Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
godivaex

godivaex

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2010-09-18
  • Senast aktiv 2012-01-19
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen godivaex har skrivit i forumet.

Surt är det. Kört verkar det vara. Har kört programvara för att rädda filer men hittar inte filen som är viktigast.... Hittar inget ur den försvunna mappen.

Förmodligen dök det upp en pop-up när jag flyttade allt men i gammal Windows-vana körde jag bara på. Men jag kommer faktiskt inte ihåg. Har såklart allt på back-up (utom just en fil!) men har inte använt mig av TimeMachine än så den gubben gick inte. Blir väl TimeMachine i fortsättningen då.

Det är väl bara att bita i det sura äpplet och göra om allt. Tack och lov har jag det mesta i huvudet.

Ok så här gjorde jag:

Hittade en Mapp (Scores heter den) på två ställen en under Dokument och en under en Jobbmapp. Min intention vad att slå ihop de två Scores-mapparna under jobbmappen. Jag flyttade filerna men jag kom inte ihåg om jag kopierade eller drog över mappen. Förmodligen så drog jag bara över mappen och naivt trodde att filerna kopierades över och inte ersatte hela mappen som på PC

Jag har nu sett att det är en jävla massa som saknas bla. ett jobb som ska vara klart i slutet på mars.... PANIK! Går det att "reverta" eller göra en "restoration point" på något sätt. Har en skivbildsbackup sen i februari men den är för gammal...

Hej,

Idag hittade jag två mappar med samma namn idag och la ihop dem i Finder. När jag sen ska börja jobba hittar jag inte längre filerna från den ena dublettmappen... De är spårlöst försvunna och jag har inte deletat något. Finder hittar inte filerna någonstans. Finns inte i papperskorgen.

Tack och lov har jag back-up på detta på mitt gamla PC-laptop (men inte på allt) Det är obehagligt många timmars jobb bakom...

Känns oerhört obehagligt om detta händer igen. Gäller ju att back-uppa som en tok i så fall. Vad har hänt? Har jag lyckats med något hemligt kortkommando? Finns det något "hemligt" kortkommando på Mac där man raderar omedelbart? Kan jag köra en "restoration"-punkt eller ngt som man kunde göra på PC?

Tacksam för snabbt svar!
G

Testade att avinstallera Flash och det hjälpte något. Nu kan jag inte läsa en enda hemsida för alla är Flash-baserade så för mig är det bara att installera igen.

Nej jag använder inte mobilt bredband.

Det verkar ju som att det inte bara är Flash det beror på.... Måste installera det igen, kan inte vara utan programmet tyvärr.

Har inte testat Chrome, gör det ikväll. Safari står jag inte ut med.

Tycker det låter helt orimligt att behöva installera om hela systemet på en dator som är mindre än 6 mån. Det är ju värre än PC! Har aldrig råkat ut för det under mina PC-år...

I förra veckan började DVDn låta oroväckande "gå söndrig" så jag lämnar nog in datorn för en check-up. De får även felsöka laaag:et.... får väl se om de kollar mjukvaran.

Annars älskar jag min Mac och är supernöjd! De oerhörda superlativen man hört genom åren om Mac tex. att "det är inga problem aaaaaaaaalls" "sååååååååå mycket bättre än PC" det tar jag numera med en skopa salt.

Nej det är mest FF som går upp... Men det har även hänt när jag suttit och jobbat i andra program (bl.a. Open Office)

Nackdelen med att inte ha Flash är ju att man inte kan titta på en enda hemsida, typ. ALLA är ju Flash-baserade *morr*

Har avinstallerat Flash sedan några dagar och skulle precis skriva ett inlägg att det har blivit mycket bättre rent av försvunnit MEN nu dök det upp IGEN när jag började skriva den här texten..... BLÄ. Irriterande. Spotify är det enda andra som är igång och nu är nästa test att dra ner det programmets cache-size. Å andra sidan borde det väl inte påverka FF det är där det är mest problem.

100,8! Hur det nu kan vara över 100...

Nu kom det en sån där fantastisk "lag" och det är firefox som kickar upp till 95.... Har inte jättemånga add-ons max 5st...

Har samma problem m. FF fast inte lika illa! Ska testa att rensa add-ons och cache.

Hej!

Nu har jag startat alla program som jag använder frekvent (Firefox 15 hemsidor öppna..., Thunderbird, Skype, Sibelius, Spotify, Open Office, Connect360, iTunes, FirstClass) samtidigt och då ser det ut så här:
Sibelius 15
Firefox 9
IBland får dessa program "ett ryck" och stiger med 20 enheter.

Med de flesta program stängda går FF upp till ca 16 som max.

Tilläggas kan att jag jobbat vid datorn hela e.m. men idag har jag inte upplevt mycket "lag"...

Ok och tack! Försöker kolla inom närmsta dagarna.

Ska även tillägga att det INTE var så här från början, utan det har liksom kommit under de senaste 1-2 månaderna.

Hej,

Köpte en ny fin MacBook Pro i September och är nöjd och glad MEN jag tycker att den "lagar". Märker det speciellt i Firefox när man skriver eller scrollar och allt liksom "låser" sig. Det styr upp sig efter någon sekund men är störande på en sproilans ny dator. Har även haft samma problem i Open Office, Sibelius och i Finder.

Har ca. 40% ledigt på hårddisken och inget Voddler.

Hur kan jag göra för att slippa detta? Vet inget om underhåll på Mac då jag använd PC tidigare.

Tack på förhand!

Hej och tack för svar,

Bonjour-tjänsten var redan i-bockad men servern dyker inte upp i Findern. Har en annan dator på nätverket som dyker upp utan problem så det är knas någonstans.

Fungerade inte heller med att ange IP-numret.... Bifogar dump.

Någon som har någon fler idé? Tack på förhand!

Hej

Tack moderator!

Jesper: USB-servern är direkt kopplad till en router
En sån här har jag: Kjell & Company - Nordens bredaste sortiment av tillbehr fr hemelektronik

Tack!