Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
zoko

zoko

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2012-09-18
  • Senast aktiv 2013-11-12
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen zoko har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2012-10-02 11:42

Tror att den verkliga anledningen till varför Apple går i bräschen på simfronten inte alls har någonting med utrymme/minimalisering att göra, utan - som vanligt - makt. Och till viss del pr.

Tror det är ett sätt att luckra upp sim-kortets vara och icke vara och vem som "äger" mobilen/nätet. Artikeln antyder ju till viss del även det (virtuella sim etc).

Angående dimensioner etc så kan man ju räkna på det:

Micro-sim: 15*12*0.76=136.8mm2
Nano-sim: 12.3*8.8*0.67=72.52mm2

Man vinner alltså 64.3mm2 på detta. Vilket kan jämföras med Iphone 5:s totala volym 123.8*58.6*7.6=55136mm2. Eller 0.1%

Många bäckar små förvisso, men jag tror faktiskt det handlar mer om makt och pr. Annars känns 0.1% vinst vad gäller utrymme som en dålig avvägning mot det krångel det orsakar kunderna.

PR = man vänder detta krångel till någonting positivt genom att låta kunderna iom detta känna av/förstå hur man jagar volym. Även om storleken på simkortet EGENTLIGEN inte spelar någon större roll.

Känns som Apple i ett nötskal. Makt och pr.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2012-10-01 14:45

Livslängd och dödförklaring?

Vad jag förstår så fungerar väl Ipad 1 precis lika bra nu som innan Apple lanserade Ios 6?

Kanske är svårt att förstå för de som campar flera dagar bara för att vara först med det senaste, men jag tror att gemene man inte bryr sig så mycket om man får de senaste småfunktionerna så länge grejerna fortsätter funka.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2012-09-26 21:10
Ursprungligen av Gordy:

Jag tror nog att du ändå förstår att det Apple är mästare på är att få det avancerade att se och verka simpelt. Skulle tippa på att Apples programmerare nog lagt ned tiotusentals timmar på att få gummibandseffekten perfekt.

Faktum är att det är en enkel effekt att skapa/utföra. Det är inte det som är grejen. Grejen är att komma på det. Både att man bör ha någonting som ger feedback till användaren att "här är det slut" och att känslan av ett gummiband är någonting som förmedlar just det. Hur lång tid det tog för en industridesigner att få den idén? (alt. "inspireras" = gräva upp idén från lämpliga produkter/prototyper som någon annan gjort)? Vem vet?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2012-09-26 20:41
Ursprungligen av Gordy:

Gummibandseffekten må verka simpel men tog säkert tusentals timmar att utveckla, definitivt en wow-grej som helt klart är värd ett patent..

Gummibandseffekten är simpel, både vad gäller idé och genomförande. Om det tog Apple tusentals timmar att utveckla den så förstår jag inte hur de har hunnit med allt annat, mer krävande, som de faktiskt gjort. Jag skulle säga att det fina med gummibandeffekten är inte det som namnet anspelar på - att det känns som ett gummiband, utan idén om att ge användaren feedback att "du har kommit till botten av sidan och det finns ingenting mer att se, att du inte kommer längre beror inte på att det inte är färdigladdat eller liknande". Gummiband är ett sätt att göra det på, ett annat - lika enkelt - är sättet som väl Android gör det nuförtiden (?): man scrollar inte in "död" yta, utan låter skärmkanten mörkna (mer om du scrollar längre).

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2012-09-26 18:03

Löjligt.

Sådan här skit gör mig faktiskt lite ledsen. Patentsystemet är verkligen ur led. Vad jag förstår är allt Apple stämt Samsung för triviala grejer a la gummibandseffekten (vem bryr sig?) eller sånt som de i praktiken snott själva a la pinch-to-zoom (som väl fanns innan Iphone, dock inte på telefoner?). Vet inte om patentet om "svart, rektangulär telefon med touchscreen och rundade hörn" ingick i detta också?

