Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Palle1985

Palle1985

Medlem
  • Plats Täby
  • Registrerad 2010-10-12
  • Senast aktiv 2013-01-16
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen Palle1985 har skrivit i forumet.

Haha jäklar vad pinsamt:-P det stämde att jag satt kablarna fel, får skylla på att de hade trasslat ihop sig;-). Nu får jag längre inget felmeddelande DOCK så fungerar inte internet vare sig från datorn eller med wifi från ipaden:-S jag installerade om routern fast när jag gjorde de så ville den återställa allt så antar att de siffror osv som var innan finns kvar nu i alla inställningar

Tack Då skrev jag fel, det är kopplat till extremen. De båda har alldeles för lika namn så har svårt att särskilja dem.

Anledningen till expresserna är att ha ena till en USB skrivare och den andra till stereon med Airtunes. Jag bor i lägenhet så det finns egentligen inget modem mer än kabeln som kommer utifrån väggen. Jag har inte anslutit expresserna än, eftersom jag redan nu stött på problem så tänkte jag att jag löser dem först innan jag börjar med expresserna. Jag har fyllt i min specifika IP-adress till extremen.

Ja det har du kanske rätt i frazze men de konstiga är ju att jag faktiskt kommer ut på internet på min dator, samt att xbox360 funkar också att spela över nätet. Om det hade varit så att den verkligen inte hade haft någon kontakt i wan-porten, borde de inte vara helstopp då?

Hej!

Är både ny här och ny som Mac användare. Mac datorer är underbara i mångt och mycket men tillslut stötte jag på ett problem. Det är så att jag har skaffat en airport extreme samt två airport expresser.

Problemet är detta. Jag installerar programvaran, gör de inställningar för att starta upp ett nytt nätverk (övrig info är att jag är inte alls speciellt bra på datorer och detta med nätverk och internet är nått jag bara vill att det ska fungera för jag kan inget om det) fyller i allt som behövs. Har bredband ifrån Ownit där jag har en nätverkskabel från väggen till airport expressen. Efter allt är gjort så ska inställningarna sparas, då får jag upp ett felmeddelande där det står att det inte finns någon kabel i WAN-ethernet porten. Trycker man på att ignorera detta och spara inställningarna ändå så fungerar det faktiskt med internet på den här datorn. Jag kan surfa och köra spotify m.m. Problemet ligger i att min inneboende med en PC och vista inte kommer in på nätverket. Hon kan logga in å så man får inge internet ändå. Desamma gäller för min iphone, kan logga in och allt men när man ska surfa på wifi nätet så händer det inget :S Jag har en xbox 360 kopplad med kabel till aiporten och de fungerar utan problem. Värt att lägga till är kanske att jag har en statisk IP-adress som jag fyllt i de siffror man ska ifrån bredbandsleverantören.

Vad kan vara felet?