Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
imats62

imats62

Medlem
  • Plats Malmö
  • Sysselsättning Se ovan...
  • Registrerad 2011-09-27
  • Senast aktiv 2018-12-25
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen imats62 har skrivit i forumet.

Beställde 256 GB Space Grey från Tele2 den 27/10 kl 09:20. Postnord ringde nu på morgonen och de kommer och levererar hem innan kl 11:00.
Kanon. Trevlig fredag och helg alla!

Ursprungligen av Ancientdragon:

Hur hade er iPhone SE sett ut om ni fått bestämma?

Min hade haft:

4" med högre upplösning och safirglas.

Nya touch ID

En strömsnålare (långsammare)A9 processor

2Gb ram

8 Mp kameran för att spara plats och kunna bli tunnare än 6:an

Flera olika färger som 5C

Ny design för vem vill gå runt med något som ser ut som det kommer från 2012? Tänk istället en mix mellan iPod touch storlek och 6s design.

Tunnare och lättare än någonsin förr men med bihehållen batteritid. Världens minsta iPhone helt enkelt.

Ingen fysisk hemknapp

Lagring på 64, 128 och 256

... Å namnet hade varit iPhone, bara iPhone inga siffror eller annat.

Håller med om de funktioner som borde vara med i SE-modellen, särskilt 3DTouch. Nu är jag konservativ och menar att de nya tfn från Apple inte är i linje med Jobs vision. Jag trivs bra med iPhone5S och jag ser de nya tfn mer som ett närmande till den ökända Androidvärlden. Gillar inte alls 6-serien, som inte känns som en iPhone. Nu ska jag påpeka att jag parar min iPhone5s med en iPad2air, och där finns mitt läs/surf behov. Hoppas jag kan behålla min 5:a länge.

Ursprungligen av Redaktionen:

Apples nätbutik är igång igen efter presskonferensen och en av nyheterna som företaget inte talade om från scenen var att de höjer priset på Iphone 6 och 6 Plus i Sverige.

Läs hela artikeln här

Nu kostar iPhone 6+ 128GB 10790kr på tex SIBA. Över 10 000kr för en tfn? Åt pepparns för mycket. Jag köpte iPad Air2 128GB för 6000kr(gammalt pris) och då är skärmen större och det går att ringa med den också. Kommer att hålla mig till iPhone 5s så länge det går.

Telefonen är ok igen. Jag är inte säker vad som nu gjort att skärmfelet har försvunnit. Felet försvann efter jag avinstallerat Atfonbladet-appen.

Ursprungligen av BlackSmp:

Som jag minns det hela så berodde det på vilken app som fanns på en given position så du kan eventuellt prova med att flytta apparna på skärmen .

Synd bara att jag inte hittar tillbaka till beskrivningen. Jag har letat men icket...

Tack för svar och hjälp. Gillar verkligen stödet som finns bland Apple-användare och särskilt 99mac. Jag har googlat skärmfel och det finns en hel drös med fel som inte passar in på just mitt fel. Hittar du något så hör gärna av dig. Tack än en gång.

Ursprungligen av BlackSmp:

Det är någon av ikonerna som "fastnar" under zoomeffekten. Rör sig om mjukvara. Jag har hört talas om det och också sett det om förutsättningarna är de rätta (rätt app på fel ställe). Däremot så minns jag inte var jag läste om det.

Kör du 7.1.1? Om inte uppgradera, det kanske fixar sig

Men det är inte fel på din skärm - det är ett mjukvarufel

Japp 7.1.1.
Det märkliga är att det händer bara ibland. Jag har provat lite allt möjligt, starta om och avsluta appar m.m.Håller med om att det borde vara någon rörelseeffekt som hänger sig. Kanske invänta IOS 8...

Hej,
Jag har ett skärmfel på min iPhone 5S. Det är en vit kant som kommer i övre vänstra hörnan. Någon som upplevt samma fenomen eller vet vad det är för fel på telefonen? Se videoklippet.

