Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
tommy_r

tommy_r

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2011-04-02
  • Senast aktiv 2013-04-25
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen tommy_r har skrivit i forumet.

Ursprungligen av pmarriott:

Det var du som hoppade in i tråden och gnällde. Menar du att ditt inlägg inte handlar om sakfrågan i tråden, nämligen massornas eventuella rätt att kräva att man ska kunna använda mus på iPad, utan att det snarare handlar om den allmänna attityden i tråden? I det senare fallet finns det en utmärkt funktion på forumet som kallas "rapportera". En moderator går då in och granskar tråden och vidtar eventuellt åtgärder om så är påkallat. Jag inser så klart att det var dumt av mig att bara helt fräckt anta att du uttalade dig i sakfrågan.

Det jag reagerar på är följande:
Att personer säger hur människor ska använda utrustning de köpt.
Att du påstod att jag köpt det ena eller det andra (bilmetaforen). Det är antagande.
Att personer sätter sig på höga hästar och antyder att man är det ena eller det andra om man inte använder en specifik utrustning på et speciellt sät som vederbörande anser vara det enda korrekta.

Nu släpper jag tråden. Behövde bara ventilera min frustration över det som jag personligen känner som meningslösa uttalanden och definitivt inte konstruktiva eller sakliga. Låt oss vara överens att vi inte är överens och sedan vara nöjda med det.

Ursprungligen av pmarriott:

Men du vill inte ha Saab och alla som säger att det du vill ha är en Saab är dryga? iPad+mus=laptop. Laptop=laptop. iPad≠laptop.

Nä, jag säger inget av det du påstår. Det är ett ANTAGANDE du gör. Försök att skilja på det. Det första du sa att du inte förstod, det var korrekt. Och det gäller oss alla. Vi förstår ibland inte hur folk tänker eller resonerar, men det innebär inte att din analys är korrekt.
Gilla läget bara att vi inte förstår varandra hela tiden, så blir det mindre konflikter och mindre trollande.

Ursprungligen av pmarriott:

Och för att avrunda det hela, om man vill ha mus (och tangentbord) till sin iPad så vill man egentligen inte ha en iPad utan en laptop.

Det är precis sådana kommentarer jag syftar på... ha ha...
Errhhh... NÄ! Har redan laptop. Din oförståelse för mina eller andras behov är helt irrelevant.
Generaliseringar, och "sanningar". Suck!

Själv kör jag mac (vilket är det bästa sedan rostat bröd), men iphone eller ipad vill jag inte ha av olika anledningar.
Jag har en Samsung Galaxy Tab och en Nexus 10 (satan vilken bra skärm den har förresten!). Har kopplat in både det ena och det andra på dem. Har aldrig förstått varför många nästan blir förnärmade när man använder en produkt på ett sätt som de tycker är syndigt.
Vad är problemet? Sedan sätter de sig på sina höga hästar och trycker till med en del "humor" (humor är svårt att försvara sig mot, för då är du tråkig) och en del "Det fattar du väl - är du dum?". Helt och rejält maktspråk vill jag säga.
Om det är någon här på forumet som tycker att Android är skit och vill torka sig i ändan med det, eller att Windows är det bästa (nämn inte ordet metro bara... så är det väl DEN personens ensak.
Ska det vara så (/#"%(/&" svårt att INTE förstå att vi är alla olika och tycker olika? Måste vi konformeras enligt en stöpt mall allihopa?
Lite respekt för "/&#("/#&(!

Tyck vad ni vill så tycker jag vad jag vill, men vi kan väl hålla det på en nivå där vi inte påstår att det är universums heligaste och absolut mest objektiva sanning?????? Eller ska vi köra vidare med dramateatern? Ärligt?

Om vi nu snackar säkerhet, är det någon som tänkt på att OM ni använder er av vpn-lösning från extern part, så skickar ni ALL trafik via den leverantören istället. Då måste ni verkligen lita på den. Tycker det är lite som att välja mellan pest eller kolera.
Det bästa är att använda jobbets vpn, eller privat vpn. Inte alltid det går, så det är väl därför inte alla gör det.
Personligen hade jag aldrig använt en extern part utan att göra ordentlig en väääldigt ordentlig koll på vem sjuttsingen det är och hur det hanterar all information som flyter där. Risken för missbruk är ju rätt stor.

Ursprungligen av Erik.dv:

Jag har sedan ett år haft en NAS här hemma där jag redan varit med om ett diskbyte i en 5-disk RAID. Min fundering är vad som är "best practice" för en NAS här hemma. Ska man ställa in den på att stänga av sig delar av dygnet eller spelar det ingen direkt roll för maskinens välmående?

MIn erfarenhet med datorer är att du bör ha den igång så mycket som möjligt, eftersom start/stop sliter mer i längden.
Ta vilken server som helst som kört i några år. Den VILL du inte stänga ner en längre stund för du vet inte om du får igång den igen (efter att hårddisken svalnet exempelvis). Värmeskillnaderna kan skada.
Vet inte om detta går att bevisa, och andra kanske säger annat, men det är mina 5 ören...

Ursprungligen av CalBy:

Hittade på den.
Mitt master lösenord som jag även har till min kryptering är ett hemmasnickrat som består först utav 4st siffror sedan 9 bokstäver blandat stort och smått och sedan slutar det med två siffror.

Håller med annat inlägg om att det bli jobbigt om du behöver slå in det många ggr per dag (vilket jag ex.vis måste göra). Har du funderat på att skapa en ramsa (fiktig eller riktig), en mening från en bok, något annat långt som är "mänskligt" att komma ihåg? Lägg imellan lite konstiga tecken som du faktiskt KAN komma ihåg, så vips har du både ett långt OCH säkert lösenord... (och byt versal/gemen lite också)
Skickar fakturan...

