Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
John A

John A

Medlem
  • Namn John Andreasson
  • Registrerad 2013-05-19
  • Senast aktiv 2014-10-16
  • Antal inlägg 296

Foruminlägg

De senaste inläggen John A har skrivit i forumet.

Ursprungligen av zappee:

Om det nu var så svårt att förstå så var det INTE ett argument utan en förklaring till varför Apple inte låter dig installera Android på sin hårdvara.

Det ber jag i så fall förstås om ursäkt för. Jag måste ha missat där detta framkom.

Ursprungligen av grenhall:

Nu måste jag nog hoppa in och försvara @zappee för enligt min erfarenhet så minskar alltid supportärende när saker är intuitiva och logiska. Ett exempel från verkligheten är när jag sålde, driftade och migrerade 100 användare från Windows till OSX tillsammans med deras supportavdelning. Inom loppet av ett halvår hade antalet supportärende minskat med 67%. Ju fler inställningar man har desto större sannolikhet är det att ovana användare går in och ändrar saker vilket leder till fler samtal till supporten för att lösa problemen. Om vi nu tänker oss att detta handlar om folk som inte gärna Googlar fram lösningar eller försöker sig på att lösa det själva.

Låt mig förtydliga. Jag ifrågasätter inte att det kan öka trycket på supporten. Jag ifrågasätter att det över huvud taget är ett argument. Jag köper att man inte är intresserad. Jag köper att man vill köra iOS. Men att hävda att man inte ska tillåta någon att ha frihet på plattformen för att det kanske kan öka trycket på supporten hos ett av världens rikaste företag, det är ett svepskäl för att rättfärdiga regelrätt förtryck av användarna.

Men om vi nu antar att det faktiskt skulle leda till ett högre tryck på supporten, är det då ett problem? Hur hanterar Apple idag de som ringer in och behöver hjälp med att köra GNU/Linux på sin Mac? Finns det någon som ens ringer in om det? Jag kan bara anta att om någon faktiskt gjorde det så skulle de få ett blankt svar om att supporten bara kan supporta OS X samt på sin höjd enklare assistans kring installation av Windows. Jag har aldrig någonsin hört något om att Apples märke skulle ha ett sämre rykte på grund av detta. Tvärtom känner jag till många som numera kör Mac just på grund av att man fritt kan blanda både OS X och andra operativsystem. Argumenten går inte ihop; det finns inget som backar upp dem.

Ursprungligen av zappee:

Och samtidigt får man Apple-produkter som kommer fungera sämre och Apples support får mer att göra och märket får sämre rykte.

Det här var nog den mest bisarra argumentation jag hört från en frihetsmotståndare; att Apples support skulle få mer att göra om användarna hade frihet. Jag kan köpa argumenteringen att man vill bära Apples elektroniska handbojor, men att vägra andra att slippa för att hålla telefonköerna nere? Jag är mållös, jag förstår verkligen inte tankegången.

Ursprungligen av lappen71:

Källa på det tack.

Vad vill du ha källa på? Det är inte direkt raketforskning att man kan porta ett OS till ny hårdvara, framförallt när man redan har support för arkitekturen. Utöver det behöver du drivrutiner för resterande hårdvara. Om detta är ett nytt koncept föreslår jag att du läser en bok i operativsystemslära; kan rekommendera Andrew S Tanenbaums böcker Modern Operating Systems och Operating Systems Design and Implementation.

Ursprungligen av zappee:

Givetvis skulle det förändras eftersom hårdvaran nu måste anpassas till Android också.

Alla telefoner kör redan i princip samma hårdvara. På sin höjd skulle man behöva lägga till någon extra drivrutin.

Ursprungligen av zappee:

Apple hindrar inte för skojs skull utan för att det, enligt dem, skulle skapa mer problem.

Det absolut minsta som man vill att Apple ska göra är att ta bort raderna i boot loadern som kollar om operativsystemet som laddas är digitalt signerat av Apple. Det är det enda. Så länge det är gjort kan alla andra problem lösas.

Ursprungligen av kjellebelle:

Det jag nu är ute efter är ett program (eller webbtjänst) där man kan skapa det färdiga formuläret direkt utan att gå omvägen via ett annat program först.

