Borttaget

Borttaget

Oregistrerad
  • Registrerad 2013-02-16
  • Antal inlägg 0

Foruminlägg

De senaste inläggen Borttaget har skrivit i forumet.

Jag kan se att startinlägget ändrades enligt detta: Senast redigerat 2020-09-09 12:48*. Jag har inget minne av det, och det har i vart fall gått fyra månader. Om det vore viktigt att ”Moahahahahahaha!” är med i rubriken kanske reaktionen hade kommit tidigare? Är det forumets mening att rubriken ska återställas så att den innehåller ”Moahahahahahaha!”? Var ska i så fall ”Moahahahahahaha!” placeras, först eller sist?

PS. Allmänt gäller att man ska rapportera saker och ting, inte kommentera i forumet. Men detta är så pass apart för mig att jag ändå inte skulle veta hur jag ska hantera det. Så diskutera fritt.

*Loggen sträcker sig bara bakåt till 3 januari men består mest av borttaget spam.

Senast redigerat 2021-01-05 21:50

Man hanterar diskar i programmet Skivverktyg. Det finns i mappen Verktygsprogram, som i sin tur finns i mappen Program. Beroende på version av Mac OS X finns det olika sätt att ta bort enheter/volymer.

Ursprungligen av Giljan:

Vad betyder detta och hur ska jag agera när det står "Inte säker" när jag besöker en sida med Safari? Är som det här exemplet SMHI en sida som inte är säker?

Det innebär att den har en http-adress, inte https. Där s står för secure, säker. Om inga uppgifter ska överföras till sajten, och du annars känner att du kan lita på den, kan du surfa lugnt. Det finns webbläsartillägg som tvingar fram säkra webbadresser, om sådana finns:
https://www.eff.org/https-everywhere

Ursprungligen av xms67:

(Nu diskuterar vi parallellt i två olika forum..😃.) Jag har genom åren jobbat en hel del med statistik. Det är fascinerande hur högt Sverige kommer i nästan alla mätningar. På rak arm kommer jag inte på någon viktig parameter där vi faller igenom. PISA och skjutningar är väl två områden där vi generellt ligger för lågt/högt i förhållande till vad vi dels gör i många andra områden och dels i förhållande till vad vi skulle kunna prestera. Om vi håller oss till utfall och inte känslor, vad är det som fallerar enligt dig?

Det bygger ju indirekt på att det skulle vara socialdemokraternas förtjänst.

Ursprungligen av Anna Maria:

Jaha om jag har fått en sån manul när jag köpte skärmen då är den försvunnen och om det nu följde med någon DVD-R eller kanske CD-r med program så är den också försvunnen... Då måste jag ta reda på vad skärmen heter för att kunna ladda ner ett sånt program ... Jag hittar just nu inga såna menyer på min skärm om jag trycker på knapparna baktill på skärmen. För övrigt så försvinner menyerna fort... Siri är inte till mycket hjälp i detta fall...

/Anna Maria

Som Gäddnos skriver nedan har du alla verktyg du behöver i skärmen. Där finns skärmens programvara, och på skärmen finns de knappar du behöver för att ändra ljusheten, vilket endast är möjligt i profilen Personal. Att det är besvärligt att knappa rätt på skärmar vet jag av egen erfarenhet, och det är knappast lättare om man ser dåligt. Men detta är det enda sättet att sänka ljusstyrkan på din skärm.

Ursprungligen av Gäddnos:

Du behöver inte ladda ner något program för att ändra i skärmens menyer. Att du har menyerna har du redan visat med en bild i inlägg #168, du behöver trycka rätt på knapparna på skärmen (inte tangentbordet).

Ursprungligen av Anna Maria:

Då måste jag be någon av min släktingar som vågar komma hem till mej att hjälpa mej för jag kan inte. Menyerna försvinner när jag ska välja vissa delar av det.
/Anna Maria

Ja, det är en bra idé.

Ursprungligen av Anna Maria:

Jag har ingen profil...

Profilen (Picture Mode) Personal finns i din skärms programvara, som jag förklarade i inlägg #173 ovan. Nedan postar jag vad som står i manualen som text:

”Description
Picture Mode: Choose from Dynamic, Standard, Mild and Personal.
Note: Contrast, Brightness, Color Tint and sharpness are only available and can be adjusted in the Personal mode option in the Picture Mode Settings.
Contrast: Controls the difference between the brightest and darkest regions of the picture.
Brightness: Controls the overall brightness of the picture.
Color: Control the color.
Sharpness: Increase this setting to see crisp edges in the picture; decrease it for soft edges.
Tint: Controls the tint ( NTSC mode only).
Color Temperature: Choose from Medium, Cool, User and Warm.
Noise Reduction: Choose interference noise modes form Off, Low, Middle, High and Default.”

