Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
suddgummi

suddgummi

Inte helt 100
  • Plats Irland
  • Registrerad 2010-01-12
  • Senast aktiv 2021-11-10
  • Antal inlägg 2276

Foruminlägg

De senaste inläggen suddgummi har skrivit i forumet.

11 år 10 månader och 23 dagar (sen jag registrerade mig, hängde en del här innan dess också). Hade varit häftigt om det blir så att det stängs den 22:e. Borde bli 11/11/11 för mig i så fall ?

99 har varit en kanonbra sida för mycket macrelaterat men det började bli mindre teknisk natur för några år sedan. Kanske att det numera finns så många bra verktyg att man inte behöver hacka ihop något själv, men jag kan sakna den delen.
Det ska bli intressant att se hur det blir med macradion vad det gäller inriktning och sånt. Jag har ännu inte lyssnat på några avsnitt (är inte mycket för poddar) men finns det nåt speciellt avsnitt som har det där lilla extra så man fastnar hade det varit intressant att höra.

Vi kanske syns på teknikveckan framöver.

Du kan kolla på VLC också: https://wiki.videolan.org/Documentation:Snaps...

Du kan ändra vilket filnamn som filen ska ha, se https://wiki.videolan.org/Documentation:Forma.... Kanske inte att du kan få a, b, c etc men ett nummer kan du ju få i vart fall

Riktigt bra info @IngoX! Deras Github har mer info också (och så slipper man fylla i email om man vill): https://github.com/ExistentialAudio/BlackHole

Jag gillar att använda OBS och spela in ett fönster/program/skärm

Ursprungligen av Snoopy:

Tack för input, nu upptäckte jag precis något annat. Det är Safari men bara på extern skärm, flyttar Safari jag till MBP så försvinner störningar. Kan det vara HDMI kabel mellan MBP och extern skärm?

Mycket möjligt. Det kanske inte finns tillräckligt med skärmning i kabeln (eller att kablarna ini inte är tvinnade) som kan orsaka "läck" som kan uppfattas som radiosignaler. Min elektroniklärare brukade alltid anmärka att "det är en fin antenn du har där" närhelst man hade kablar hängandes. Det finns en slags felkorrigering i HDMI protokollet som gör att din skärm inte kommer att se några problem (i alla fall inte i lägre upplösningar) men billiga kablar kan ha problem med högre upplösningar/uppdateringsfrekvenser.

Kul problem
Det är inte som så att det är nån skärm/monitor eller USB/Thunderbolt-grafikkort som ställer till det för dig tror du?

Jag hade testat att koppla ur alla USB-enheter också.

Du skulle säkert kunna använda detta som en start: https://blog.platypush.tech/article/Create-yo...

Men istället träna modellen på tuppljudet.

Vilken Mac är det som musen är parkopplad till?
Jag hade dragit ut alla USB enheter och sett om det gjort någon skillnad. Framförallt USB 3 enheter.
Jag hade problem med ett trådlöst USB headset (som går via sin egen bluetooth dongel) när det var anslutet i en USB 3 port och fick sätta det i en passiv USB 2 hub för att det skulle fungera.

https://support.apple.com/en-us/HT201372

Kommandot som sådant är det samma som för High Sierra om jag kommer ihåg rätt. Kan det vara ett certifikat som har gått ut? Kanske räcker det att ställa tillbaka klockan.
Du kanske kan skapa ett USB med dosdude1s patcher? http://dosdude1.com/sierrapatch.html

Jag har använt dessa skript för att ladda ner macos direkt från Apple: https://github.com/corpnewt/gibMacOS

Sonos klarar bara av SMBv1. Trots påtryckningar i deras forum verkar det inte vara på gång att uppdatera till ett säkrare protokoll. Med det sagt kör jag själv en Samba server med v1 enbart för musik.

Men om man skulle rekommendera något för någon som bara vill få det att funka så skulle jag säga att en UPnp server är att föredra. Kanske Subsonic eller någon av de andra som är gratis (Subsonic var open source men inte längre så jag vet inte om man måste betala nu). Serviio kan vara ett alternativ också.

Bra att det löste sig!

Ursprungligen av jonasludvigsson:

finns det någon välgörenhetsorganisation som du uppskattar?

Vill du så brukar jag ge till Barncancerfonden

Kan det vara så att Yahoo hindrar tredjepartsappar? Det verkar så om man googlar på AUTH005 felet du får: https://support.cdesoftware.com/kb/a1909/535-...