Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
FarbrorLeon

FarbrorLeon

Medlem
  • Plats Karlshamn
  • Registrerad 2010-08-06
  • Senast aktiv 2013-01-16
  • Antal inlägg 56

Foruminlägg

De senaste inläggen FarbrorLeon har skrivit i forumet.

Du måste ha hört fel, för det är knappast svårt. iFixit har bra steg-för-steg guider hur man bör göra.

Ursprungligen av keptang:

Ok, tror fortfarande att det beror på att du använder en version som inte stöder din Macbook.

Se här t.ex. Installed Snow Leopard Won't Boot Up - MacRumors Forums

Det låter ju absolut inte orimligt. Jag hoppades ju att det skulle bli som på min gamla Macbook pro. När man stoppade i "fel skivor" där bootade den upp och sade att det inte går att installera och frågade om man ville återställa via TM. Men jag antar att jag får ta och masa mig iväg och hämta skivorna.

Har nu provat att byta till originalminnena, då jag på egen hand satt i minnen. Detta hjälpte dock inte. Jag har nu vid flera tillfällen fått Kernel Panic då jag försökt boota från USB-stickan.
Anledningen till att jag inte använder originalskivorna är att jag inte bor där jag har dem nu över sommaren och det är ca: 40 mil att åka för att hämta dem. Har även provat att boota från min pappas skivor till en 2010-års iMac, vilket inte heller fungerade.

Är det moderkortet som har gått tro? Jag bifogar en bild på den Kernel Panic jag fått vid några tillfällen. Enligt den tolkar jag det som att processorn ej hittas/fungerar korrekt.

Imageshack - photo20110615004515.jpg

För att förtydliga så är det boota från USB-sticka med Snow Leopard som jag vill göra. För att därefter kunna återställa min Macbook Pro via Time Machine. VARFÖR går det inte? Varför skulle jag inte kunna boota från ett medium som inte har något att göra med Lion?

Försökte installera DP4 men detta misslyckades. Därefter så skulle jag återställa datorn till Snow Leopard och försökte då boota från en USB-sticka. Det enda jag hör är 3 "beep" i en jämn följd. Dessa upprepas tills jag stänger av datorn på "power-knappen". Vad är det för fel? Har försökt att resetta PRAM (cmd+opt+p+r) men det hjälper dessvärre inte.
Macbooken jag har är 15" early 2011-årsmodell.

Någon som har någonting som skulle kunna hjälpa mig?

Det innebär att man nu ges möjlighet att ha multipla SATA3-diskar i sin Macbook Pro

Ursprungligen av martenj:

Jaha, nej kombinatinen låter inget vidare. Trodde det var enklare än så. 256 gb SSD är det väl som gäller då gissar jag, större blir väl löjligt dyrt?
Någon som kan rekommendera mig en bra och, hyffsat, billig SSD på 256 och uppåt? Har 250 gb idag och det räcker ju ganska bra trots allt.

Jag är extremt osäker på modell. Tänker att man har den ett tag och att det är bra att ha en fet modell då så att den "håller". Samtidigt som jag tänker att jag ska en den minsta modellen och peta in mer ram och SSD etc. Ajajaj, så svåra val....

Japp, det blir löjlig dyrt i vilket fall! När jag köpte så ansåg jag det vara värt att köra på Apples SSD då det gav ett visst mervärde. Färdigmonterad och TRIM-support (utan "TRIM-hacket"). Samtidigt så finns det ju betydligt snabbare diskar, men där får någon annan fylla i då jag inte är uppdaterad på de senaste modellerna.

Ang. minnena så anser jag att det är värt att uppgradera detta själv. Garantin ska ej påverkas, står t.o.m hur man går tillväga i manualen.
CORSAIR 8GB DDR3 1333MHZ (2X4GB) SO-DIMM - Specifikationer - Dessa minnena kör jag med.

Ursprungligen av martenj:

Är det verkligen så stor skillnad på "mainstream"-användandet med en sån i alltså? Det hade jag verkligen inte fattat...
Men fortfarande så är ju SSD-diskarna ganska dyra. Jag vill ju ha större än 128 gb...

Förstår att du tycker att priserna är höga, och det är de ju också med pris / GB i åtanke. Men du anar inte hur mycket det gör för de vanliga datorsysslorna!! År efter år har man jagat MHz på processorsidan - inte mycket har egentligen hänt i de mest basala sakerna som tiden det tar att starta upp datorn, starta program etc. Detta i kombination med att den är knäpptyst och tar mindre ström - Är du såld?

Ursprungligen av martenj:

Förstår jag det rätt att man ha både en SSD med exempelvis osx på och den vanliga disken i samtidigt?

Precis som Keptang skriver så finns möjligheten att ha flera diskar i datorn, med hjälp utav en sk. Optibay. Detta är dock en tredjepartslösning som bygger på att man plockar bort Superdrive-enheten och ersätter denna med en hållare för 2,5"-SATA-enhet. Ofta så monterar man denna för /Users och sedan använder man SSD-disken för allt annat. Detta ger möjlighet till det stora lagringsutrymmet hos Hårddisken i kombination med snabbheten hos SSD.

