Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
suddgummi

suddgummi

Inte helt 100
  • Plats Irland
  • Registrerad 2010-01-12
  • Senast aktiv 2021-11-10
  • Antal inlägg 2276

Foruminlägg

De senaste inläggen suddgummi har skrivit i forumet.

Min larmapp (Texecom Connect) har viktiga varningar. Så det är upp till utvecklaren som sagt.

Ursprungligen av MAcid:

"Critical alert" viktiga varningar finns inte på alla appar. Jag vill ha den funktionen på connectalarm men den har inte det. Finns det något 3rd party program som kan fixa critical alert på vilka appar man vill?

Det får du nog ta med apputvecklaren. Apple godkänner vilka appar som får lov att ha det "entitlement". Larmföretag borde ha lätt för att få ett godkännande, bara viljan finns hos dem att fylla i formuläret.

Ja det är möjligt, såvitt jag förstår innebörden av detta.
Från Texecoms app.

Ursprungligen av scylla12:

Tja!

Jag har en imac 2011 som jag installerat en samsung860 SSD på. tänkte göra en Clean install så ssd är helt tom. Har skapat en bootable high sierra på USB och försöker installera men får upp "Ett fel har inträffat, försök igen senare". Har testat uppdatera tiden-> funkar ej.

Testat internet recovery--> funkar ej

Vad finns det mer att göra??

Öppna Skivverktyg (Disk Utility) under verktyg i installationsprogrammet och partitionera disken. Välj GUID som partitionskarta. Det låter som att den inte är formaterad.

Om det är gjort se till att sätta datumet till en tid nära lanseringsdatumet för det operativsystemet som du vill installera och stäng av att hämta tiden automatiskt tills installationen är klar.

Ursprungligen av D_Odell:

Går det att byta Hdd på en mbp som har lött allting?

Funderar om jag ska pröva på byta hdd efter ifixit guide. Men suger ju b**** om det inte funkar efter det.. https://www.ifixit.com/Store/Mac/OWC-Aura-Pro...

Du hade väl en installation på en extern HDD/SSD? Testa att bara ta väck den interna då och kör på den externa och se om det är nån skillnad.

Det ska gå att byta SSD i 2015. 2016 blev allt fastlött: https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+15-I...

Ursprungligen av D_Odell:

Prövar nu. Det visar dig att datorn går snabbt igen när den inte jobbar mot hårddisken. Men fick ett felmeddelande:

https://i.ibb.co/Q6xst5h/A471-C3-C8-B793-4374-B66-B-0-C799-DE373-D8.jpg

Edit: Verkar som datorn är för gammal för internet renovery enligt Google. Verkar som bara Apple store kan finna felet verkar det som.

Edit2: blir kanske att uppdatera EFI drivrutiner.
https://support.apple.com/sv-se/HT201518 Men vet ej om det hjälper.

Hur startar du diagnostiken? Bara hålla nere D ska starta den från den interna EFI partitionen och om inte det funkar bör Alt/Option+D fungera för att ladda ner diagnostikverktyget från internet. Det ska ju funka med en 2015 för då hade väl Apple skrotat att skicka med DVDn med OSX såvitt jag kommer ihåg

Förresten, är det original SSD eller är den utbytt? En del äldre Macbook retina verkar ha problem med NVMe diskar i adapter eller tredjepartsdiskar. Tror det var på Macrumors jag läste det och genom att stoppa i originaldisken försvann problemet.

Vad menar du med OEM batteri? Det kan inte vara så att det inte identifieras på samma sätt som originalet och orsakar en nerklockning av processorn för dig?

Möjligen kan man hacka en kext om så är fallet. Det funkade i vart fall på äldre OS X (ta väck en plist ur smc kexten).

Kan du inte använda Finder och söka efter bilder med en filstorlek på under X KB för att få en lista med filer som du kan radera direkt därifrån?

Annars går det på kommandoraden också med ett kommando liknande

Citat:

find /sökväg/till/katalog/att/söka/i -size -100k -type f

för att hitta filer under 100kb. Lägg till -name '*.jpg' (eller -iname för skiftlägesokänslig sökning) för att bara hitta jpegfiler. Om man vill att find ska ta bort filerna med kan man lägga till -delete (osäker på om det finns i inbyggda find eller om det bara är GNU varianten)

Ursprungligen av Emil Grönvall:

Okej! Men kan man prioritera båda anslutningar då så att båda är aktiva konstant?

Det som händer egentligen är att den väljer nätverksanslutningarna i ordning för att försöka nå internet. Så länge som du har olika nätadresser ska du kunna nå bägge. Se alltså till att du inte får en IP i samma subnät på båda nätverksanslutningarna. Lite förenklat kan man säga att om ditt wifi har adresser i spannet 192.168.1.x se till att den andra routern inte delar ut en IP i samma nät utan t.ex. 192.168.2.x

Du kan prioritera vilken anslutning som ska användas först. Görs i systeminställningar (i engelskt OS är det system preferences, network och set service order - som befinner sig under kugghjulet).

Det har gått att göra det tidigare i vart fall. Vet inte om det har ändrats med senare iOS versioner men jag gjorde så med en iPhone 4s. Tricket är att ansluta till airporten och sen ändra till statisk IP-adress. Du får också ta bort gateway och DNS ur konfigurationen. Du ska alltså bara ha IP-adress och nätmask specificerat i inställningarna.

Antagligen är det inga större problem. Testa att starta en liveversion och se om det flesta funktioner fungerar för dig. Det kan säkert vara lite pill för att få till det perfekt, jag brukar kolla i Arch Linux wiki om jag fungerar över nåt, de har tex. https://wiki.archlinux.org/index.php/MacBookP... som kanske kan hjälpa dig om du kör fast

Ursprungligen av Gnulia:

Jag har svensk-pro på min iMac, det fungerar jättebra

Ursprungligen av MatsOlov:

Visst är det väl Pro du skall välja. Om jag inte missminner mig så hade det att göra med vissa tecken och deras placering, bla @-symbolen.

Ni har rätt. Kom ihåg fel. ?‍♂️?

På Macen är det inte svensk pro man ska välja utan bara svenska. Kanske är det samma på iPaden?