Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
julian-c

julian-c

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Sysselsättning Bygger webbplatser på fritiden och är allmänt förälskad i Apples produkter och nyfiken på en iMac. Musik: Michael Jackson - rakt av.
  • Registrerad 2010-06-12
  • Senast aktiv 2012-08-20
  • Antal inlägg 162

Foruminlägg

De senaste inläggen julian-c har skrivit i forumet.

Låt killen vara!

Om ni tittar på bilden i hans rum ser ni att han gjort väldigt fint, med visitkort och tejphållare, hans största dröm är säkert att jobba hos Apple. Tror inte han är en lurendrejare, tror bara han har drömmar och att språket inte är det bästa spelar egentligen ingen roll.

Onödigt att dra in Apples advokater för någon som vi i stort sett inte vet någonting om....

Sen kan man diskutera hurvida det är lagligt eller inte, men man behöver inte förstöra livet för alla. Bara min åsikt.

Kul att en ny tråd har öppnats för ämnet. Måste också säga att artikeln från SVD som iPilot postade är mycket intressant, läs den om ni inte har gjort det.

Nu tror inte jag att det är Steve Jobs död som skapat en kursnedgång men han finns längre inte kvar och det är som någon sa i tråden, kanske lite väl tyst från Apple just nu. iPhone 4s är fantastisk men gav egentligen inget nytt, nya iPad likaså, det behövs något nytt nu. Det är vad jag personligen känner. Och som aktieägare så känner man nog likadant.

Det är inte bara Apple som släpper telefoner, datorer och surfplattor, men just nu hörs det mer från de andra företagen än från Apple. Det är ganska.... Ovanligt.

Ursprungligen av iPilot:

Förstår helt din tankebana och håller med trots alla motsättningar du mött i denna tråd. Till att börja med tycker jag det är sjukt trist att folk i detta forum aktivt ska söka uppgifter som eventuellt kan vara felaktiga och sen hoppa på som nått typ rovdjur. Som så många gånger förr renderar det i omogna inlägg med negativ karaktär.

Vidare hade jag liksom TS frågat mig själv varför aktien stannat upp (och även backat något) på senaste tid. Visst kan man nöja sig med tanken att aktien över året sett har en väldigt positiv kurva men det förklarar eller befogar väl fortfarande inte stagnationen? Jag ser inga fel i att ifrågasätta detta! Snarare tvärt om, man ska vara kritisk och söka information istället för att luta sig tillbaka och vara nöjd med att man tjänat på aktien totalt sett sen man köpte den.

Enda vettiga inlägget i den här tråden. Men uppenbarligen kan man inte diskutera sånt här då folk tror att man är mot Apple. Tragiskt. Det borde anses väldigt intressant och veta varför den stannat upp och gått ner senaste dagarna, men vi kan ju låsa tråden här eftersom intresse inte finns. . .

Ursprungligen av zappee:

För övrigt håller jag med om att ett rejält tapp vore sunt, AAPL är övervärderat.

Jasså nu är det övervärderat? Nyss höjdes AAPL till skyarna i tråden medan det nu är övervärderat? På vilket sätt då? Det är många som påstår sig tycka att det är undervärderat... Utveckla gärna.

Klart det går att skämta bort allt som har något med negativitet att göra, det är så människan fungerar. Tyvärr. Men det är inget hat jag utför mot Apple. Heller inget hån. Jag om någon står bakom Apple i det mesta. Men man måste la endå kunna diskutera det här på en lagom seriös nivå utan att bli utskrattad och tagen som en idiot?

Apple har fått säljsignaler | Tradingportalen.com

Förklarar mer. Givetvis är jag klok nog att förstå att aktien någon gång måste gå ner, allt som går upp kommer alltid ner. Självklart. Vad jag ville ha ut av tråden är tankar kring aktien och funderingar osv, om varför de nu är många som väljer att sälja. Kommer den nå 1000 innan årets slut eller är det en riktig nedgång vi kommer att se nu?

Vore kul att föra diskussionen vidare på en seriös nivå och slippa seriestrippar och annat trams, tack.

Det är viktigt att ställa sig frågan varför den har stannat upp och inte rör på sig lika snabbt eller lika mycket, som den har gjort det senaste året. Som jag skrev i första inlägget så är noteringen topp om man ställer de andra vid sidan av Apple. Men jag kan tycka att den borde ha gått upp desto mer vid iPad-eventet, 12-13% är bra. Men inte tillräckligt bra för att vara Apple.

Senast redigerat 2012-04-15 21:17

Vad har hänt med Apples aktie då? Cook beslutade att dela ut aktier till aktieägarna. Bra, men innan det så steg Apples aktie i stort sett varje dag. Enda sedan utdelningen (som Steve Jobs aldrig skulle utföra) så har den bara gått upp för att sedan gå ner igen.

Enda sedan iPad eventet så har den ju i stort sett inte rört sig någonting. Vad händer? Lite nyfiken på era tankar. Ja Apples aktie är på topp om man ska se till värde osv, men vad hände med att den steg som tidigare? Tycker den där utdelningen kanske inte var så jävla bra endå, för aktien...

För att starta tråden. Apples nya iPad heter INTE The New iPad. Den heter bara iPad enligt Apple själva till Thenextweb. Men vad tycker vi om namnet?

Hur ska återförsäljare sälja tillbehör till nya iPad? Ska de skriva "tillbehör till nya iPad"? Eller kommer folk skriva iPad 3 trots allt?

Vad kommer du att kalla iPad för i fortsättningen?

Vad har hänt om webbkameran (isight) på min MBP plötsligt startar av sig själv.
Låg och surfade lite på 99 och hade endast Spotify och Skype uppe (pratade inte med någon utan låg endast som online),
då jag märker att den gröna lampan startas ovanför skärmen. Den som alltid lyser då man startar webbkameran....

Efter ett tag slocknade den.... Vad kan detta betyda? Någon som styr datorn eller bara helt normalt?

Jo men fortfarande trist. Men tack för hjälpen som tur är har jag kvar garanti

Jahapp får bli att lämna in den i morgon då.... Antar jag. Man kan tycka att kameran borde fungera bättre på en så dyr produkt. Men shit happens

Hmm.. Okej det märkliga är att nu då jag testade att rensa SMC så fungerar kameran igen, men såfort jag rör lite på locket lägger den av igen. Hur kan den fungera ett kort tag efter rensningen av SMC men sluta fungera såfort man rör locket? Alltså måste sladden i den inbygga isight kameran ändå sitta i, eller?

Trist... Men nu då jag kikar under USB i systeminformation så hittas inte kameran, den ligger inte där? Hur får jag dit den igen...?

Jag har provat stänga av datorn och hålla in shift, cmd, option och powerknappen, samtidigt och släppa dom samtidigt.

Men det fungerar inte... Kan det verkligen vara så att det blir glapp i kameran i skärmen? Låter konstigt enligt mig, har inte direkt tappat datorn eller något men något fel är det ju. Har snow Leopard och inte installerat Lion på denna.