Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
alec3000

alec3000

Medlem
  • Registrerad 2012-05-31
  • Senast aktiv 2021-10-17
  • Antal inlägg 74

Foruminlägg

De senaste inläggen alec3000 har skrivit i forumet.

Vet att det finns flera Mac mini ägare där ute som har stött på detta problem eller kommer stöta på det, så ville bara återrapportera lite hur det gick för mig.

Köpte en usb c till displayport kabel ifrån amazon för 105 kr och nu är allt frid och fröjd igen! 75 Hertz och ingen grön linje. ?

Ursprungligen av iSweden:

rsync, CCC och backupList+ är mina favoriter

Vet du hur jag uppdaterar till rsync 3.2.3?
Jag har packat upp rsync.tar paketet, nu har jag rsync-3.2.3 mappen på skrivbordet, men är lite osäker nu på hur jag ska skriva in det i terminalen för att installera det

Ursprungligen av Gäddnos:

Varför vill du köra just 75Hz? Det känns som ett lite udda val.

Tänkte mest att ju högre desto bättre. Har läst att det ska vara bättre för ögonen mm, skärmen ska klara det och minin ska väl palla att leverera det. Men skillnaden mellan 60 och 75hz kanske knappt märks? så det kanske är skit samma ändå.

Ursprungligen av xms67:

Testa en annan kabel.

Hjälper ej men jag ska beställa en displayport till usb c och sen får jag verkligen hoppas på att det funkar, annars blir det väl 60 Hertz eller retur till apple

Det konstigaste med allt är att jag inte hade detta problem dom första dagarna jag använde skärmen.
Det kom idag. Kanske hänt något i grafikkortet?

Nyss köpt en Mac mini m1.
Nu är det så att jag får en vertikal grön linje allra längst ut i högra hörnet på min Asus PA278QV kopplad med hdmi.
När jag ändrar till 60 Hertz försvinner den, men på 75 Hertz kommer den tillbaka, men det känns fel att behöva köra 60 när 75 borde fungera felfritt.
Har läst på andra forum om personer som upplevt samma problem, och dom får tips om att testa DisplayPort till usb c istället. Finns det något annat jag kan testa först?

Ursprungligen av suddgummi:

Superduper är ett alternativ. Annars finns rsync som är helt gratis men har en högre inlärningskurva. Googla rsync Mac os så hittar du guider, typ som denna: https://blog.duklabs.com/using-rsync-on-mac-t...

Enklast kanske är timemachine som ju är inbyggt i OSet

Tack för tipsen!
Har laddat hem testversionen av carbon copy cloner nu och det fungerar exakt som jag önskat! Väldigt smidigt! Kan bli ett köp ändå av det så slipper man jävlas!
Men rsynck verkade ju intressant oxå! Inte så himla krångligt! Ska ge det ett försök!

Timemachine funkar väl inte riktigt för det jag tänkt? Den vill ju bara klona allt ifrån den inbyggda hårdisken och lägga den på den externa som jag förstår det. Kan inte styra vad jag vill att den ska klona.

Någon som vet ett bra billigt (helst gratis) program för att klona hårdiskar?
Vill kunna klona två externa hårdiskar då och då. Har en "huvud" extern hårddisk med bilder, som alltid är inkopplad till datorn där jag lägger in/ redigerar / tar bort bilder. Vill ha ett smidigt program som "klonar" allt jag gör på huvud hårdisken och för över det till den andra externa hårdisken. Så jag slipper hålla koll på vad jag har lagt till, tagit bort osv. Ja ni fattar säkert
Vet att carbon copy cloner finns som verkar göra det jag eftersöker, tänkte bara att det skulle vara skönt att slippa betala 350kr om det finns något likvärdigt alternativ billigare?

Stort tack!

Vill också spara ner bilder från sms/iMessage konversationer till min mac. Jag hittar det där läget där man får en överblick över alla bilder som finns i konversationen. Men jag måste välja en och en för att spara ner den till bild mappen, kan man inte markera alla på något smidigt sätt??

Går det på något sätt att ändra utloggnings tiden för användaren vid inaktivitet på sierra?

Okej jag löste det själv, kan nämna vad jag gjorde för personer som undrar i framtiden:
La helt enkelt in osx sierra på ett usb minne och bootade upp mac book pro,n med alt tangenten intryckt . Laddade hem sierra från app store från min mac mini och la in det på usb stickan med terminalen med hjälp av denna guide: https://support.apple.com/sv-se/HT201372
Finns många bra guider på youtube och nätet också.
Vet dock inte vad jag skulle gjort om jag inte hade min mac mini.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Lägg gärna in bilden direkt i inlägget. Externa bildlänkar har en tendens att sluta fungera efter ett tag.

Sådär:

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Gå till Mac App Store och hämta ner Sierra i stället, och installera det. Finns ingen anledning att köra något så gammalt som Lion.

Okej men jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig ifrån recovery läget som jag är i nu? Har testat raderat hårdisken i skivverktyg, startat om och tryck cmd r
Men blir samma sak ändå