Det är precis det du kan göra i Scribus.

Ursprungligen av kjellebelle:

Dessutom är jag av nuturen en riktig snåljåp och vill därför betala så lite som möjligt och hela Adobes programsvit är ju svindyr. Dock är jag inte snålare än att jag kan tänka mig att betala lite grann för fulkopior är inte aktuellt.

Vad bra att Scribus inte kostar något då, samt är öppet så du slipper Adobes inlåsningseffekt. Du kan inte förlora något på att prova.

Det enda som jag känner till är Scribus. Fri programvara som inte kostar något att införskaffa eller använda, inklusive källkod om du vill göra ändringar.

Ursprungligen av zappee:

Nej, det vore inte alls bra. Hela poängen förloras.

Enbart om din lycka består i att undvara andra frihet. Inget skulle förändras för den som vill köra iOS.

Ursprungligen av zappee:

Att trycka in ett annat OS i en iPhone är inte utveckling.

Det öppnar möjligheten för utveckling. Det är bara att titta på hur mycket nyskapande som kommit genom jailbreak. Föreställ dig hur mycket mer man skulle kunna åstadkomma om Apple inte försökte förhindra det.

Om jag var du så skulle jag seriöst överväga att börja köra GNU/Linux och Scribus, Gimp m.fl. Om du får ihop det med Pagemaker 7 så är det förstås jättebra, men det låter på dig som om det inte kommer att fungera i längden om du ska ha något som helst utbyte med moderna programvaror.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Sju dagar (hittills) för att reparera en switch är inte rimligt.

Hittills verkar det ju dock ha varit sju dagar för att få tillgång till rummet där switchen står. Nog för att situationen är exceptionell, men vad vill du att Bahnhof skulle ha gjort? Forcera dörren med våld och sedan ta eventuella juridiska konsekvenser? Det man på sin höjd hade kunnat göra är att ge bättre information till kunderna om varför avbrottet fortlöpte.

Ursprungligen av BlackSmp:

Varför "Androidtelefoner" inom ""?

Om man har tillåtelse att installera ett annat OS så är det ju inte så mycket Android med den, det var bara det OS:et som kom förinstallerat. Då är det en dator, i mångt och mycket som andra datorer.

Likt jag idag kan installera GNU/Linux eller Windows på en Mac så vore det i alla fall bra om man fick tillåtelse att installera Android eller annat valfritt OS på en iPhone. Motsvarande går redan att göra på många "Android-telefoner". Inte riktigt det som Woz vill, men en bit på vägen. Tycker att de borde lyssna lite mer på honom, han är en ganska vettig typ.

Ursprungligen av Valleyman:

Tack för att du tog dig tid att posta ett helt meningslöst inlägg...

Då återgår vi till vad ursprungsproblemet egentligen var då.

Läser man tmutil(8) så ser man att det finns ett par olika kommandon som man kan köra. Lägg särskild uppmärksamhet till avsnittet vid delete, vilket som texten beskriver kan användas för att *tada.wav* ta bort gamla snapshots.

För att ta bort en enskild snapshot ur Time Machine startar du Terminal och skriver "sudo tmutil delete " följt av sökvägen till den snapshot som du vill ta bort. Om du inte vill skriva in den för hand kan du dra och släppa mappen i terminalfönstret så skrivs sökvägen ut. Vill du ta bort flera på en gång så kan de listas efter varandra på kommandoraden.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Om jag får extra kostnader för att deras tjänst är nere oacceptabelt länge, så är det klart att de ska ersätta mig för det.

Det är precis det de inte behöver göra. Fundera lite på varför din uppkoppling är så billig som den är. Om uppkopplingen faktiskt är viktig för dig så finns det möjlighet att teckna en SLA. Då kan du räkna med ersättning, men du får också räkna med att din månadsavgift går upp någon magnitud eller två.

Ursprungligen av lappen71:

Och att inte röra saker som OS X och Time Machine vet bäst hur det ska skötas

Snarare bör man läsa manualen så att man vet vad man faktiskt kan göra.