Jag anser att det finns flera anledningar att inte välja en sådan kombinationslösning. Dels att garanti kan upphöra att gälla, även om det är oklart hur Apple skulle kunna bevisa det om du inte är väldigt oförsiktig. Men det finns även flera andra aspekter, exempelvis om datorn skulle bli stulen eller tappad i golvet, att du blir av med Superdriven och får (marginellt) högre strömförbrukning på din dator = sämre batteritid.
OptiBay HD and Warranty - MacRumors Forums (EJ 100% källa)

Istället skulle jag satsa på en SSD i kombination med en NAS där du har möjlighet till i form av RAID. Ett undantag är om du jobbar väldigt mycket utanför hemmet / kontor.

Jag tolkade det som att spel var en relativt primär sak för datorn då du nämnde Diablo 3 i första posten.

Rent generellt så är 15" rättså mycket snabbare än 13", samtidigt som 13" tummaren är rejält mycket snabbare än vad du tidigare hade.
http://www.99.se/artiklar/2464-macbook-pro-2011-riktigt-snabba.html

Vid de användningsområden som du nämner så kan jag garantera att en SSD + 8GB RAM hade varit en väl värd investering, vare sig det är 13" eller 15". Moderna processorer är sällan en flaskhals vid vanligt "day-to-day"-arbete.

Dealbreakern mellan 13" och 15" för mig var högre upplösning på skärm + bättre grafikkort.

Ursprungligen av martenj:

tack för svaret, men vad jag kunde se på länkarna så kunde jag inte förstå skillnaderna... kan du sammanfatta kanske, på barnsvenska?

Scrolla ner en bit på länkarna så hittar du olika speltitlar samt antal Frames Per Second (FPS). Jämför FPS mellan grafikkorten. Det är väl det mest konkreta jag kan ge dig.

Ursprungligen av martenj:

och det här med antiglare/antireflex... är det väldigt bra att ha?

Precis som Capeman säger så ger Glare-skärmarna grymt bra "crisp". Samtidigt tvingas man ibland titta på sig själv pga. reflektionerna. Har haft Anti-glare på en tidigare Macbook, och jag kan ibland ångra att jag inte skaffade det på denna med. Men det är en smaksak!

Ursprungligen av martenj:

Har en Macbbok (late 2009) idag. Den har gått sönder, ska antagligen skaffa mig en Macbook Pro istället.
Har inte haft den modellen tidigare. Känner mig osäker på vilken modell jag ska skaffa.

Vill helst ha 13". Men tänkte att det kanske är bra att ha en schysst grafikkort. Diablo 3 kommer ju "snart" och det kan ju vara kul att kunna spela. Men då kommer man till det här jobbiga valet av vilken modell av 15" man ska ta. Den med 256 gb grafik eller 1 gb? 1gb är självklart bättre... men då är man liksom uppe i 20 000 helt plötsligt. lite väl mycket för min del.
Jävkla skit vilka jobbiga val

Sen har jag ingen aning om vilken skärm man ska välja. Är HD-grejen värt, att få mer utrymme? Har så svårt att se detta framför mig.

tack

Jag skulle ju säga att Hi-res är värt de extra pengarna. Speciellt om du arbetar med flera fönster bredvid varandra. Då är den extra skärmyta GULD! Men eftersom du bor i storstaden så skulle jag i din sits gå in och kika på båda skärmmodellerna bredvid varandra för att se om du tycker det är värt pengarna.

Ang. Grafikkortet så det mer än bara den extra minnesmängden som skiljer.

AMD Radeon HD 6750M - Notebookcheck.net Tech
AMD Radeon HD 6490M - Notebookcheck.net Tech

Senast redigerat 2011-05-30 18:33
Ursprungligen av Fred!:

En Remote Desktop klient finns även för mac, gratis: Remote Desktop Connection Client for Mac | Office For Mac

Japp, men den är tämligen usel jämfört med CoRD som även den är gratis. CoRD: Remote Desktop for Mac OS X

Är det Windows är det ju bara att starta igång Remote Desktop. Högerklicka på den här datorn -> Fjärrsessioner.

Fördelen med detta är att du har tillgång till klient för Remote Desktop på alla datorer med Windows. I Windows så trycker du Windowsknappen + r och skriver mstsc för att starta klienten. Använder de NAT/Brandvägg? Isf. är det tcp-port 3389 som behöver vidarebefordras. På din Mac använder du programmet CoRD för att fjärrstyra Pc:en.

För att fjärrstyra din Mac från jobbet. Systeminställningar -> Delning -> Skärmdelning. Har du Mac på jobbet: Chicken of the VNC, Windows: Teamviewer.

För att avsluta den här tråden och meddela hur det gick:

Det fungerade väldigt dåligt med 1333MHz-minnena. Det fungerade att köra med en 1066MHz-sticka + en 1333MHz.
Det blir till att skaffa rätt minnen...

Ursprungligen av olal:

Jag trycker på software update och då säger den att de inte finns några så jag tror jag har installerat dom.

Men det löste sig alltså för dig efter uppdateringarna?

Om du kan testa angry birds i chrome appstore (kräver att man har google chrome) skulle jag bli glad. Jag har testat på några andra macbookpros (äldre) och där stannar temperaturen på typ 65 grader istället som för mig 100.

Japp uppdateringarna löste mina värmeproblem. Har chrome, men har dessvärre inget google-konto så där kan jag inte hjälpa dig.