket.

Tror ni det dyker upp en ny Apple TV eller vågar jag köpa en nu i helgen innan eventet?

Vad har du för router idag?

Ursprungligen av Dr Tinnitus:

Intressant, men jag förstår inte riktigt ändå.

Att min MBP mid -09 är så gammal att den inte stöder 802.11ac det vet jag.
Men det som jag inte riktigt förstår är varför det trådat blir bara ca 120-150 ned, men 900+ upp. Borde det inte bli likvärdigt upp/ned med samma inställningar, eller kan det bli sådan enorm skillnad på upp/ned?

Kör jag WiFi 5GHz ligger den på dryg 100 ned och runt 250 upp har jag för mig.

Alla inställningar i TC är default förutom nätverksnamn och lösen, och att jag aktiverat gästnätverk. I MBP kan jag inte minnas att jag ändrat nåt fär nätverkskortet, om det ens går?

Har du stängt av wifi helt och hållet när du kör med kabel? Om inte så prova det och se vad för hastighet du får. Får du fortfarande bara 150 ned är något konstigt.

Logga in i din TC och se ifall du kan ändra inställningarna för wifi och där ändra vilken eller vilka varianter av 802.11 som används. Se även om det går att manuellt ställa kanalbredd till 20MHz eller 40MHz.

Ursprungligen av pmarriott:

Det behövs ju som bekant något i ena änden. Har en switch centralt som går till ett antal nätverksuttag.

Rör sig om upp till 15 enheter.

Som Json_81 redan föreslagit tidigare i tråden skulle jag investera i accesspunkter från Ubiquiti. 2-3 st borde vara lämpligt beroende på material i väggar och tak samt täckning utanför huset. Har du höga krav på överföringshastigheter är AC Pro att föredra annars fungerar AC Lite bra.

Förstod jag dig rätt att du har en router idag med wifi vid fiberkonverteraren?
När du införskaffat accesspunkterna slår du av wifi i din router och i dina TC. De nya accesspunkterna kommer då efter du konfigurerat dem i controllern synas med ett SSID och dina klienter kommer hoppa mellan accesspunkterna när de rör sig runt i huset. Vill du se till vilken accesspunkt en viss enhet är ansluten till loggar du bara in i controllern och ser efter. Controllern installerar du mjukvaran för på en dator alternativ skaffar du även en Cloud Key.

Ursprungligen av pmarriott:

Det är en 1 1/2-plansvilla med 125 m2 på bottenplanet. Skulle vilja ställa 1 st wifi-router centralt på bottenvåningen som ger bra kräm ända ut i gavelspetsarna.
Kan ha flera accesspunkter dock, finns gott om nätverksuttag runtom i huset.

Hur många enheter kommer vara anslutna via wifi?

Vad använder du dig av för switch idag om du har många nätverksuttag runtom i huset?

Senast redigerat 2018-10-13 23:23
Ursprungligen av barbapappa_86:

Då pratar du väl egentligen om tex mesh? Att 10st olika nätverk som råkar ha samma namn får dem inte att tex lämna över lättare.

Mesh är ett alternativ men jag pratar om att ha flera accesspunkter anslutna med kabel för att bygga ett trådlöst nätverk som täcker en stor yta och där de anslutna klienterna ansluts till den lämpligaste accesspunkten varefter du rör dig runt i området som täcks av det trådlösa nätverket. Här hanteras accesspunkterna centralt av en controller och inte att man loggar in i varje enhet enskilt och konfigurerar. På samma sätt som man bygger större trådlösa nätverk på företag, myndigheter etc.

Jag tolkade inlägget som om att det var ett nätverk men med tre olika utrustningar som hade varsit eget SSID. Men missförstod jag det hela och det är det tre separata nätverk med olika IP-nät, default gateways, DHCP, DNS, SSID etc så blir det en annan sak.

Ursprungligen av pmarriott:

Jo, men det är av praktiska skäl. Har svårt att se varför telefonen skulle hoppa lättare mellan 10 nät med identiska namn än 10 nät med individuella namn.

Har näten olika namn hoppar den först när den tappar kontakten med det nät den för tillfället är ansluten till. Har alla accesspunkter samma namn (SSID) kan den hoppa mellan varje accesspunkt innan den förlorar kontakten med den accesspunkt den för tillfället är ansluten till. Hur bra detta fungerar beror på hur bra denna funktion är implementerad i varje accesspunkt men även i den enhet som ansluter. Själv kör jag med Ubiquitis utrustning och det fungerar väldigt bra.

Hur många kvadratmeter skall du täcka med trådlöst nätverk och hur många enheter skall vara anslutna till nätverket?

Det kan ha att göra med att din MBP inte har ett trådlöst nätverkskort som stödjer den slutgiltiga versionen av 802.11n. Se om det finns möjlighet att prova olika kanalbredd i din TC och sedan sätta antingen 20MHz eller 40MHz manuellt och se om det blir någon skillnad.
Dina mordernare iOS-enheter stödjer mest troligt 802.11ac vilket gör att de klarar av högre hastighet.

*uppdatering: se även om det går att ställa in din TC att endast använda 802.11n eller endast 802.11n och 802.11ac. Att kunna stänga av 11a, 11b och 11g borde kunna hjälpa.

Senast redigerat 2018-10-13 16:41
Ursprungligen av jakobnilsson:

Jag kontaktade Storytel angående er kritik, och de svarar följande:

Tack för info. Vet du vilket codec de använder?