Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
John A

John A

Medlem
  • Namn John Andreasson
  • Registrerad 2013-05-19
  • Senast aktiv 2014-10-16
  • Antal inlägg 296

Foruminlägg

De senaste inläggen John A har skrivit i forumet.

Trodde först det stod blendgate. Will it blend-mannen har ju godkänt den i alla fall.

Ursprungligen av zappee:

Dags att skrota LOU

Precis, lite gammal god korruption har aldrig skadat.

Ursprungligen av The Real Viking:

Nackdelen med USB är att CPU även måste hantera skärmsignalen, medan i Thunderbolt sköts allt detta av en separat effektivt chip som är byggd för detta och CPU belastas ej. Detta borde i teorin innebära köra extern skärm via Thunderbolt är strömsnålare än via USB trots extra chip.

Om jag har förstått det rätt, vilket absolut inte är säkert, så stämmer inte det. Det handlar inte om att tunnla DisplayPort över USB-protokollet. CPU:n, egentligen host-controllern men alla har den inbyggd i chipset, behöver inte tolka DisplayPort-signalen utan enbart se till att mappa rätt lane till motsvarande hos GPU:n. Porten fungerar som en mux och USB är inte ens inblandat.

Ursprungligen av reboot81:

Vad jag inte förstår är varför man inte konstruerar en universalkontakt för allt? Skapa först en reversibel kontakt med 20 kontakter - sen kan de bygga arkitekturen, kretsar och protokoll därefter. Som det är idag ska varje kommunikationsteknik involvera en ny fysisk kontakt.

Det är mer eller mindre precis det som USB Type-C kommer att göra. Den har fyra stycken lanes, men protokollet gör det möjligt för DP Alt Mode och andra att ta över några eller alla av dessa och köra sitt eget protokoll över. Ur mottagarens perspektiv blir det ingen skillnad mellan DisplayPort och DisplayPort över USB Type-C, det råkar bara färdas över samma kabel.

AnandTech har ruskigt bra beskrivning av hur det fungerar för den som är intresserad.
http://www.anandtech.com/show/8558/displaypor...

Ursprungligen av Demiurgen:

Jo, man kan speca upphandling så att man får exakt vad man vill ha - framför allt när det gäller Apple's grejer :-). Själv har jag varit med om att en datorpark köptes in och kravet var att maskinerna skulle kunna köra Final Cut Pro X och Logic X. Då är det bara Mac som gäller Ingen rätt eller myndighet kan riva upp det och kräva att personalen ska omskola sig till andra verktyg/mjukvara för miljoners kronor och produktionsbortfall. Lika lite som dom river upp en upphandling av bilar med ratten till vänster trots att en säljare hade bilar med ratten till höger för halva priset.
Skolor köper Macar en masse för iMovie och Garageband - det finns inget på PC-sidan som kommer i närheten pedagogiskt och prismässigt (gratis)

Det mesta av det där går på ramavtal, färdiga grundavtal via Kammarkollegiet. Då är det mer eller mindre bara att shoppa bland de som vunnit avtalen, finns vissa undantag. Anledningen till att de här kommunerna hade gjort en egen upphandling var att de trodde att de kunde pressa priset lite mer.

Ursprungligen av kenjon:

Jag skrev att det var ett exempel...

Ack, ok.

Ursprungligen av kenjon:

På en radio skrev vi att MENU-knappen skulle ha en fast text, inte vara en soft-key med ordet MENU i displayen. Gick igenom.

Vi har ju (tyvärr) ingen myndighet som granskar och godkännar alla upphandlingar i detalj innan de går ut. Det är först om någon klagar som sånt är aktuellt.

Ursprungligen av kenjon:

Nej, det är inte fel. Vi har krav på lastkapacitet och 4-hjulsdrift när vi köper ambulanser. Det gör att det bara finns en modell för oss att köpa.
Minska vi lastkapaciteten och/eller ändrar till tvåhjulsdrift finns det många leverantörer....
Men fortfarande gäller att ha bra motiveringar.

Precis, men det är framför allt mycket enklare att motivera ett sånt krav än att kontakten ska vara vändbar. Att bara hävda att det behövs för att det eventuellt kan vara praktiskt att kontakten är vändbar räcker inte, att ambulansen däremot ska ha fyrhjulsdrift går att koppla direkt till funktionen och är då mycket mer relevant som argument.