Tittar man lite nyktert på det så har ju som vanligt Apple inte uppfunnit speciellt mycket. Precis som med tidigare produkter som t ex Macintosh så är det väl *egentligen* inte så mycket nytt. Är bara det att ingen kommit på tanken att sätta samman delarna till ett helhetskoncept och skapa en marknad som förvisso redan fanns, men som ingen satsat på ordentligt. Varken mp3spelare, touchscreentelefoner med installerbara program eller surfplattor var ju någonting nytt. Det är bara det att ingen gjorde det med samma finess och lika bra som Apple.

Sen undrar jag om detta i långa loppet är bra för Apple. Tror knappast det här kommer stoppa Android samtidigt som det faktiska utnyttjandet av sådana här skitpatent för att stoppa konkurrenter förmodligen betyder att vi kommer närmare en vettigare lagstiftning på området. Vilket såklart inte skulle vara så bra för varken Apple eller de andra stora bjässarna som har råd att patentera allt mellan himmel och jord.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2012-09-25 21:54

Intressant artikel.

Blir dock lite skeptisk när det kommer till avslutningen och hela poängen med A6 och att Apple kör sitt eget CPU-race: att de får en snabbare CPU tidigare (än konkurrenterna).

Det kanske är sant, men själva "bevisen" i fråga säger ju ingenting om den saken. Iaf inte de som redovisas i artikeln. Om man tar geekbench, som väl ska testa cpu- (och minnes-) prestanda så slår ju Iphone 5 Samsung Galaxy S3 bara med några enstaka poäng. 1601 mot 1560. Inte så pjåkigt av S3 med tanke på att den kom ut typ 4 månader innan Iphone 5.

Och när det gäller SunSpider så mäter den ju inte cpuprestanda. Det mäter hur snabb javascriptmaskinen och webbläsaren är. Och eventuellt även hur snabbt ditt OS är. Testar man ett antal olika browsers på samma dator eller mobil får man helt olika värden iom att webbläsarna är olika snabba. Ingenting konstigt. SunSpider säger någonting om faktisk användarupplevd prestanda. Vilket väl är det viktiga egentligen, men om det beror på cpun eller någon av de andra faktorerna är svårt/omöjligt att säga.

Hursomhelst intressant. Även om de där testerna inte säger så mycket om cpun.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2012-09-25 21:35
Ursprungligen av stile:

Tror inte det är några problem alls att anställa personer som tidigare varit projektanställda på Google. Det är skillnad på att rekrytera någon som jobbar på Google nu, då kan det finnas en klausul om att man inte får jobba hos konkurrent på 6 månader, eller t.o.m längre i avtalet.

Man kan ju anta att Google (och Apple och andra företag) ser till att även projektanställda omfattas av non-disclosure agreements, non-compete clauses och det mesta av den andra juridiken som regelmässigt används för att skydda sig i sådana här situationer. Ingenting konstigt med det.

Med det sagt så finns det säkerligen en hel del människor som tidigare jobbat på Google med maps, men som redan gått vidare (för övrigt antar jag att de flesta nyckelpersoner bakom produkter som t ex Maps faktiskt är/var anställda). Som satt av sin karantäntid och är fria att jobba var de vill (om de nu inte jobbar hos någon annan konkurrent...)

Men att snacka om att Apple rekryterar folk som tidigare varit inblandade i Google Maps (men nu inte varit det på länge) och duktigt gis/kartfolk rent generellt låter inte lika bra som att snacka om att Apple aktivt rekryterar Google Maps-anställda. Blir inte samma känsla av att "Vi ska bli allt Google Maps är och lite till! Vi ska äta dem till frukost!"

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2012-09-25 09:54

Antar att deras pakt om att inte anställa från konkurrenten är bruten. Vilket känns naturligt nu när Apple och Google gått från vänner till fiender. Se:

Evidence looks bad for Apple, Google and others in anti-poaching class action suit | 9to5Mac

Hursomhelst ställer jag mig lite skeptisk till detta ändå. Jag menar, det är väl normalt med non-compete clauses? dvs att det i ens kontrakt finns en paragraf om att man förbinder sig att inte jobba för någon konkurrent. Inte som anställd och inte inom ett halvår eller liknande efter man avslutat sin anställning. Så ser mitt avtal ut och jag skulle bli mycket förvånad om det såg annorlunda ut på Apple och Google. Inga konstigheter, lixom.

