Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Tobias Rydholm
  • Plats Tenhult
  • Registrerad 2011-03-07
  • Senast aktiv 2020-12-26
  • Antal inlägg 35

Foruminlägg

De senaste inläggen Tobias Rydholm har skrivit i forumet.

Hej
Jag har blivit sugen på en Apple TV till sovrummet. Problemet är att tv:n inte har någon HDMI-ingång. Den stöder HD-upplösning och har en DVI-ingång dock. Jag har tidigare kört min MBP till tv:n via minidisplay-port och en HDMI-DVI-kabel med gott resultat.

Min fråga är då om det går att göra likadant med Apple TV:n? Det borde ju funka likadant, men man vet ju aldrig. Ljudet hade jag tänkt ta via den optiska utgången till någon form av hemmabio-anläggning.

Vad tror ni om saken? Det bästa hade givetvis vart att köpa en ny tv istället, men det hade jag tänkt vänta lite med.

Jag kom på en sak till. I specifikationen för Qnap TS-412 står att den klarar max 8 Tb. Är detta relaterat till hårdvara eller mjukvara? Synologys motsvarighet klarar mer, med samma processor, men mindre RAM.

Hej
Jag har idag en Goflex Home Nas från Seagate, som jag tänker byta ut. Efter att ha läst igenom hela tråden har jag kommit fram till att det är en NAS med plats för fyra diskar som passar mina behov bäst, och då en Synology eller Qnap. För att få klart för mig att jag fattat rätt så har jag ett par saker jag vill dubbelkolla, med risk för upprepning.

1) Om jag köper två diskar från början, så kan jag köra dem i RAID1. Om jag sedan köper en tredje är det inga problem att ändra till RAID5? Går det kanske att köra RAID5 redan från början, även om resultatet skulle bli samma som RAID1?

2) Kan jag partitionera hårddisken som en vanlig extern disk, så jag får en separat partition för TimeMachine?

3) Om jag skulle vilja, så kan jag köra en disk som vanligt, och två diskar som RAID1? Jag inser att detta kanske är lite korkat, men det skulle funka va?

4) Jag läste någon stans i tråden att en del NAS:ar inte orkar med att transcoda 1080p ihop med Plex media server. Jag kör en Mac Mini med PMS på, då är detta inget problem för mig? Jag upplever inga problem med Seagaten jag har idag, och den lär knappast vara något under av processorkraft och minnesmängd.

Hoppas ni står ut med mina frågor.

Hej!
Jag har ett problem med iPhoto som jag hoppas jag kan få hjälp med. Bakgrunden till problemet är att min fru har skaffat en iPhone, och jag har en sedan förut. Jag har nu skapat två användarkonton på datorn. Det gamla iPhoto-biblioteket har jag lagt över på en skivavbild som ligger i en delad mapp, och jag har kryssat i "bortse från ägarskap" på skivavbilden. Sedan har jag startat iPhoto på båda användarna med alt nedtryckt, och valt det nya biblioteket. Jag har även givit min frus användare läs- och skrivrättigheter på skivavbilden, med alla underliggande mappar.

Problemet är då följande: På min användare funkar allt som det ska, men inte på min frus. Hon kan inte lägga in bilder i iPhoto, eftersom iPhoto säger att det inte går att skriva till volymen. Det går inte heller att synka bilder till telefonen i iTunes, eftersom iTunes säger att det saknas vissa rättigheter. I finder funkar det dock att kopiera filer till volymen, och även att ta bort filer.

Är det någonting jag har missat? Jag läste en support-artikel på apples supportsidor, och vad jag fattade av den borde det funka så här. Om det inte gör det, kan jag lösa det på något annat sätt? Jag vill inte ha två bibliotek som måste uppdateras, utan båda användarna ska kunna spara till samma.

Datorn är en Macbook Pro med Lion, och vi kör iPhoto '11.

Tack. Det har jag inte tänkt på att testa. Verkar ju vara någon slags universallösning på de flesta problemen.
Men det måste väl finnas ett sätt som är "rätt" också? Bör väl finnas en funktion för att gå tillbaka. Egentligen borde väl telefonen fatta det själv tycker jag, och välja det lokala biblioteket automatiskt.

