Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
patrikmadrid

patrikmadrid

Medlem
  • Plats International user
  • Registrerad 2005-10-09
  • Senast aktiv 2011-10-13
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen patrikmadrid har skrivit i forumet.

1

Ett tips kan vara att "reset warnings" (ursäkta engelskan) genom att högerklicka på iPhonen i iTunes, sedan mata ut, och koppla in igen och därefter synka. Då får man meddelandet om man vill tillåta att ifånen sänder ut rapporter. Klicka nej. Efter läsning på nätet har jag kommit fram till att s.k. phantom data som sänds ut bl.a. under natten skulle kunna vara problemet. Klart verkar vara att det inte är hårdvaran som är problemet, om fånen har funkat ok innan uppdatering e.dyl. Hoppas att det här inte var helt överflödig info bland alla experter!

Sitter pa ett bibliotek i Madrid, vanligtvis med min iBook som har ett svenskt tangenbord men av nagon anledning fungerar inte internet idag. Jag har ej tidigare haft problem, men idag sa ansluter sig datorn till det öppna nätverket men internet fungerar inte. Folk runtomkring mig surfar vilt. Jag försöker med nätverksassistenten men utan framgang. Vet nagon hur jag skall lösa problemet? Tack!

Hej,
funderar på om någon snabbt kan berätta hur man stänger av dashboard; det verkar inte finnas någon mening med att det skall stå på när man aldrig använder det...

Tryck ctrl samtidigt som du tömmer.

Hej, jag undrar om jag kan få in mina Hotmail-mejl på programmet Mail och mejla ifrån Mail med mitt Hotmailkonto och hur jag isåfall går tillväga? Har varit inne på inställningar i Mail men vet inte riktigt vilka val som måste göras. Tack på förhand!

Är det någon som har något tips på hur man "låser upp" en musplatta som har låst sig? Det händer med lite jämna mellanrum, en två-tre gånger i veckan, och är rätt så irriterande när man inte har sparat arbete på ett tag. Det är inte alltid det går med kommandon. Och så en följdfråga: kan man styra markören med pilarna på något sätt?

Det skumma var att programmet inte syntes i tvångsavsluta. Efter en stunds letande hittade jag programmet i "Aktivitetskontroll" och kunde där "avsluta process" och därefter slänga skräpet. Tack för tipsen.

Jag installerade just widgeten iStat nano och blev då medveten om att HP Scanjet upptar mellan 3-15% av CPU. Ett program som jag aldrig använder (!) men installerade i somras då en scanner fanns i närheten. Försökte då slänga detta program för att frigöra kapacitet, men eftersom det "används" går det inte. Men var hittar jag programmet? Det syns inte i dock och går inte att öppna.
Försökte hålla ner alt tangenten vid tömning men detta trick som jag tidigare tacksamt lärde mig i forumet funkar ej på detta program. Ska jag bli tvungen att installera om allt? Tacksam för hjälp!

Jag har införskaffat en LaCie 250GB Fire Wire Hard Drive "Porsche" till min iBook G4 och frågan är om man vinner något på att partitionera denna? Är det inte enklast att låta den ligga som en enhet?

Fantastiskt... ALT-tricket fungerade! Hur lär man sig dessa knep? Tackar!

Försökte radera Windows Media Player genom att slänga den i papperskorgen.
Det visar sig att det finns ett antal "htm" filer som är låsta och WPM ligger därför kvar och skräpar i papperskorgen. Inte heller kan jag flytta tillbaka WPM till hårddisken utan att det skapas ytterliggare en kopia. WMP ligger därför kvar i papperskorgen och varje gång jag vill tömma papperskorgen möts jag av samma "innehållet kan inte raderas eftersom htm är låst"-meddelande. Hur kan jag lösa detta utan att formatera om datorn?

När jag på min iBookG4 försöker bränna en backup-dvd av mitt iPhoto-bibliotek (v.5.0.4), kommer först ett fönster upp om förberedning av bränning och sedan avslutas programmet oväntat! Har någon en lösning på detta? DVD-brännaren funkar i övrigt, t.ex. iTunes.

Heter Patrik och är bosatt i Madrid sedan början av tvåtusentalet. Har varit relativt bortkopplad ifrån allt vad data och IT heter ända sedan 80-talet då vi hemma hade några mackar. Införskaffade en 14tums iBook i somras. Använder huvudsakligen ordbehandlingsprogram men har även haft en del kul med iPhoto, iMovie samt iVideo. Och det obligatoriska trixandet med iTunes och mini-iPoden förståss.. Spelar inte dataspel, har medvetet undvikit dem, pga risken att bli fast i dygn framför skärmen. DarkCastle och DarkCastle2 var mina favoritspel, de enda jag överhuvudtaget varit hyfsat snitsad på. Går det att få tag på de gamla svartvita versionerna? Andra favoriter var DejaVu, The Uninvited och Shadowgate.

En fråga: Jag köpte en "Video Adapter" på en officiell Macbutik här i Madrid och därefter en kabel i en vanlig el-affär att koppla mellan adaptern och TV'n. Men bilden blir bara svartvit och jag lyckas inte ändra på detta. Någon som vet vad detta kan bero på? Kan det vara kabelns fel?

Med vänliga hälsningar,
Patrik

1