Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
JoelBurman

JoelBurman

Medlem
  • Namn Joel Burman
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Produktionsledare
  • Registrerad 2012-12-01
  • Senast aktiv 2021-06-02
  • Antal inlägg 378

Foruminlägg

De senaste inläggen JoelBurman har skrivit i forumet.

Jag har en 2014 MacBook retina där batteriet håller 170min enligt Battery health. Batterihälsan står på 81%. Tänkte kolla denna funktion men hittar inte menyn ni screenshottar under min strömsparar meny. Har uppdaterat till Catalina 10.15.5

Hade varit intressant att se Chromecast som ett eget alternativ i omröstningen kopplad till denna artikel. Kör själv Chromecast Ultra och en Playstation Pro för mina streamingbehov.

Jag hade höjt budgeten till 1200 och köpt en Samsung EVO 850 256gb.

Hittade en begagnad 2nd Gen 4bay Drobo på blocket som jag vill använda som DAS. Problemet är dock att jag inte får firewire 800 att funka som koppling mellan Drobon och mina macar (cMBP 2011 och Mac Mini 2012). Så i nuläget får jag köra på USB 2 vilket ju är rätt segt. Hittar flera trådar om att firewire är svårt att få att funka på Drobon i Windows miljöer men inget om några drive issues till OSX.

Edit: Kör El Capitan på båda macarna.

Glömde bort. Avsaknaden av inbyggd SD kort läsare är också riktigt korkat.

Känns spontant som ett av deras största felsteg hitills. Prisbilden är helt insane.

Förutom priset så ser jag verkligen ingen nytta med touchbaren. Hade ev. fyllt syftet bättre om den placerats just ovanför trackpaden.
Sen är avsaknaden av magsafe ett big no-no.

Utöver det så gillar jag inte designvalet att gå mot Macbookens look. Ska få en jobbdator snart och jag kommer be om en Retina MBP av föregående årsmodell. Använder i nuläget privat en cMBP 2011. Enda kruxet med den är såklart avsaknaden av USB 3. Men med 8gb ram och 512gb ssd så är det en riktigt bra arbetshäst.

Min Apple pipedröm är fortfarande en uppdatering av cMBP till Skylake moderkort och moderna portar samt PCI Express/M2 lagring (som är användarutbytbart) och stöd för 32gb ram då snackar vi framtidssäker maskin.

Tack! Folk som har använt liknande kort i mac pros får g'rna dela med sig av sina erfarenheter.

Hej har en mac pro på mitt jobb som används för videoredigering. Det är en 2010 års 2 x 2,4 GHZ quadcore.
Jag skulle behöva sätta in ett expansionskort så att den får USB 3 visst går det att göra på denna modell via PCI Express plats?

Take the plunge Anna Maria!!!! Du kommer inte ångra dig!

Jag kan tyvärr INTE rekommendera Airmail. Jag är som TS gruvligt less på Applemail och körde med Airmail på min senaste produktion jag jobbade på och det var en riktig katastrof. Har aldrig varit med om en e-mail klient som är så dålig på att hantera attachments/bilagor. Är fortfarande på jakt efter en ny mail klient både till OSX och iOS.

Om du kör med en snurrande hårddisk hade jag bytt ut den, låter som den håller på att ge upp.

Hej,
Har en 5S 32GB som jag är nöjd med men tyvärr så har den börjat ha problem med laddning ex. glappar laddningen med original Apple laddsladdar och det funkar överhuvudtaget inte med ickeäpple saker. Jag upplever även batteritiden generellt som dålig samt att laddning tar lång tid.

Vad tror ni om batteribyte? Kommer det att fixa glapp problemet eller måste även ladukontakten bytas isf. Samt kan man lämna in den till random ställe som garanterar batteribyte på ett par timmar för runt 500 lappen utan att få problem med ex. fingeravtrycksläsaren eller annat.

Tacksam för input!

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Här är exempel på SSD:
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=v2291#r...

Och sen tillkommer kanske arbetskostnad. Hur händig är du, @larsp777?

Äh finns många youtube tutorials. Bara fram med spackel spaden!

Ursprungligen av forband:

Du kan köpa av mig, pm-a.

Förband är en bra säljare har gjort flera affärer med honom.

En 256gb ssd går för runt 700 spänn (du behöver inte köpa nån av de supersnabba då minin ssdn kommer bottleneckas av SATA II kontakten. Ramminnet kostar dock en del då det börjar bli sällsynt med långsammare hastigheter. Var iaf så när jag skulle uppgradera ram i en 2010 mini för nått år sen.