Ursprungligen av kenjon:

I t ex mitt exempel ovan kan en laddkontakt som ska sättas i i en dåligt belyst miljö vara ett sådant krav.

Vilket troligen inte kommer att vara ett relevant krav för kommunerna det gällde i det här fallet. Det är inget fel i att bara få ett svar, annat än att man kanske har gjort en för snäv upphandling och får välja mellan att göra ett dåligt köp och att göra om upphandlingen; men att medvetet styra en upphandling till att man bara får ett svar är fel. Men det spelar egentligen inte så stor roll i det här fallet, de kommer att kunna använda sig av befintliga ramavtal.

Ursprungligen av Vassius:

Det är skillnad på att tycka att det har skötts osnyggt och att antyda att Apple fjärrstyr alla iOS-enheter på ett magiskt och obegripligt sätt. Gissa vilket av dem jag syftar på.

Jag kan tänka mig att det är tämligen obegripligt för rätt många av de som inte förväntade sig att Apple skulle trycka ut ett för dem okänt album till dem. Det är betydligt enklare att förstå för oss som följer Apple.

Ursprungligen av kenjon:

Självklart ska man inte skriva ut namnen på de produkter man tänker köpa in. Men man bör specificera det hårt, t ex ange att laddkontakten ska vara vändbar för att undvika misstag. Då ramlar väl alla utom de som har Lightning (jag vet inte om det är så, det är bara ett exempel på hur man kan göra).

Jag tror inte att ett sådant krav skulle accepteras vid en eventuell tvist, framför allt om man inte kan argumentera för varför det ska vara ett skallkrav. En grundregel vid offentlig upphandling är att man inte får ställa krav som i praktiken leder till att man enbart kan få svar från en eller ett fåtal aktörer.

Ser rimligt ut. Om man kan så är det förstås bättre att använda existerande ramavtal där man kan styra till viss del vad man vill köpa.

Ursprungligen av Vassius:

Jösses vad ni överdriver och överdramatiserar. Ni får det att låta som att Apple har varit inne och rotat i enskilda telefoner, men så är ju naturligtvis inte fallet. De användare som har fått albumet direkt i telefonen är de som har aktiverat automatisk nedladdning. Det enda Apple har gjort är att tillgängliggöra ett album på sina servrar, och det är ingen svart magi direkt. Vill man ha kontroll över vad som hamnar i telefonen så ska man kanske inte ha automatiskt nedladdning aktiverat. Det har inte jag, just av den orsaken...

Om man aktiverar automatisk nedladdning av köp så förväntar man sig att bara få automatisk nedladdning av köp, inte automatisk nedladdning av köp samt det som Apple tyckte att man borde lyssna på. Det är en enorm skillnad.

Ursprungligen av Vassius:

TL;DR: Sluta trolla.

Oavsett om man tycker att Apple har gjort fel eller inte så måste man rimligen kunna acceptera att det är flera som inte tycker att det här har skötts på ett bra sätt. Det är snudd på ignorant att förneka detta och att föra retoriken att vi som anser det bara är ute efter att provocera.

Ursprungligen av lappen71:

Jag slutar aldrig att förundras över hur korkade människor det finns i världen.
Att bråka över detta visar bara att har man inget att klaga på så hittar man på något bara för sakens skull.

Att starta sin iPhone en dag och hitta ett album som man inte känner igen eller vet hur det kom dit, det är man inte korkad om man blir upprörd över. Man frågar sig, om Apple kunde göra det här vad mer kan de göra? Det skapar en osäkerhet. Man tvivlar om om man själv är i kontroll eller om någon annan styr bakom kulisserna. Man är inte korkad för att man tycker att det är obehagligt, att Apple gick för långt och att det inte är ok att de gör det igen.

Ursprungligen av MalcomX:

Säger bara
- Sök hjälp !

Det finns ingen anledning till det. Guiden var alldeles utmärkt.

Ursprungligen av Vassius:

Visst, de kunde ha skött det lite snyggare. Men även om ett fåtal användare har drabbats negativt så tycker jag det är en storm i ett vattenglas.

Kul för dig, men uppenbarligen är det många som tycker att det är ett rätt stort vattenglas.