Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Alexander Ross
  • Namn Alexander Ross
  • Plats http://aross.se
  • Sysselsättning Webbutvecklare
  • Registrerad 2012-11-25
  • Senast aktiv 2018-08-27
  • Antal inlägg 66

Foruminlägg

De senaste inläggen Alexander Ross har skrivit i forumet.

Orkar inte hålla mig snart. BankID + Swish + OmniFocus är vad som behövs på en iPhone. Så det blir nog att uppdatera. Vill ju testa shortcuts.

Haft batterier som expanderat på de 4 senaste Samsunglurarna som jag och sambon ägt tillsammans. Får för mig att det är ett problem som funnits länge men blivit värre med tiden.

Ursprungligen av Exteron:

Vadå "för billiga"? Det låga priset har gjort att de sålt fler, ett högt pris säljer sämre, enkel matematik och i.o.m det så blir de populära och det vinner de på i slutändan.

Det där är ju så stor skillnad beroende på typ av applikation. Inom vissa kategorier stämmer det säkert bra, men i vissa andra gör det nog inte det. Om vi exempelvis tänker en applikation så som OmniFocus som kostar ett par hundralappar (vilket jag gladeligen betalade för den appen) så tror inte jag att de hade gjort samma förtjänst om de sålt den för exempelvis 10kr.

Ursprungligen av Exteron:

Men varför är den dyrare till tvOS än till iOS? Det borde väl vara samma pris.

Apparna är ju för billiga på iOS så tror många utvecklare gärna vill undvika att dra ner Apple TV i samma träsk som prisnivåerna på iOS hamnat på.

Jag har en annan rolig bugg med Facebook. Så fort jag scrollar i flödet så sänks volymen på min enhet. Måste trigga Siri för att återfå rätt volym. Nån mer som upplever detta?

Ursprungligen av Megolon:

Det är inte så att din kvalificerar sig för utbytes programmet?
https://www.google.se/search?client=safari&rl...

Har själv inga problem med AirPlay

Tack ska kolla upp det

Har just nu en mac inkopplad till tven 24/7. Skulle kunna tänka mig att byta ut denna mot en apple tv om inte airplay krånglar lika mycket som i nuvarande apple tv.

Ursprungligen av Redaktionen:

Musiktjänsten Apple Music får en stark start, och når tio miljoner prenumeranter efter en månad.

Läs hela artikeln här

För mig är det bättre än Spotify. Jag har svårt att hitta musik jag gillar och tycker Apples förslag på spellistor är mycket bättre. Kör jag igång radio via en låt på Spotify känns de som allt är random. Apples "starta station" ger mig fler låtar från fler artister jag inte hört som är lik stilen p första låten. Det gillar jag.

Ursprungligen av Redaktionen:

Nu pågår Microsofts utvecklarkonferens i USA. En av nyheterna är utvecklingsverktyget Visual Studio Code som släpps för OS X.

Läs hela artikeln här

utan stöd för Extensions/plugins så kommer detta nog inte bli någon hitt.

Ursprungligen av RobertK:

Jag har igår köpt en ny MBPr 13" av utgående modellen med Yosemite på.

Via en Time Machine-backup flyttade jag över alla dokument etc. från min gamla MBP (med 10.9 Mavericks).

Men på gamla datorn hade jag använt 419 GB, på nya anger den bara 342 Gb...
Och t.ex. min bildmapp är 20% mindre.
(ja, jag har rensat webbrowsercachen i gamla)

Komprimerar Yosemite automatiskt utan att fråga?
Förutom operativsystemets storlek borde ju exakt lika mycket utrymme vara använt på nya datorn.

Det kan finnas många andra filer som inte kommer med. Exempelvis är jag osäker på om loggar och cachefiler från operativsystem kommer med. an exempelvis finnas en hel del quicklook cache på bilderna som onte kommer med (men vet inte om dessa cachefilef ligger i gömd katalog bland bilderna eller på annar ställe).

Ursprungligen av Json_81:

Fixa WiFi istället för en app ingen använder.

Använder samtliga nämnda appar och har inget problem med WiFi, så jag är nöjd

Om dom är lika flitiga på att kasta ut  Watch modeller sedan som dom är på iPhone:s och iPad:s kan jag mycket väl tänka mig att denna tekniken först hamnar i en  Watch.

Ursprungligen av Demiurgen:

5G är det som kommer att få broadcast via mob-nät att explodera. Idag är det ganska jiddrigt - man måste t.ex. ha två linjer 4G - för att sända video direkt från gatan - och det är inte robust.
Med 5G blir det science fiction på riktigt; då först kan man skyffla riktigt stora mängder information i mob-nät. Nyckeln är latency och stabilitet, men en vacker dag slutar tv-bolag etc att rådda med egna länkstationer och överföringsteknik; man kommer att använda mob-näten..ett sim-kort i varje kamera. Det börjar med pro, men om typ 5-10 år har även alla semi-pro och konsumentvideokameror en sim-kortplats. Otroligt mycket som händer ute i "verkligheten" kommer att kunna ses live i tv/dator/mobilmanick - åtminstone i den rika delen av världen.

Ja och förhoppningsvis löser vi till och med detta utan ett simkort. Simkortet är ju inte magiska i sig utan skulle mycket väl kunna få sig en släng av modernare teknik.

Ursprungligen av Vassius:

Fungerar det bra? Själv har jag en Mac Mini med OS X Server som TM-server, och det kan vara ganska buggigt ibland.

Jo jag tycker det fungerar bra. Inte allt för svårt att sätta upp men skulle inte rekommendera det till någon utan erfarenhet av ubuntu.

En av dom stora fördelarna är ju att det är lättare att byta hårdiskar och sätta in fler för att öka utrymmet. Hade Time Machine via en synology nas för ca ett år sedan och den var jättebuggig men inte märkt något sådant med denna.

Googlade fram en Guide ifall någon skulle vara intresserad av en liknande lösning.
http://outcoldman.com/en/archive/2014/11/09/u...
Noterar även att guiden använder `rolist` för dom andra delade filerna vilket är för Read Only. Så följer man den och vill ha något annat delat och även kunna skriva mot den katalogen är det `rwlist` för Read Write man vill ha.

Sen kan man även lägga till nedanstående så kommer alla användare med hemkatalog på servern automatiskt få full tillgång till sin hemkatalog från den datorn dom loggar in ifrån

;====
[Homes]
basedir regex = /home
;====

Time Machine är väldigt trevligt. Många hävdar dock att det inte är en bra backupplösning då gamla filer försvinner när Time Machine börjar få ont om utrymme. Är man dock medveten om detta och inte väntar sig att gå tillbaka X antal månader och hoppas en fil finns tillgänglig är det nog ändå inga problem.

Har satt upp en ubuntu server som Time Machine som hela hushållet kan backuppa mot. Men ser till att allt som är viktigt finns både lokalt och på molnet. Om det skulle börja brinna eller hända något så att alla datorer hemma blir helt förstörda så vill jag kunna få tillbaka det viktigaste så som bilder etc, vilket är svårt att återskapa.