Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Pikoföretagaren
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2010-11-11
  • Senast aktiv 2014-02-10
  • Antal inlägg 62

Foruminlägg

De senaste inläggen Pikoföretagaren har skrivit i forumet.

Tack Richard, det kan vara en del av problemet! Ska testa det. Men det förklarar fortfarande inte varför den mystiskt markerar en vit yta som om det vore en text?

Vi kör CS6 och kunden har Windows 7 och Acrobat Reader 9, samt Acrobat X Pro.

Den PDF vi gjort nu är bara en lågupplöst PDF gjord från InDesign. Jag funderade på om vi borde kryssat i något där som vi inte gjort?

Hej!

Jag undrar om ni har några ledtrådar på hur Acrobat söker. Vi har just nu en fil där vi söker på ordet "lån" och kryssar i att den bara ska söka på hela ord. Ändå markerar den ord som innehåller "lån", "lan" och "län". Ibland hänvisar den dessutom till en del av papperet som är tomt (det ligger ingen kvarglömd text under i Indesign-filen som PDFen är baserad på).

Kan vi spara PDFen på något annat sätt för att få det att fungera, eller är det Acrobat i sig själv som är problemet? Ska man söka på något annat sätt?

/P

InDesign, Illustrator med flera fyrfärgsseparerar pantonefärger annorlunda än de CMYK-värden man hittar på pantoneskalorna. Ibland kan det skilja rätt mycket. Vilka ska man lita på?

Ursprungligen av Anders T:

Har du möjligen (Apple) Numbers i datorn? Grundformatet för tabeller är i det programmet att kolumnen längst till vänster samt översta raden är gråfärgade. Det är väl så den där funktionen kan komma till användning. Om de har samma färg menar jag.

Observera även det här lilla tipset...

Om du formaterar ett stort antal tabeller med liknande utseende och har original i Excel. Ställ då in så InDesign klistrar in "Endast text" från övriga program.

Sen kan du göra en kopia på en färdig tabell i InDesign och klistra in nya data från Excel och all formatering behålls. Men antal rader och kolumner ska stämma för att inklistringen ska funka.

Tack! Har inte Apple Numbers, men ska experimentera med det övriga!

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

InDesigns tabellformat är inte riktigt så kraftfulla. Jobbar man med XML-data så kan man styra formatering på ett mer avancerat sätt, men annars får man antingen formattera manuellt, göra scripts, eller möjligtvis använda t.ex. WoodWing Smart Styles

Misstänkte nästan det. Det går att formatera höger och vänster som de övriga, men problemet uppstår när de möter huvud och fot och man inte kan definiera vilken som ska vara dominant. Det blir till att kämpa vidare med cellformaten helt enkelt.

Ursprungligen av Anders T:

Längst ned i Tabellformat, Allmänt kan du ställa in vilka cellformat som ska användas. Välj vilket cellformat som är huvud, fot och innehåll.

Du kan alltså bara använda ett cellformat för innehåll. Behöver du mer dynamik än så får du göra manuella ändringar.

Ja så långt fick jag den att hänga med hyfsat, men de där menyerna till höger i samma ruta, Vänster kolumn och höger kolumn, hur funkar de egentligen?

Jag får ingen riktig rätsida på InDesigns tabellformat. Jag har definierat cellformat som var för sig funkar med styckeformat och färger och annat. Men när jag försöker göra ett tabellformat vill den inte riktigt ta med sig cellformaten. Jag vill kunna ange att rad ett till tre är det här cellformatet (eller åtminstone en rad med tabellhuvudet), sedan kommer rader med "pyjamasrandning" och den sista raden är en summa som har cellformat det och det.

Jag försökte också att göra en test-tabell där alla celler är likadana, markerade tabellen och skapade ett nytt tabellformat. När jag sedan applicerade det formatet på en ny tabell fungerade inte ens det? Vad är det för magisk inställning jag missar eller är tabellformaten inte bättre än så?
Tacksam för alla fiffiga sätt att jobba med tabeller, manuellt duttande rad för rad är aningen pyssligt.
Vi jobbar i CS6.

Ack oh ve ... *rodnar innerligt* när är du i Uppsala nästa gång?

Hej kloka InDesign-användare! Vi har problem med fotnoter i InDesign, när fotnoten som är i löptexten ska bakas in i en tabell förstår inte InDesign längre att det är en fotnot och räknar om och fel i själva fotnoterna i botten, om ni förstår hur jag menar. Den tappar kopplingen bara för att texten finns i en tabell? Det går ju att mecka runt det här och fejka in en fotnot bredvid sidan eller så, men det är ett bökigt sätt att jobba på, i synnerhet om man har många korrvändor. Finns det något fiffigare sätt som vi missat?

(CS6 på mac!)

/Eva

Braklunch så snart du befinner dig i Uppsala! Tyvärr inget uppdrag till dig just nu, men jag har dig förstås i åtanke. All teknisk support och klokskap är egentligen bortanför mitt skrivbord numera, men jag hänger lite sporadiskt här för att hålla mig uppdaterad efter bästa förmåga.

Ledsen, jag är inte inne här så ofta! Det slutade med att mamma köpte en ny fin dator istället

Ja där är en utmaning, i synnnerhet när det är flera personer som korrläser som ställer frågor till varandra i notislapparna

Får återkomma om det, måste luska, alla info finns i mailen hemma just nu! Förstod att frågan skulle komma

Åh, den här tråden behövde jag! Min mamma har en gammal MacBook, troligen en släkting till Complohas. En vän till henne har i all välmening installerat ett nyare system på den och jag misstänker att det var mer än vad den klarade av. Den har blivit oerhört seg sedan dess i alla fall. Är det möjligt att stoppa in ett äldre system eller blir det bara tjorv om man går tillbaka så att säga? Datorn räckte till för det hon använder den till tidigare, så det är lite synd att köpa en ny dator om det inte behövs egentligen. Har ni några kloka råd hur man göra om man ska stoppa in ett äldre system? Eller är det mer RAM vi ska titta på? /Eva