Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Palle1985

Palle1985

Medlem
  • Plats Täby
  • Registrerad 2010-10-12
  • Senast aktiv 2013-01-16
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen Palle1985 har skrivit i forumet.

Ja det är exakt samma film. Har sparat ner filmen i olika codec just bara för att se hur stora de blev och upptäckte detta. VBR? Vad är det?

En fråga som dök upp nu är varför HDV/XDCAM HD 25Mbps blir en större fil än XDCAM HD 35 Mbps, borde det inte vara tvärtom då det blir fler Mbps på den senare? På den senare får jag 1,8 GB och den codecen 2,67 GB.

Okej tack så mycket Erik för svaren! Nu hänger jag med lite bättre på hur det fungerar!

Ah okej tack för förklaringen! Men jag tänkte på Apple prores hade någon liknande i samma bitrate... problemet var att filen blev otroligt stor i Apple Prores 422 kan man använda sig av Apple Prores 422 (LT) då eller vilken rekommenderar du?

Det kommer vara en väldigt stor projektor, ca 3-4 m bred bild. Upplösningen är 1920x1080 och de körs i 1080p. Jag kommer lägga in filen på en dvd skiva eller ha kvar den i datorn och spela upp där ifrån.

Hur är det med DVCPRO HD?

Hej!

Är rätt ny på banan med FCP X och har sökt runt lite på nätet efter ett svar, även här. Men inte hittat något angående om vilken codec man ska välja för bästa kvalité efter man är klar med en film i FCP X. Filmen kommer visas på en stor bild och man vill ha så bra bild och ljud som möjligt. Apple Prores 422 verkar ju rätt knepigt då filen blir extremt stor.

Filmen är i 1080p Med 29 fps.

Har samma problem med audium att jag inte ser kontakter som är online :S Men det känns ju konstigt att man ska behöva installera msn för att få det att funka. Finns det inget annat sätt? Finns något annat bättre program att använda sig av?

Tack FreddeB för hjälpen! Det löste problemet och jag har nu lärt mig en läxa. Tänkte inte på att det var på detta sätt men nu vet jag.

Hej!

Har en iPad 32GB Wifi som jag haft ett tag. Nu hade jag tänkt att jag skulle starta om den ordentligt och resa bort allt jag haft på den. Den är även jailbreakad men ville även få bort det. Så jag gick in på settings och general där jag tog erease & restart eller nått liknande. Då skulle den återställas till fabriksinställningar samt ta bort allt jag lagt in på den. Den ser ut att göra så och när den sen ska starta upp så kommer jag nu inte längre än till uppstartningsbilden med Apples logga på. Sen står den bara sådär hela tiden. Har hållt ner home och den andra knappen för att göra en soft reboot men det blir samma varje gång. Har även prövat att koppla in den i datorn med iTunes men inget verkar fungera. Finns det någon lösning?

Finns det något program som låter iPhonen eller iPaden att vara som en fjärrkontroll? Alltså nått i stil med Airtunes fast till Spotify?

Så nu är problemet löst. För fler som kanske har samma problem så skriver jag här svaret.

Jag gick in på systeminställningar---> "Närverk". Väl i nätverk valde jag airporten och "avancerat". Sen går man in under fliken TCP/IP och väljer "Med DHCP". Då får man datorn att koppla till routern.

Nu efter lite efterforskningar så fungerar wifi klockrent med både ipad och iphone, till och med snabbare än med gamla routern:-) problemet kvarstår dock att kunna använda internet på datorn:-S den har full styrka på ikonen uppe till höger för nätverket men när jag försöker ladda en sida får jag "servern hittades inte". Vad är det som inte stämmer eller vad har jag missat?

Utan att vara säker så verkar iphonen kunna komma ut på wifi nätverket. Anledningen till att jag tror de är för att webläsaren laddar mycket fortare än vanligt