Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
san

san

Medlem
  • Registrerad 2010-05-31
  • Senast aktiv 2016-04-24
  • Antal inlägg 71

Foruminlägg

De senaste inläggen san har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2014-01-10 16:58
Ursprungligen av BlackSmp:

Jag?

Jag följde de där instruktionerna och det gick bra för mig

Jaha. Nej men dåså

To be continued…

  • Medlem
  • 2014-01-10 16:49
Ursprungligen av BlackSmp:

Tack för svar. Det har jag gjort. E-postadressen uppfyller de villkor som finns med där (nåja, efter att ha tagit bort Gmail-adressen från mitt Apple-ID så). Det är väl bara att tuta och köra egentligen, men man vill ju självklart minimera risken för att något skiter sig. Det är ingen här som gett sig på något liknande?

  • Medlem
  • 2014-01-10 15:24

Mitt Apple-ID utgörs idag av en @icloud-adress och en @gmail.com-adress, där den senare är den primära, alltså den jag loggar in med när jag köper appar osv. I samband med att jag rensade bland mina inloggningar i 1Password häromdagen upptäckte att jag har en @me.com-adress, och jag skulle hellre vilja använda den istället för min nuvarande @icloud.com-adress. Min idé var att jag loggar in på på appleid.apple.com, tar bort min Gmail-adress därifrån, loggar in appleid.apple.com på nytt men denna gång med min @me.com-adress och lägger till min Gmail-adress och anger den som primär. Har jag missat något? (Inga inköp alls har gjorts från min nuvarande iCloud-adress, utan de är alla knutna till Gmail-adressen.)

Bonusfråga: Jag antar att det fortfarande inte är möjligt att slå samman två adresser så att jag helt kan slopa användningen av min Gmail-adress i mitt Apple-ID?

  • Medlem
  • 2013-12-13 13:11
Ursprungligen av san:

Fortfarande samma problem …

  • Medlem
  • 2013-12-11 20:47
Ursprungligen av Emm:

Jag kan förstå att man från Apples sida måste sätta en gräns någonstans för hur stort ett bibliotek får vara för att kunna stödjas av tjänsten, och 25.000 låtar är säkert en siffra som täcker de flesta användares behov. Men jag undrar hur man har tänkt när man har valt att helt utestänga användare som har fler än 25.000 låtar i sitt bibliotek från tjänsten, i stället för att ge även dessa användare tillträde för de första 25.000 låtarna i biblioteket (eller de 25.000 låtar som användaren själv väljer ut)? Jag råkar ha ett större bibliotek och skulle gärna vilja använda tjänsten, men den här begränsningen innebär att jag först måste sitta och plocka bort ca 8.000 låtar ur mitt bibliotek för att överhuvudtaget kunna ansluta mig till tjänsten, matcha de låtar jag har i lägre kvalitet än 256K AAC, och sedan acceptera att bli utestängd från tjänsten igen så fort jag lägger tillbaka de ca 8.000 låtar jag tillfälligt plockade bort ur biblioteket. Väldigt omsidig lösning från Apples sida...

Betänk dock att köp som gjorts med samma Apple-ID som används för iTunes-matchning inte räknas av mot gränsen på 25 000 låtar, så det är bara att tuta och köra om minst 8 000 av låtarna inte är rippade

  • Medlem
  • 2013-12-10 19:43
Ursprungligen av json:

Kan vara att den låt jag provat med (har bara en o-nedladdad....) är lite skum....

Köpte två "singlar", den ena med tre versioner av en låt, den andra en EP med 5 versioner av samma låt (jaja, jag vet... ).
En version av låten, "radio version" (eller nåt sånt), finns med på båda. Men den har bara blivit nedladdad för den ena.

På telefonen står "12 kronor" på den låten på EP:n (har inte provat klicka där då jag inte vill betala igen).
På datorn har den moln-ikonen, men då kommer felmeddelandet istället.

Kanske får köpa en annan låt på fånen och prova ta ner på datorn och se om det är samma problem...

Japp, samma här.

  • Medlem
  • 2013-10-19 14:18

Tack för en informativ och välskriven artikel!

  • Medlem
  • 2013-09-01 22:21

Övervägde också om jag skulle köpa senaste MBA eller om jag skulle slå till på MBPr (13"-modellen) tidigare i år. Kraven var samma som när jag köpte min MBA för snart två år sen: Den ska vara lätt, smidig och fixa vardagliga sysslor. Kolla på tv-serier och film faller i mitt fall under kategorin vardagliga sysslor, och MBA låter något oerhört vid uppspelning av HD-material.

