Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
alec3000

alec3000

Medlem
  • Registrerad 2012-05-31
  • Senast aktiv 2021-10-17
  • Antal inlägg 74

Foruminlägg

De senaste inläggen alec3000 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Vilken MacBook Pro-modell är det?
Vilken version av macOS är det som du försöker hämta?

Tidigt 2011 13"
Står att det är lion

Har köpt en begagnad macbook pro men har problem vid ominstallationen av OS X. Efter jag har skrivit in mitt Apple id, kommer det upp en ruta " objektet är inte tillgängligt för tillfället. Försök igen senare"
Vad ska jag göra?

Senast redigerat 2017-03-11 01:20

Löjligt! hur många kända fall finns det? 3? På hur många miljoner sålda enheter? Sen kanske hon hade i någon pirat-laddare tex som orsakade nåt?
Tycker det borde vara en artikel om varför inte mobiler brinner oftare.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Inte säkert att någon har kommit över dina uppgifter (läs alla poster i tråden), men det är givetvis rekommenderat att byta lösen.

Jag tror att det vanligaste felet man gör är att använda samma uppgifter till fler tjänster. Kan bli problem om någon tjänsts databas blir hackad.

Nä jag förstår, har alltid unika lösenord till alla mina inlogg så vart ändå lite fundersam, skulle vara bra om Apple kunde ge lite mer info om varifrån inloggningsförsöket gjordes alltså från vilken enhet, tidpunkt osv.... sen funderar jag om det helt enkelt kan vara någon bugg från Apple som råkar skicka ut såna där meddelanden.

Det löste sig, jag loggade på hemsidan istället, då skickades en verifieringskod till min iphone (som jag denna gång godkände) sen var jag inne. Men hur har kan någon kommit över mitt lösen? Min brorsa hade också råkat ut för detta för någon vecka sen.

Jag fick också upp detta idag på min iphone! Var på jobbet så jag var långt ifrån mina övriga apple prylar. Nu skulle jag byta lösen, men då måste jag skriva in min lösenkod på 6 siffror, har ingen anning vad det är eller när jag har valt den. Hur får man reda på den?

Ursprungligen av Tjosansa:

Har själv iPhone 6+ och iPad mini 4. Ipaden åker fram alla gånger när jag är hemma. Aldrig iPhone. Så jag funderar faktiskt på att skaffa en iPhone SE istället. Den verkar grym.

Gör det! Är otroligt nöjd över min SE jag har haft i 3 månader nu. Uppgraderade från en 5;a och SE,n är ju ljusår snabbare! Apparna behöver ju knappt ladda, perfekt storlek och batteritiden är klart förbättrad, sen är ju Iphone 5, 5S och SE designen så mycket vackrare än 6 och 7an! Hoppas Apple går tillbaka till den designen iochmed iPhone 8.
Det enda jag saknar med SE är damm/vattentäthet och det jag irriterar mig mest på; att inte den startar med 32gb!!

Ursprungligen av TureB:

Jag har inte drulleförsäkring på min hemförsäkring för jag tänker inte finansiera alla som "tappar" sina telefoner bara för att Apple släppt en ny iPhone modell, och ja detta är sanning. Försäkringsbolagen säger själva att försäkringsärenden gällande mobiltelefoner stiger 800% (alltså 8x) när en ny iPhone släpps.

Jag ställde en teknisk fråga då jag undrade om jag kunde stoppa in ett iPhone 5/5s moderkort i ett SE chassi.

Haha okej då förstår jag! Trodde du hade försäkring och inte använde den bara för att vara snäll mot försäkringsbolaget

Japp ska inte störa mer nu, var bara tvungen att svara hoppas allt löser sig. Tack och hej

Ursprungligen av TureB:

Jag belastar inte min försäkring bara för att få en ny telefon.

Visste du att försäkringsärenden gällande mobiltelefoner går upp 800% varje gång en ny iPhone släpps?

Haha skojar du?
Vadå belasta? Om en olycka har inträffat ska man väl använda försäkringen om man har en? Det är ju det den är till för.

Vad har det med nåt att göra? Då snackar vi ju bedrägeri, det är ju olagligt och en helt annan sak!

Ursprungligen av TureB:

Då får jag se om jag kan hitta en SE med krossat glas, alternativt sälja/byta min mot en 5/5s

Testa med hemförsäkringen

Okej ja det låter tryggt

Några här som använder KeepassX? https://www.keepassx.org/ Som jag förstår det ska det vara riktigt svårt att hacka sig in databas filerna, gillar att den inte är molnbaserad! men vad säger ni?

Ursprungligen av WiFi:

Hur länge tror ni en 5S funkar innan den blir alltför gammal? Jag har varit så duktig nu och slarvat bort min väldigt nya iPhone 6S, och innan det så spräckte jag skärmen. Funderar på att skaffa en iPhone 5S, 16 GB, och det hamnar på 2990 kr. Men vill inte skaffa en telefon som bara inom ett år eller två blir seg och inte går att uppdatera.

Detta undrar jag med, min Iphone 5 är på sluttampen nu och 5s kostar nu 2990:- hos några butiker. Är det värt att slå till? Eller bör man satsa på SE modellen?

Okej det var det jag misstänkte
Borde det inte vara olagligt att dom skriver original?
Iallafall, lämna in tänker jag inte göra! Tror dom skulle ha 1000kr för det vilket dom kan glömma. Vet någon något bra alternativ batteri? ifixit kanske?
https://eustore.ifixit.com/index.php?cl=detai...

Vart kan man köpa ett original batteri till Iphone 5? 24.se står det original, kan man lita på det?