Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
John A

John A

Medlem
  • Namn John Andreasson
  • Registrerad 2013-05-19
  • Senast aktiv 2014-10-16
  • Antal inlägg 296

Foruminlägg

De senaste inläggen John A har skrivit i forumet.

Numera är väl freemium mer eller mindre standard i många fall.

Ursprungligen av Vassius:

Märkligt. Folk vill ha allting gratis. Men så fort de får något de inte har bett om helt gratis så blir det ett jävla liv...

Ingen hade haft något emot det om det dykt upp i iTunes-appen, precis som de brukar göra när de bjuder på musik. Men att trycka ut det till allas iCloud-konton, i vissa fall trigga automatisk nerladdning vilket eventuellt kan ha gått över en dyr mobildata-anslutning; det är en helt annan sak. Jag kommer inte att bli förvånad om det blir rättsliga efterspel, eller rentav att någon Apple-chef får skaka galler en tid över detta.

Ursprungligen av BlackSmp:

Ilandsproblem...

Ett creepy ilandsproblem.

Tycker han borde gå vidare om han inte redan har gjort det, är nog inte nyttigt att hålla fast alltför hårt vid Jobs.

Enklast är att skicka ett mail och fråga.

Ursprungligen av pesc:

Alltså...

Jag sympatiserar med Fri mjukvara. Vill uppmuntra att intresserade ska få pilla med både hårdvara och mjukvara. Det är roligt och lärorikt för de intresserade.

Men man måste fatta att hela världens hård och mjukvara inte kan designas efter detta mål. Det är helt uppåt väggarna. Apples främsta gåva till världen är att göra prylar där man inte MÅSTE vara datapillarnörd för att få nytta av ny teknik. Jag hoppas verkligen att fler företag försöker sätta användarupplevelsen och INTE teknik, pillande och prylnörderi i centrum.

Att som FSF kräva att hela branschen ska inrätta sig efter datapillarnas behov är höjden av arrogans.

Jag vill påstå att det aldrig tidigare har funnits så stora möjligheter för de som vill bygga något själv. Kompletta system av Fri programvara. Hårdvara som är öppnare och billigare än aldrig förut. Det går alldeles utmärkt att bygga sina system helt öppet och Fritt om man vill. Men snälla låt oss andra få köpa de system som fungerar bäst för VÅRA behov.

Det handlar inte bara om datapilleri, även om det också är en otroligt viktig del. Det handlar ytterst om att användare ska kunna ha kontroll över sin egen IT-användning. Men vad vet jag, världen går nog sönder om iOS-användarna t. ex. fick frihet att själva välja vilka program de ska köra, eller om de fick möjlighet till insyn i vilken data som sparas om dem och skickas till Apple, eller om de installerade en gammal iOS-version för att de uppdaterat till iOS 7 på sin iPhone 4 och konstaterat att det är oanvändbart. Sen kanske man måste trycka på en knapp i Xcode/iTunes/foo.app för att kunna göra detta, OK må så vara hänt; det är inget fel på att erbjuda en skyddad miljö så länge som man kan ta sig ut ur den.

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

Apple skall aldrig, och kommer förhoppningsvis aldrig, tillåta något som sänker upplevelsen att komma in i ekosystemet. Apple kommer sänka sig själv tillräckligt mycket till och från ändå.

Jag har väldigt svårt att förstå hur din upplevelse skulle sänkas av att andra tillåts ha frihet på samma plattform.

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

Den genomsnittlige datoranvändaren behöver 100% skydd från sig själv. Noll frihet är det optimala för de flesta, förutsatt att den som sätter spelreglerna och tillhandahåller produkterna gör sitt yttersta för att saker skall fungera så bra som möjligt.

Apple gör i första hand det som är bäst för Apple. Kul för dig om det råkar fungera bra ihop med vad som är bra för dig, i alla fall för stunden.

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

Tänkte först skriva något om detta, men det är faktiskt för dumt för att ens bemöta. Man måste backa tillbaka till en så grundläggande nivå att det förmodligen aldrig går att "få tag" i en sådan här person.

