Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johan Thuresson
  • Plats Göteborg, Sweden
  • Registrerad 2012-10-23
  • Senast aktiv 2019-05-19
  • Antal inlägg 478

Foruminlägg

De senaste inläggen Johan Thuresson har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Jonatatatan:

Du bör alltid jämföra produkter i samma segment. Du skulle ju aldrig få för dig att jämföra en VW passat mot en premium bil. Men det gör ju inte passaten till en dålig bil, utan det är en riktigt bra bil i sitt segment.

Okej då. Böndernas EPA-traktorer är ”väldigt snabba”.

Ursprungligen av jakobnilsson:

Jag tycker nog allt konsumentljud måste bedömas ”för sitt format”. Finns ju de där Sennheiser-lurarna för hundratusen som jag lyssnade på härom året.. ?

Med samma logik blir en EPA-traktor ”ett väldigt snabbt fordon”.

Nej

Ljudet är inte ”riktigt bra”.

Kommer EKG är jag sugen på att inhandla en Apple Watch. Jag har nämligen haft hjärtproblem.

Men kanske ska man vänta till 5:an.

Att TV/film/serier blir så mycket bättre när Apple står bakom det är en hyfsat dum slutsats. Sektmentalitet.

2500 är mycket för ett par hörlurar med dålig ljudkvalité. Väldigt mycket.

Jag minns tiden innan alla skräpiga sociala medier. En guldålder! Internets barndom!

Sedan kom kommentarsfälten, hatet och den skräddarsydda marknadsföringen.

Jag behöver en ny dator för lite skrivbordsarbete och lite lokala filer. Även den billigaste mac minin känns fan bra dyr för det ändamålet. Kan en begagnad iMac funka? Normalt är jag skeptisk till begagnade datorer.

Hej

Jag undrar om någon har koll på hur det funkar med kopieringsskydd i iTunes Match? Gäller det bara det bara låtarna som laddas upp i molnet (de med ett moln för varje låt)?

Eller även låtarna som jag har lokalt? Blir mina lokala mp3:or obrukbara om jag avslutar iTunes Match? De har ju synkats mot molnet så att jag kan strömma dem på alla enheter. Men får även ursprungsfilen kopieringsskydd?

Jag tror inte alls på att vikbar telefon ersätter ”vanlig” telefon. Däremot kan den säkert ersätta en surfplatta. Det är osäkert hur det funkar i praktiken med att skifta mellan liten och stor skärm.

Ursprungligen av MrQuattro:

Fast det är väl ingen som köper AirPods för ljudkvalitén, utan snarare för smidigheten och enkelheten. Ljudet är good enough för samtal och lite musik och ljudböcker, men vill man ha bättre ljud och kanske brusreducering väljer man med fördel ett par "riktiga" hörlurar som tillexempel Sony M3 eller Bose QC etc. Men vill man bara ha ett par hörlurar som alltid får plats i fickan och som ändå har helt ok ljud för sin storlek, samt slippa krångel med hopparning så väljer man med fördel Airpods. Sedan anser inte jag att det ena utesluter det andra, för min del använder jag både Airpods och Bose QC, då för olika syften. Sedan använder jag faktiskt ytterligare ett par lurar, ett par Samsung Gear IconX, dock enbart för träning då dessa tål svett bättre än AirPods samt sitter bättre fast i mina öron. Men det är inte dem som hänger med i fickan när jag är utanför dörren i vanliga fall, då har jag alltid med mig mina Airpods.

Det är sant. Även jag äger ett par AirPods. Men ett par ”klumpiga” hörlurar föredrar jag i de flesta sammanhang. Träning undantaget.

Ursprungligen av Innis:

Vid alla dessa aktiviteter så vill jag inte bli hindrad av otympliga och fula hörlurar och om det kommer in bakgrundsljud spelar mindre roll. Eftersom i det läget så spelar ljudkvaliteten mindre roll och tydligen är du ingen aktiv person.

Vad är det du inte förstår med meningarna ”Då avstår jag hellre från att lyssna på musik”? Och ”Vi är olika”?

Ursprungligen av Innis:

Vill man ha smidighet,enkelhet och ett gott nog ljud på språng väljer man hörlurar av typen AirPods.
Skulle aldrig få för mig att ha dessa klumpiga Sony lurar när jag cyklar,springet,åker cykel,går på stan,är på gymmet.
Då räcker ljudet i AirPods gott och väl.

Vid alla dessa aktiviteter kommer bakgrundsljud höras igenom. Det man hör är en kakofoni av plastigt ljud och bakgrundsljud. Vi är olika. Då avstår jag hellre från att lyssna på musik.

I det öppna kontorslandskapet, i tunnelbanan eller i tåget är ett par ”klumpiga” Sony M3 otroligt överlägsna AirPods. Det går inte jämföra.

Ursprungligen av Redaktionen:

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Läs hela artikeln här

Färg ovidkommande. Den som vill ha seriöst ljud väljer något annat. T ex Sony M3.

Ursprungligen av jakobnilsson:

Nu överdriver du rejält. Finns det något i artikeln du tycker är osakligt eller felaktigt?

Det är inte nödvändigtvis informationen som är problemet. Utan hur den ramas in och presenteras.

Det är en del Jesus-jargong om Apple. Det gäller särskilt förutsägelser om hur företaget skapar perfekta synteser av produktelement som redan finns.