Ursprungligen av pererikk:

Tjo!

Kollade in LiveDrive men då måste jag ha min Mac igång för att kunna köra backup på mitt NAS, eftersom man måste ha en lokal klient på sin maskin för att den skall fungera.

Det jag var ute efter är en backuplösning som NAS'et själv kör, antingen genom en applikation i Synology DSM eller genom en konfiguration i den.

Du kan köra sftp eller webdav beroende på möjlighet på din nas.
I mitt fall vill jag framför allt ha allt tillgängligt hela tiden online som ett monterat filsystem, a la dropbox, vilket backuplösningar inte ger i den striktaste formen.
LiveDrive är ett både/och-alternativ, ej bara backup.
Och så ville jag känna kontroll över krypteringsfunktionen, vilket jag känner att jag gör mer om jag själv applicerar lagret.
Min nas kör jag backup på via en extradator som ändå låg och skräpade.
I dagsläget har de flesta en dator över, eller så kan du köra funktionen virtuellt i din virtuella servern.
Vmware har gratisversion av esx som är fenomenal.
Det finns lika många alternativ och behov som det finns människor.
Testa dig fram och lycka till, och framför allt berätta om det efteråt för andra som kan ha nytta av dina erfarenheter.

Testa LiveDrive. De erbjuder 5TB för en synkad "Briefcase" och oändligt för vanlig backup.
Du kan kombinera detta med att köra BoxCryptor (förbaskat bra krypteringslösning av ett tyskt företag). BC krypter fil/fil vilket innebär att du inte behöver ladda upp hela containern ála TrueCrypt, utan överföringen blir enbart på ändrade filer.
Finns klienter till win, mac, ios, android.

Ursprungligen av KOL:

Jag klickade just i att datorn skulle komma ihåg mitt lösenord på en hemsida där man kan köpa böcker. Jag ångrade mig direkt. Tänkte inte på att någon liten person i hushållet kanske kommer in på sidan och beställer böcker utan att veta om det.
Finns det någon möjlighet för mig nu att få datorn att glömma lösenordet igen? Hur gör jag då?

Mvh
KOL

Får jag även föreslå att du överväger separat gäst-konto som andra kan logga in på? På så sätt undviker du hela problematiken. Sätt gästkontot utan admin-behörighet och utan lösen. Sätt ditt eget med lösen. Presto! Nu har du en långsiktigt hållbar lösning som skyddar dig från andra problem också...

De har sagt 5:-/mån i fast kostnad.

Är det ingen som reagerar på kostnaderna? Förutom en kostnad vid varje transaktion (visserligen inte stor) så har de ÄVEN en fast kostnad. Om nu bankerna vill ha bort kontanthanteringen för att den är "osäker och dyr" då kanske de skulle fimpa kostnaden helt och hållet. Om de blir av med kontanthanteringen så sparar de pengar. Varför ska de tjäna MER pengar på den kontantlösa hanteringen. Helt ologiskt för mig. Det blir dyrare för mig som kund PLUS att jag blir ännu mer övervakad än idag. Vilket härligt incitament! Om det hade varit gratis hade jag kunnat bli mer motiverad. Som det är nu kan jag göra pengaöverföringar gratis på internetbanken som jag redan betalar en fast kostnad för. Jag kan öven använda paypal om jag kan vänta en dag eller två (och då är det även där gratis vid väntan).
Bra initiativ, men girigheten avskräcker.

Ursprungligen av jannep:

Via privat surf i Safari undviker du dessa skyltar.
Men varför ska det vara på detta sätt.
Vad vill "dom" ?
Kan man inte få surfa ifred.

Ja, det är inte lätt med alla val man måste göra i livet.
Det är definitivt information overload kan jag hålla med om, men jag är inte heller vän av motsatsen, att "allt bara funkar", men att jag inte känner att jag har kontroll på sakerna.

"Det jag gillar mest är att den nya slimmade designen och det faktum att de valt att fast montera ram och hdd. Allt för att öka batteritiden och hastigheten i datorn."

Designen och skärmen kan jag köpa, men dina argument om att öka batteritid och hastighet genom att fast montera ram... det köper jag inte. Inget i min erfarenhet säger det. Däremot minskar det flexibiliteten hos kunden. Du måste lämna in allt till Apple... inget bra. Har själv monterat in en sdd i min mbp och ersatte dvd med hdd, och det var inte jättelätt, men det gick. Allt som gör det ännu svårare blir bara bra för apple (mer intäkter) och sämre för kunden. Finns ingen anledning att fast montera ram på moderkortet. Helkorkat! Den millimetern du ev sparar är det inte värt. Men det är min uppfattning bara, ingen sanning...

Lite sent i diskussionen, men gör ett inlägg ifall någon får nytta av det.
Kör själv med VPN mot jobbet, men vad jag förstått från nätverkskillarna så beror det på hur du ställt in vpn:en.
I vårt fall kör vi nog så att enbart trafiken mot företaget är genom tunneln. All annan kör via klientens egen uppkoppling.
Anledningen till detta är att annars riskerar det bli hög belastning när folk surfar via arbetets pipa. Där anses det bara behöva gå kontorstrafik, inte all annan.
Är 90% säker på detta. Kan någon verifiera?
Detta borde ju innebära att åtminstone i vårt fall, och andras som är konfade på samma sätt, är det sårbart för firesheep, ÄVEN om jag kör vpn.