Kanske miniSurface blir bättre än storebrorsan. Jag har testat Surface(ej Pro) och det är en maskin som är fantastiskt byggd på alla sätt. Fin integration med molnet, men som vanligt så stupar allt med apparna. De finns inte där.

Ursprungligen av cubeis:

Svårt att ge ett svar på din fråga. Vad du upplever som varmt kanske en annan upplever som ljummet Obehagligt varm låter dock lite oroväckande. Skulle apparna som är aktiva påverka värmen så mycket hmmmm låter lite konstigt.

Jag skulle ta tillbaks telefonen till affären där du köpte den och jämföra med en likadan telefon med samma appar då aktiva.

Jag vet att det är subjektivt det här med värmen. Om jag läser en längre stund med en app som Kindle, så känns det i handen efteråt. Det är inte så att jag bränner mig på telefonen utan det är mer att den är varm, mer än alla de iPhones jag har haft tidigare. Jag spelar aldrig på min telefon, så det är inget som tynger det grafiska i telefonen. Kanske det är en app som lever jävel helt enkelt. Jag ska bara fundera ut vilken. Jag tror inte det är ett problem med 5s generellt, men jag är nyfiken om andra användare upplever samma problem.

Hej,
Jag har en iPhone 5s som blir varm. Typ sådär på gränsen obehagligt varm. Jag har provat att släcka apparna som är aktiva, och då inbillar jag mig att det blir bättre. För att sedan uppleva att telefonen blir varm igen. Någon annan som upplever sin iPhone 5s varm? Som kuriosa kan jag meddela att min iPad 3:gen blir stundtals mycket varm. Jag hoppas att det inte är jag som är överkänslig.

Ursprungligen av ThomasC:

Om man bokar heldag i Kalendern, och sedan kollar i notisvyn på förstasidan.....ja då har man inget bokat?

Vilken idiot är det som beslutat att lägga grå text på grå bakgrund i Kalenderns anteckningsfunktion?

I Kalenderns listvy har märkfärgerna för olika kalendrar reducerats till minimala färgade streck....kan bara se det som negativt!

....och varför har man i Mail ersatt den tydliga papperskorgen med texten "Släng" ?

Jag har exakt samma fel. Trist eftersom jag använder heldag mycket ofta i kalendern.

Vid en jämförelse mellan Netflix och HBO, tycker jag HBO är mycket bättre. Jag har sett hela Sopranos och jag njuter nu av The Wire, Banshee och Borgia. The Wire är den bästa serien jag sett och Banshee är mycket lovande. Banshee är helt ny och ett nytt avsnitt kommer varje vecka. Knepig navigering i HBO; där är Netflix mycket bättre.

Hej,
Ja så har då min Mac Book Pro 13", 2010 fått panik och kräver ständigt att jag startar om datorn.
Det är en Kernel CPU Panic och jag har felsökt hårddisken i systemet och den visar inget fel.
Jag provade att installera om Mountain Lion, men där stannar installationen.
Min gissning är i alla fall att det är fel på hårddisken. Nu har jag ändå tänkt byta disken till en SSD, men det kanske
är fel väg att få rätt på datorn? Hur kan jag få reda på vad det är för fel?

Tacksam för all hjälp,
Mats

Jag är nyfiken på om någon testat ett bra bankprogram till Mac? De program jag sett hitintills sett är iBank och finns det någon här på forumet med erfarenhet av detta program? Mitt önskemål är att det ska gå att synka konton från banken direkt till programmet. Jag använder Nordea som min bank. För övrigt tycker jag bankernas internettjänster är riktigt dåliga (Nordea) och de spenderar en hel del pengar på utveckling, som än så länge inte kan upplevas som några framsteg för oss konsumenter. Någon bank (SEB?) spenderade 500 miljoner i ett projekt, som sedan lades ner. Därför söker jag efter ett kompetent bankprogram till Mac.

Hej,
Jag har exakt samma problem.
Irriterande. Jag har provat och avinstallera den app som ska uppdateras och sedan ladda ner den igen. Hjälper inte.
Funkar, precis som för dig, utan problem på paddan och Mac:en.