Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
suddgummi

suddgummi

Inte helt 100
  • Plats Irland
  • Registrerad 2010-01-12
  • Senast aktiv 2021-11-10
  • Antal inlägg 2276

Foruminlägg

De senaste inläggen suddgummi har skrivit i forumet.

Vart har du fått offert på 3500kr för att byta en kondensator? Jag antar att det är denna som du refererar till: https://forums.macrumors.com/threads/gpu-kern...

Jag hade gått till en mindre elektronikreparationsfirma och visat dem bilder på vad du vill ha gjort. Jag har svårt att tro att de skulle ge dig en offert på mer än ett par hundralappar. Billigast blir det nog om du kommer in med logikkortet löst om det ändå måste ut för att byta kondingen.

Editor: fel länk

Ursprungligen av zinned:

Möjligt, har hittills aldrig kört en bil med digital hastighetsmätare och jag skulle tro att den övervägande delen av sveriges bilflotta har analoga mätare.

Vi själva har en Skoda Superb från 2017. Den skulle jag klassa som en modern bil och den har analog mätare.

Jag menar alltså hur informationen förs över från växellåda (eller vart det nu är informationen hämtas från i bilen) till instrumentet. Själva nålen i moderna bilar drivs av ett servo istället för en roterande vajer som i äldre fordon. De har också förfinats över tid till det läget att de är väldigt precisa. Själva representationen är alltså analog men signalen digital.

Vi har en Octavia från -18 där man kan välja digital visning i mittdelen av instrumentet om man vill, kanske har du samma i din.

Ursprungligen av zinned:

Generellt så visar väl alla bilars hastighetsmätare minst 5 km/h mer än man faktiskt kör.

Det var nog sant med de gamla analoga mätarna. Dagens mätare som ofta är digitala finner jag mer exakta (om man jämför med en GPS), i alla fall de jag kollat (Volvo och Hyundai, bara någon km högre). VWs (och dotterbolag) verkar generellt visa aningen mer i verklig hastighet än de andra tills man ställt in rätt k-värde/impulsvärde. Antagligen beror det på vilken källa som de har för hastigheten. I en modern bil är det inte bara en pulsgivare i växellådan som de kan använda för källa utan även ABS styrenheten rapporterar hastighet (och även relativ hastighet mellan olika hjul).

Ursprungligen av BlackSmp:

Jag tror till och med att det är lagstiftat att de aldrig får visa en för låg hastighet.

Du behöver inte tro. Det är så ?:

Citat:

5.3.
The speed indicated shall not be less than the true speed of the vehicle. At the test speeds specified in paragraph 5.2.5 above, there shall be the following relationship between the speed displayed (V1) and the true speed (V2).
0 ≤ (V1 – V2) ≤ 0,1 V2 + 4 km/h

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TX...

Har du testat med SwitchResX? Det finns en inställning för videodubblering (Video Mirroring) som kanske kan vara en lösning på ditt problem?

Låter som defekt grafikkort. Personligen hade jag kollat efter någon annan. Om jag skulle köpa en äldre MacBook pro idag hade jag letat efter en med enbart integrerat grafikkort

M.2 är en typ av kontakt. Du kan kolla om den har stöd för m.2 SATA och inte bara NVMe. En del PC moderkort kan inte använda alla SATA kontakter om det sitter en SATA disk i m.2 s kontakten och det kan ju vara så med synologyn men det beror på vilket chipset som används.

Jag har använt detta skript för att ladda ner tidigare releaser: https://github.com/kholia/OSX-KVM/blob/master...

Ursprungligen av frazze:

Är det inte gratis/fri uppdatering från version 4 till version 5?

Det beror på när man köpte version 4. Se botten på denna sidan https://www.obdev.at/products/littlesnitch/wh...
Jag är en av dem som behöver en ny licens eftersom jag köpte innan 1 november 2019.

Ursprungligen av Anna Maria:

Ja det är det jag använder nu. Det är det jag tycker är dåligt... Jag måste zooma ut och in med musen för att kunna se allt på vissa webbsidor. Men jag ska fixa den andra inställningen i Webbläsaren brave också switchresx. Det är bara det att jag har lite annat att göra också än att sitta vid datorn.
/Anna Maria

Använder du musen till att zooma in blir det lite kaka-på-kaka. Alltså att du zoomar både i webbläsaren och i operativsystemet. Om du låter webbsidorna vara i 100% och istället använder de kortkommandon som är för zoom i operativsystemet borde det underlätta för dig (inga control+skrollhjul eller liknande i webbläsaren). Det kan hända att om du väljer att ha control och skrollhjul som kortkommando ("scroll gesture" i bilden) så får både operativsystemet och webbläsaren kommandon för att zooma in samtidigt.
Då visas alla sidor som de ska i webbläsaren, men de blir ändå inzoomade för dig. I den rutan som min skärmdump är från finns det fler val för att underlätta navigering/panorering. Jag föredrar t.ex. att försöka ha muspekaren i centrum, vilket gör att bilden liksom följer med när man rör på musen.

Ursprungligen av Anna Maria:

Nu hoppas jag att jag kan bifoga en bild på upplösning och ikonstorlek... Men detta kommer inte från webbläsaren brave som jag använder nu ...
/Maria

Du kanske har nämnt detta tidigare, men har du provat Zoom i hjälpmedel (systeminställningar)? Då behöver du inte förlita dig på något programs förmåga att zooma in och skala och ha sig, det sköter operativsystemet.

Rockar ett par såna själv. Väldigt bra ljud och ett stort kliv från mina gamla Sennheiser MM550-X (som väl hade första generationens brusreducering).

Manuellt med https://www.speedtest.net/apps/cli i en lopp i terminalen som sover x antal sekunder eller en färdig lösning med ett webui: https://github.com/brennentsmith/internet-spe...

Ursprungligen av BlackSmp:

Det tror jag inte. Den kom bara först (så vitt som jag vet). Kör du på med Stocard

Det enda som jag hade velat ha är kanske att kunna välja flera kort såsom t.ex boardingpass. Nu kommer alla korten från Stocard liksom i en klump och man får skrolla i sidled istället. Jag tror inte heller att det fungerar att få rätt kort upp baserat på position så vet du om Pass2U har de funktionerna?

Vad är fördelen med Pass2U jämfört med tex Stocard (som jag använder)? Jag kan skicka kort till Wallet från den med men det är kanske någon jättefiffig funktion som jag missat som Pass2U erbjuder?