Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
JohnnytheRocket
  • Plats Bankeryd
  • Registrerad 2011-01-26
  • Senast aktiv 2012-02-06
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen JohnnytheRocket har skrivit i forumet.

1

Okej, får ta och hitta någon med en Windowsskiva då.

Uppdatering: Det gick med en annan skiva/annan version av Windows. Det kan nog ha varit Service Pack:et som spökade för mig. Tack för all hjälp!

Senast redigerat 2012-02-06 16:14

Som i 3:e skivan du försökte med? Låter logiskt... Men jag bränner väl om då och ser om det går.

Har nu testat att bränna om skivan två gånger. Nu har jag gjort det med Toast 2 ggr och med Finder 1 gång. Båda gångerna med Toast gav samma resultat (det jag har berättat om) och med Finder så kände inte Boot Camp-assistenten att det var en installationsskiva. Har absolut ingen aning om vad jag kan göra annorlunda. Tror ni att det skulle kunna hjälpa om man väljer en Windows-version utan Service Pack 1?

Senast redigerat 2012-02-03 21:58

Tack för videon, om inte annat kan jag ju säga exakt vad som händer för mig. Vid 2:12 i videon trycker han på install, han får upp licensavtalet följt av ett fönster där han får välja Upgrade eller Custom och sen ett fönster där an får välja disk etc. När jag trycker på install händer inget av det, jag får bara upp ett fönster som säger att det inte hittar någon Driver där jag sen kan välja att Browsa efter den eller Re-checka (vilket självklart inte hjälper).

Börjar fundera på om det är min installationsskiva som det är något konstigt med.

Som student så fick jag ladda ner Windows gratis från en sida, jag valde då en version som hette "Microsoft Windows 7 Professional with Service Pack 1 64-bit (English) - DreamSpark" och jag fick någon slags Software-downloader som laddade ner den och jag brände ut den på en DVD. Allt går som sagt exakt likadant som videon fram till 2:12.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Om du inte hade klickat "bläddra" så hade du inte fastnat i det valet (jag har lyckats med det själv). Gör om och gör rätt. Drivrutinerna installerar du när du väl är inne i Windows.

Försökte idag igen, jag kan välja Browse, Ok eller Cancel. Har testat alla utan lycka.

Ursprungligen av illerG:

Du svarade inte på min fråga. Dessutom följer du inte guiden om du klickar på browse!

Jag förstod inte riktigt vad du menade, hoppades att mitt svar hade dugt. Förresten får jag aldrig upp fönstren som visas på sidan 7 i manualen.

installing Windows 7 using Boot Camp with Mac OS X v10.7 Lion

Det står att den inte hittade några drivers, sen kan jag välja Browse eller Recheck, inget annat. I Browse ser jag My Computer, installastionsskivan i (D:) och två irrelevanta mappar.

Men det där dyker aldrig upp, jag får upp en skärm där jag får välja land, språk och tangentbordstyp. Sen kommer skärmen där jag ska välja drivers och den kommer jag som sagt inte vidare ifrån.

Har letat ungefär överallt för ett svar men hittar inget, hoppas på en vänlig själ som kan hjälpa mig.

Jag installerade Lion OS X igår över Snow Leopard vilket gick hur smidigt som helst, sen skulle jag installera Windows 7 med Boot Camp vilket verkade gå hur smidigt som helst tills att datorn startade om för att reboota in i Windows-setupen.

Jag har Windows 7 på en DVD och så ett antal drivers som man skulle ladda ner på en CD. Problemet är att man ska ta ut DVDn och sätta i CDn under installationen. Och det går inte.

Det känns så sjukt självklart att man ska kunna ta ut sin skiva när man vill men eject-knappen fungerar inte när det inte är i OS X och det finns inget sätt att göra det i Windows-menyn man kommer in i. Hjälp tack! (Har en Macbook Pro om det skulle hjälpa).

(I Boot Camp-manualen stod det att man skulle formatera sin partionerade hårddisk för Windows till ett speciellt format men det valet fick jag inte innan datorn rebootade till Windows-setupen.)

Ursprungligen av REP:

Prova ta fram USB mus och kör med den.
Det kan vara problem med Trackpad...

Det är inte Trackpad med 100% säkerhet men tack ändå.

@PeeMaN:
Ska testa ny-användare-tipset men om det fungerar felfritt i säkert läge borde det väl inte vara ett hårdvarufel?

Hej, sen ungefär en vecka tillbaka har min Macbook Pro (2009 Snow Leopard) frusit någon gång per timme ungefär. Det innebär att ingenting händer, muspekaren går inte att röra, jag kan inte ändra volym, ljusstyrka, stänga av skärmen (genom att stänga den) och alla program blir stillastående (fast VLC fortsätter att spela upp video och ljud normalt även om allt annat är fruset). Det håller i sig i några minuter, sen funkar allt som vanligt förutom att varje sekund så fryser sig det i en femtedels sekund kanske (svårt att förklara, tänk er att musen laggar mycket regelbundet typ).

Jag har startat upp datorn i säkert läge en gång och då frös det aldrig men efter den gången fortsatte det. Jag har inte installerat något nytt program eller gjort något nytt alls de senaste veckorna så jag har ingen aning om vad som kan ha hänt.

Jag har letat igenom forumet hyfsat väl och har inte hittat nån som beskrivit att det fryser såhär, jag hoppas att jag inte missat om en sådan tråd redan finns och jag upprepar redan lösta problem.

Tack för svar

1