Lite överdrivet eftersom vi faktiskt inte har några massåtal, men inte helt fel i sak. Hade jag varit den som skrev det där så hade jag valt att fokusera mer på sakfrågan, att Apple har orimligt starka möjligheter att kontrollera sina användare. Det tycker jag kan vara rätt vettigt att kritisera, då även om det än så länge i viss mån finns fria alternativ så går utvecklingen mer och mer mot inlåsta system där användaren har i stort sett obefintlig frihet. Det är inget som jag tror att någon egentligen vill ska hända.

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

Jag blir nyfiken på vilken typ av personlig frustration eller tragedi som ligger bakom ett uttalande som det. Vad tror han Apple säljer? Hårdvara? Mjukvara?

Om jag kommer ihåg rätt så började allt något gång i början av 80-talet med en skrivare som aldrig fungerade som den skulle. Men problemet gick aldrig att lösa eftersom tillverkaren inte var intresserad av det och programvaran som styrde skrivaren där felet fanns var hemlig.

Ett intressant uttalande från Free Software Foundation angående Apples presentation igår:

Citat:

It is astonishing to see so much of the technology press acting as Apple's marketing arm. What's on display today is widespread complicity in hiding the most newsworthy aspect of the announcement -- Apple's continuing war on individual computer user freedom, and by extension, free speech, free commerce, free association, privacy, and technological innovation.

Every review that does not mention Apple's insistence on using Digital Restrictions Management (DRM) to lock down the devices and applications they sell is doing an extreme disservice to readers, and is a blow to the development of the free digital society we actually need. Any review that discusses technical specs without first exposing the unethical framework that produced those products, is helping usher people down a path that ends in complete digital disempowerment.

Läsvärt, oavsett om man håller med eller inte.

Senast redigerat 2014-09-10 08:09
Ursprungligen av zappee:

Skillnaden är att det krävs lite för att hitta. Innan iBrute så var det ingen som nämnde det.

Jo men på vilket sätt är det över huvud taget relevant om det är ett "API" eller en "inloggning?" Behöver Apple inte skydda attackvektorer som "det krävs lite för att hitta?"

Ursprungligen av zappee:

Som sagt, ett API och inte en inloggningssida som alla hittar/har tillgång till.

Vad är skillnaden? Att de ramlar JSON eller HTML över tcp-kopplet?

Ursprungligen av zappee:

Ett kassaskåps lås blir inte sämre för att du kan slå en yxa i det 100 gånger.

Men detta är en molntjänst, inte ett kassaskåp. Rate limit är standard i molntjänster.

Ursprungligen av Demiurgen:

SD-kort är dock sega - kör man tyngre grejer som video och multikanalmusik - alltså producerar - så är det inbyggda snabba flash som gäller. Men för majoriteten duger SD-kort bra. Och vad kostar ett 128 GB SD-kort Egentligen? Nog är det mera än några hundringar

Det finns olika typer av SD-kort. Vissa är betydligt snabbare än andra.

Ursprungligen av Stefan Willard:

Hur i hel**** tänkte dom när dom har en kines som översätter som överröstar dom som talar

Jag tycker att det är tokbra att de uppträder lite mer inkluderande!
Synd att de inte löst det lite snyggare tekniskt. Borde inte vara rocket science att göra så att man kan välja om man vill ha det ljudspåret.

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

För att en betalningslösning ska bli bättre än de som vi redan har måste de funka överallt, och gärna på typ en gång, och över alla leverantörer. Grejen med kreditkort är ju att de funkar överallt.

Inte ett problem om alla bara tar Apple Pay. Det ska ersätta kreditkort.
Frågan är, kommer Apple att ta sina 30 % per betalning?

Naturligtvis har det varit en enorm tragedi för alla inblandade. Men som Apple-användare kan jag inte säga att man har blivit nämnvärt påverkad; vilket är precis som det ska vara.