Enligt tidigare inlägg är profilen Standard vald på din skärm och då kan ljushet inte ändras. Det kan man med profilen Personal.

Har du aktiverat platstjänster på Apple TV?

Ursprungligen av Anna Maria:

De flesta av bildfilerna kommer från Ipad och Ipad och mac os har ju mycket gemensamt som t.e.x. appstore och Safari och annat... Alla dessa bilder kommer från Ipad
/Anna Maria

I alla fall ser vi skärmdumpar från både Google foton och Apples Bilder, vilket är förvirrande. De har inget med varandra att göra.

Ursprungligen av Anna Maria:

Det verkar inte som om bilderna som jag först har markerat och sen klickar på papperskorgen tas bort... Det verkar finnas kvar där de var från början . Men jag ska göra ett försök till... Nu har jag kommit på att de kopieras i stället för att flyttas till den mappen som jag har gjort där jag vill spara vissa filer... Det hade varit bättre om de hade flyttats till mappen som jag har gjort... Jag hade en papperskorgssymbol på några av bilderna och när jag klickade på den så hände det inget naturligtvis... Men nu är några bilder raderade...
/Anna Maria

Jag befarar att du blandar ihop Google foton och Apples bilder. Skärmdumpen i ditt senaste inlägg är Apples bilder.

Ursprungligen av Anna Maria:

Hur raderar jag onödiga bildfiler från google photos... De flesta av dem kommer från Ipad och de flesta vill jag inte spara... Problemet med Ipad är att den måste laddas ibland ... Det behöver inte min mac Mini göra Det verkar inte heller funka att markera många på en gång.
/Anna Maria

Du gör som du har gjort, markerar bilderna du vill ta bort, och sedan klickar du på symbolen för papperskorgen. Vill du frigöra plats direkt får du gå till papperskorgen och tömma den (också i Google Foto). Annars stannar bilderna i papperskorgen ett par månader.

Tips angående Ubuntu. Det finns olika sätt att få en mer Mac OS X-liknande upplevelse. Färdiga GTK-teman och dylikt. Läs mer:

https://itsfoss.com/make-ubuntu-look-like-mac...

Senast redigerat 2021-01-02 09:25

Pysslade också mycket med Linux förr, men numera programmerar jag om Androidmobiler och moddar dem. Jag vill dock inte använda dem till vardags, men det är kul att lösa problem, och så finns det folk omkring mig som blir glada om de kan förlänga livet på sina annars dåligt understödda mobiler. Hänger en hel del på XDA av och till. Emellanåt startar jag en Android för att kunna köra moddad Gcam i motljus med förstärkt HDR+. Nedan en rätt lyckad bild, om jag får säga det själv. Kamerahårdvaran räcker längre än de dåliga inbyggda apparna...

Ursprungligen av carlsson:
Dold text:

Ja! Det svaret hade du inte fått för några år sedan, men i synnerhet två faktorer spelar in här:
1. Apples nya SSD är sjukt snabba.
Eftersom väldigt mycket lagras i virtuellt minne, innebär detta att disken blir avgörande för hastigheten på i princip allt du gör på datorn. Att jämföra en extern disk med den integrerade Apple-lösningen går knappt. I så fall behöver du en supersnabb thunderbolt 3-hårddisk och då blir det plötsliligt lite mer pengar – Och ändå inte lika snabbt. T ex: https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/...

2.

Tester med M1-processorn visar att RAM inte är lika avgörande som det har varit. T ex: https://medium.com/macoclock/who-really-needs...

Dold text:

Är det ingen ekonomisk fråga hade man självklart fläskat på med allt! Men måste du välja rekommenderar jag minst 512 GB lagring istället för RAM. Kan du, så lägg på 2500,- till för 1 TB.
256 GB 16 GB RAM: 10.995,-
512 GB 8 GB RAM: 10.995
1 TB M1 8 GB RAM: 13:495,-

/IMHO

Från den artikeln:

”By that logic, doctors should still be applying leeches (which, fun fact, were used in Western medicine until at least the 1950s).”

Faktum är att blodiglar används inom medicinen fortfarande. Exempel 1. Exempel 2.

Jag menar absolut inget särskilt med det vad gäller artikeln om M1-minin i övrigt.

Ursprungligen av zinned:

Samtidigt bör ju smittspridningen bli liten om många ändå är vaccinerade.

Ja, vi får hoppas på det bästa!