Fördel MBA 2013: något smidigare, grym batteritid
Fördel MBPr: låter inte ett knyst vid uppspelning av HD-material, retinaskärm

Valet föll på MBPr. Den passar helt enkelt mig bäst. Och även om jag retina inte var ett krav till en början så har jag kommit att älska den skarpa skärmen. Men det var i slutändan den mer kraftfulla hårdvaran som avgjorde saken för mig.

  • Medlem
  • 2013-08-08 17:43

Kom igen nu, Apple. Inkludera musik i iTunes i molnet för oss här i Sverige någon gång.

  • Medlem
  • 2013-06-30 14:52

NNW 4 var lite av en besvikelse (ingen iPad- eller iPhone-version, ingen synk och ingen information om de kommer köra med ett öppet API). Reeder är en favorit, men som det ser ut idag så verkar det bara vara iPhone-versionen som fått inbyggt stöd (eller kommer att få, en ny version dyker upp på App Store vilken dag som helst nu) för de "stora" alternativen Feedly, Feedbin och Feed Wrangler. Feedly är – än så länge i alla fall – ett gratisalternativ, så den faller bort. Feedbin och Feed Wrangler har jag läst gott om och den sistnämnda har en trevlig funktionalitet som tillåter en att gruppera källor med hjälp av sökord.

Jag känner att det viktigaste är 1) att tjänsten kostar en slant (jag har svårt att lita på gratistjänsterna just nu) och 2) ett öppet API. Reeder för Mac och iPad kommer att tas bort från App Store imorgon, men utvecklaren jobbar på nya versioner som förhoppningsvis släpps relativt snart. Så, Feed Wrangler som back-end, Reeder på iPhone, webbgränssnittet på Mac och Mr. Reader på iPad i väntan på nästa version av Reeder. Kanske. Hur har ni gjort?

  • Medlem
  • 2013-04-01 19:41
Ursprungligen av keptang:

Prova högerklicka på din iPhone i iTunes och välj överför inköp.

Vill minnas att det var möjligt i iTunes 10, i 11 hittar jag dock inte det alternativet?

Hur som helst, iTunes reagerade på albumet när jag kopplade min iPhone till datorn och frågade om ville överföra det. Så det löste sig. Tack för hjälpen!

  • Medlem
  • 2013-04-01 19:33
Ursprungligen av Borttaget:

I Sverige får man inte ladda ned på nytt vilket du redan märkt.

Skicka en ticket till Apple och förklara. Har du tur så hjälper de dig med en ny nedladdning.

Det är så pass alltså. Men är det möjligt att överföra albumet till iTunes från min iPhone? Det fanns där som tur är.

Senast redigerat 2018-07-23 09:06
  • Medlem
  • 2013-04-01 19:26

Hur går jag tillväga för att ladda ner ett tidigare köpt album? Albumet i fråga listas inte som köpt när jag söker på det, och klickar jag på "Köpt" under "Snabblänkar" på iTunes Stores förstasida finns bara kategorierna filmer, appar och böcker. Har följt instruktionerna enligt http://support.apple.com/kb/HT2519?viewlocale... utan framgång. En molnikon visas bredvid musikfliken men de enda album som finns där är de som jag redan har i mitt bibliotek.

EDIT: iTunes in the Cloud har tydligen inte letat sig till Sverige än.

  • Medlem
  • 2013-03-18 08:12

Ni som kör CrashPlan, om ni går in på Settings > Network, står det 0.0.0.0:4242 på "Internal address" för er också? Vad kan det bero på? Den externa adressen stämmer, och CrashPlan fungerar i övrigt som förväntat.

  • Medlem
  • 2013-02-03 17:12

Känner att det är dags att även jag tar tag i det här med att ha en backup off-site. Har sneglat på Backblaze och CrashPlan, som ju verkar vara de mest populära alternativen. Båda verkar vara tämligen likvärdiga i de flesta avseenden. Mitt problem är dock att ingendera är en storage-lösning. Jag har nämligen en extern hårddisk med en hel del filer som jag skulle vilja lagra online utan att riskera att de blir överskrivna efter ett visst antal dagar, så jag tänkte att jag skulle lagra dessa på S3 (och det som ligger på min MacBook på Backblaze/CrashPlan). Paranoid som jag är vill jag gärna kryptera dessa filer innan jag skickar över dem till Amazons servrar, och det första som slog mig var att skapa en krypterad DMG-fil med hjälp av Disk Utility. Är det en bra lösning tror ni? Detta är alltså något som bara är tänkt att göras en gång. Innehållet på den externa hårddisken kommer att förbli oförändrat.¨

Tillägg: Något i stil med detta:

Varefter jag drag-and-droppar innehållet från den externa hårddisken.

Senast redigerat 2013-02-03 17:47