Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
D_Odell

D_Odell

Medlem
  • Namn David Odell
  • Plats Sthlm
  • Sysselsättning Regissör och filmfotograf
  • Registrerad 2010-05-27
  • Senast aktiv 2021-11-09
  • Antal inlägg 961

Foruminlägg

De senaste inläggen D_Odell har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Japp. En nätverkskabel från den till en router, så är det klart.

Du nämnde också 5G. Utveckla gärna, och berätta varför du behöver det? Eller menar du kanske Wifi 5 - vilket är något helt annat än 5G?

Du har helt rätt ? wifi 5

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Vad är det för "optisk kontakt" du har?

Där fibern kommer in brukar det sitta en "media converter" som omvandlar från fibern till ethernet. Bara att dra en vanlig nätverkskabel från den boxen till valfri router.

Media converter, skulle det isf vara denna?

Tjena! Nyligen flyttat in i ett hus med Banhof fiber installerat. Men behöver en router som klarar 5g iaf. När jag kollar runt så visar ingen av de populära routrarna uttag för den optiska kontakten?

Har någon ett tips eller vad bör jag införskaffa?

Allt gött!
D

Har börjat få ont i buken när jag böjer mig fram med 11 PRO. Och undrar om någon har tips på mindre lur men med minst samma kraft? Och gärna samma / bättre optik?

Såg inga bra storleksguider på Apple ?

Tack tack!

Tjena!

Stört mig länge på detta!! Oerhört störigt. Nu för att förklara. Jag vill komma direkt till album från där jag skriver meddelanden. Inte till kamera och sen i kameran komma till album. För ibland, bara ibland är det flik till album i meddelande appen. Hur kan detta göras till standard?

Tack tack tack

Önskade jag hade råd med en ny lur men fick bli vinterdäck ist. Pulverlackade blev d iaf ⚡️

Ursprungligen av P1200VB:

Har för närvarande en maxad MacBook Pro 15" av 2015 års modell. Fungerar bra fortfarande men nu med dessa uppgraderingar kan jag köpa en ny dator med gott samvete.

Funderar på om jag ska välja 14" eller 16" modellen. Är nöjd med storleken på min nuvarande dator. Läser i specifikationerna att den nya 16" modellen (16,2" diagonalt) mäter 35,57 cm på bredden jämfört med 35,89 cm som min nuvarande 15" (15,4" diagonalt) mäter. Så med andra ord kan jag köpa en fysiskt något mindre dator och ändå få en större skärm. Det lutar åt att det blir den nya 16" modellen trots allt. Nu är bara frågan hur den ska specas.

Jag funderar på om dessa nya modeller fortfarande har fastlödd SSD som de fick i och med 2016 års modell av MacBook Pro 15" eller om den går att byta ut dom som på min nuvarande dator. I och med att Apple har tänkt om och gjort rätt vad gäller MagSafe, tangentbordet och portar så kanske de har sett till att lagringsmedian går att byta ut. Att löda fast flashminnesbaserad lagringsmedia på logikkortet i en dator som riktar sig till professionella användare i den här prisklassen är inget annat än rent vansinne då livslängden är begränsad.

Lite svårt att hitta uppgift om det då den är så pass ny. Men om man kunde på M1 eller inte svarar nog på din fråga.

Ursprungligen av Alix:

Vilken app är det? Jag har konton i en sparbank, fast de är vilande, så jag kan inte testa just nu. Men i Länsförsäkringars app har jag inte behövt signera två gånger, vad jag kan minnas i alla fall.

Buggen (säkerhets fail i hög grad) är åtgärdad om det är via iOS eller BankID vet ej..

Ursprungligen av Alix:

Det kan jag inte påminna mig om att jag har varit med om. Var det något speciellt som skulle göras?

Signering inget speciellt än vardagsbruk.

Märklig bugg i BankID. Nästan katastrof! När jag signerat med knappsats så ville banken jag skulle göra det ingen (inget konstigt med det) men den andra gången var alla knappar intryckna (mörkgråa) de jag använder för att signera. Så lätt för ”obehörig” att veta min kod. Detta är en bugg som jag aldrig upplevt tidigare. Så ha koll på iOS 15 och BankID!!

Senast redigerat 2021-09-27 08:32
Ursprungligen av Alix:

Då har jag bättre tur! Min har blivit något snabbare*. En Iphone SE 1st gen. Test med IOS 11 den 10 mars 2018 respektive idag med IOS 15. Inte exakt samma version av Geekbench, men i alla fall.

*Hur det såg mellan dessa datum vet jag tyvärr inte.

Var tydligen indexeringen som tog kraft.. Nu åter i balans ?

Kraftig försämring i geek:

Tack! Tycker respektive svarade ganska övertydligt vad som är fungerande ?

Tankarna går att byta upp sig, har ni bytt in för att förenkla köp eller säljer ni begagnat och sen köper?

Allés gött!

Bästa produkten denna kväll! Ska lätt monteras i bilen för stor karta ?