Skulle jag gissa handlar det här om damage control a la ryktesspridning från Apples sida.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2012-09-21 13:21
Ursprungligen av BlackSmp:

Om jag nu bortser från din avslutande kommentar så håller jag med Microusb är eländig att använda

Däremot så förstår jag inte varför inte microUSB skulle räcka till för att ladda Iphone5 (Joacim). Apple har skrivit på överenskommelsen om vad som ska krävas för att ladda telefoner och det kommer en microUSB-Lightning konverterare så microUSB ska räcka för att ladda telefonen.

Har iofs bara en Ipad 2 själv, men vad jag hört ska väl Ipad 3 vara eländigt slö att ladda? Förvisso verkar det ju funka med microusb för andra tillverkare (hur det nu kan komma sig), men jag antar att Apple väl gärna vill ha samma kontakt till både Iphone och Ipad och om 3:an hade problem är det väl ingenting mot vad 4:an skulle fått med samma kontakt. Bättre att byta nu istället för sen...?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2012-09-21 13:17
Ursprungligen av Joacim Melin:

MicroUSB kan inte ge samma strömstyrka som Lightning, vilket krävs för att kunna ladda iPhone 5 snabbt nog.

Ah. Det är ju en anledning. Fast den suger, hehe. Inte bara för att det kommer innebära att man under en övergångsperiod blir tvungen ha dubbla sladdar eller adaptrar för Apples telefoner/plattor, utan för att alla icke-Apple förmodligen snart kommer börja med någonting kraftigare än microusb. Ännu mer sladdar! Woho!

...och jag som var glad för att ha sluppit miniusb.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2012-09-21 12:59

Problemet är väl inte att de byter, men vad de byter till...

Jag skulle mycket hellre sett microusb. Eller egentligen magsafe, men eftersom den saknar dataöverföring är det inte rimligt (jag använder inte mina sladdar för mer än laddning, men det är ju jag det).

Tror att de allra flesta får slåss med minst tre laddare/sladdar nuförtiden. Magsafe, "gammal" apple och microusb. Känns inte som att det finns något alternativ till magsafe på det användningsområdet och microusb kommer man aldrig komma undan - det finns alldeles för mycket grejer som använder det även om man vad gäller telefon/platta kör Apple i hela hushållet.

Microusb suger förvisso vad gäller att man kan sätta in den fel, men det är ju ett rätt försumbart problem i det hela. Känns inte så kul att man snart har fyra sladdar att bolla med (kommer väl ha gamla Apple-grejer ett bra tag, även om man köper ny iphone/ipad).

Vad ger lightning som man inte skulle haft med microusb? Bortsett från det där att det inte går att vända fel?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2012-09-18 17:22

Det finns ungefär noll saker som är intressanta med detta rykte. Du drar ner hela 99 genom det här långsökta tramset.

Även om det här ryktet skulle ha kommit, rent av officiellt, från Samsung skulle det vara ointressant eftersom det inte innehåller någon substans. Att Samsung kommer med ett nytt flaggskepp kan ju en pärlhöna räkna ut med arslet.

Jag stör mig faktiskt rätt ordentligt på artikeln eftersom den är så intellektuellt ohederlig (en retoriker som gick igenom den skulle förmodligen hitta ett halvdussin sådana där fula grejer med latinska namn...). Tror du gör Apple-communityn en björntjänst genom detta enögda fanboyperspektiv.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2012-09-18 12:04

Ursäkta, men det här var ju kvalificerat trams. Du säger tillochmed emot dig själv. Eller?

Någon har gjort en konceptskiss på en Samsungtelefon. Kanske samma person som tidigare gjort konceptskisser på "nästa Appletelefon". En obekräftad anonym källa på Samsung ska ha skvallrat till en tidning om att Samsung ska släppa en ny telefon nästa år. Wow. I februari trodde "källan". Inga detaljer i övrigt, men Samsung dementerar ändå.

Vet inte hur du får ihop detta med Osborne-effekt?

Och vad är skillnaden mot Apple enligt dig? "Samma sak, men Apple snackar inte om kommande produkter"? Nähä, har Samsung gjort det då?

Vad är poängen med den här artikeln?