Hej
Jag har ett problem med hemmadelning på min 4s. Problemet uppstår när jag har spelat musik på telefonen via hemmadelning. Om jag sedan vill spela upp lokal musik på jobbet kommer jag inte åt mitt bibliotek. Telefonen är tydligen kvar i hemmadelning, men alternativet "delat" finns inte när jag inte har kontakt med mitt wlan.
Hur ska jag göra för att växla tillbaka? Det enda sättet jag lyckats på hittills är att starta om telefonen, och det känns ju inte som man ska behöva.

Ok, vi verkar ju ha samma problem då. Jag tyckte jag hade sökt ordentligt, men jag såg inte din tråd. Hoppas det kommer en fix på detta i nästa version av Lion. Frågan är varför det blir skillnad mellan thunderbolt och hdmi. Dessutom stör ju thunderbolten ut tv:n på något sätt. Det gör inte min Macbook när den är ansluten via minidisplayport med samma adapter och kabel. Skumt!

Hej. Jag har ett problem med min Mini. Den är kopplad till TV:n via HDMI, och en analog ljudkabel till förstärkaren via 3,5mm-jacket. Efter att jag kopplat in ljudkabeln blir den aktiv ljudutgång, och jag kan inte välja HDMI.

Om jag istället kopplar in TV:n på thunderbolt-porten med en mdp-hdmi-adapter kan jag välja utgång. Dock strular apparatstyrningen då, mellan TV:n och förstärkaren. Jag måste koppla minin till TV:n, eftersom förstärkaren saknar HDMI-växel.

Är detta normalt, eller är det något fel på min dator?

Ursprungligen av =JoNaZ=:

funkar de inte o köra xp i virtualbox då? Känns onödigt jobbigt att boota om bara för o komma in i xp.

Nu har jag installerat VirtualBox och XP, och diagnosprogrammet funkar perfekt. Äntligen kan jag pensionera min 8 år gamla XP-laptop och använda Macen fullt ut.

Tusen tack för tipset! Detta innebär att Lion får en andra chans också. Problem solved!

Ok, funkar DOS-prompten också? Kan man tilldela USB-porten ett specifikt com-portsnummer? Det är ett riktigt gammeldags program, och en kabel som konverterar från USB till COM. Jag får väl testa det helt enkelt.

Det kanske det gör, jag har varit helt inställd på Bootcamp bara. Fungerar Windows fullt ut i Virtualbox? Jag måste kunna använda USB-portarna i XP.

Hej

Idag upptäckte jag att Bootcamp i Lion endast stöder Windows 7, och jag behöver XP för ett diagnosprogram jag har till bilen. Detta tillsammans med segheten och andra irritationsmoment i Lion har gjort att jag nu tänker gå tillbaka till Snow Leopard.

Jag gjorde en backup i Time Machine innan jag installerade Lion. Är det bara att markera den aktuella säkerhetskopian i TimeMachine och återställa den, så kommer Snow Leopard tillbaka? Eller måste jag installera om datorn från scratch?

Spotlight bör ha indexerat färdigt tycker jag. Lion har ju vart installerat ett par dagar nu, och jag har startat om ett par gånger, men det går fortfarande segt tycker jag. Hur startar jag i felsäkert läge? Annars får man väl slänga in 8GB ram och se om det hjälper.

Är det bara jag som irriterar mig på att Lion är segt? Den fina känslan av flyt som brukar finnas på alla Apple-produkter har försvunnit på min MBP från sent 2010. Finns det några inställningar för att få det att kännas rappt igen? För min del lutar det åt att återinstallera Snow Leopard annars. Det går inte heller längre att tända upp skärmen med trackpaden, visst funkade det i SL? Nu måste jag tända skärmen med tangentbordet.

Hej
Som rubriken lyder undrar jag hur jag ska ställa in min router för att iPaden ska koppla upp? Den är inställd på enbart N nu, eftersom min Mbp annars bara vill koppla upp i G. Men då vill inte min iPad2 koppla upp sig. Inte heller min svärmors iPhone4 kan koppla upp. Min HTC Desire klarar det däremot galant. Antar att det har något med kanal och frekvenser att göra, eftersom både iPad2 och iPhone4 ska klara WiFi N. Någon som har något tips? Tur att det går att koppla upp iPaden mot telefonen så länge.