Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
John A

John A

Medlem
  • Namn John Andreasson
  • Registrerad 2013-05-19
  • Senast aktiv 2014-10-16
  • Antal inlägg 296

Foruminlägg

De senaste inläggen John A har skrivit i forumet.

Det är absolut inget fel med att köra gammal hårdvara. Ett flertal kärnkraftverk körs än idag på PDP-8 årsmodell 1965. Se bara till att ha kontrollerad backup och tillgång till reservdelar.

Ursprungligen av zappee:

Som Mozilla inte utvecklar längre.

Vad bra då att det inte bara var Mozilla som utvecklar Thunderbird.

Kan rekommendera Mutt (http://www.mutt.org/) som riktigt bra på mail. Kan hantera stora mängder mail. Kostar inget heller.

Den kommer inte att gå sönder, i alla fall inte snabbare. Det som du däremot vill göra är att se till att partitionerna har rätt alignment med vad som är optimalt för din SSD.

Ursprungligen av T021:

om jag köper en licens vad år skäligt pris ?

Fem kronor.

10.5 är gammalt, riktigt gammalt. Personligen skulle jag köra Debian GNU/Linux på den, eller annan distrubution med support för PowerPC. Då skulle du dessutom inte få problem med att köra modern programvara på den.

Ursprungligen av lappen71:

ALLTID värt att uppgradera till SSD

Beror på vad användningsområdet är. För traditionell lagring är priserna på SSD fortfarande relativt höga. Du behöver komma upp i ganska mycket IO innan det börjar bli värt att titta på SSD för den typen av last.

Det låter som om du behöver en modern version av allas favoritplugin Adobe Flash Player. Såvitt jag kan se så verkar den dock inte vara tillgänglig för OS X/PowerPC längre. Ganska vanligt med Mac-programvara numera. YouTube borde dock delvis fungera om du kan köra deras HTML 5-spelare.

Om du ska använda HTML 5 så kan du dock eventuellt behöva en modernare webbläsare, senaste versionen av Firefox exempelvis.

Är den byggd på biografin så finns det i alla fall viss möjlighet att det blir något som åtminstone påminner om kvalitet. Tror dock att jag kommer att bli besviken.

Logga in på vardera Apple ID som du har och se vilka appar som är registrerade på dem. Ett annat alternativ är att du kastar de som du inte är auktoriserad för och köper dem på nytt. Visst är det härligt med DRM?

Ursprungligen av svannte:

Har själv drabbats av 64-bitarsproblemet och tycker självklart att det är bra att en lösning kommit. Men detta är något som Apple borde ha löst och inte av en tredjepartsapp. Jag tycker det är dålig stil från Apple.

Det är dock inte så lätt att lösa problemet. Det är generellt sett svårt att blanda 32 och 64-bitar. Den enda riktigt bra lösningen är att bygga om allt till 64-bit. Om man vill dra någon lärdom av det är väl dock att man bör undvika i den mån det går att låta sin business bero på binärblobbar som man inte har någon kontroll över.

Ursprungligen av pmarriott:

Fördelen med Nexus är att du får en "ren" Android och slipper vänta in när/om tillverkaren behagar släppa sin variant av en ny version.

Du får en Google-Android. Ren AOSP är det inte, såvitt jag vet.

Ursprungligen av Anderlind:

Som att köra Linux med twm när det finns Gnome/KDE.

Snarare att du har en Gnome, men du måste vänta till din distribution har paketerat senaste versionen från upstream innan du kan använda den.

Det kan kanske vara så som meddelandet säger att aktiveringsservern helt enkelt inte är tillgänglig. Prova igen på ett tag så kanske det fungerar bättre då. Som iOS-användare lever man ju dessvärre i en värld där man inte själv kontrollerar sin hårdvara; utan allt inklusive installation av OS kräver godkännande från Apple.

Om du har låtit iTunes återställa den så har du i alla fall ha fått den senaste versionen som var supportad på 3GS, vilket borde vara 6.1.3.

Jolla kan vara ett intressant alternativ. Finsk nykomling byggt av gammalt Nokia-folk. Likt Apple bygger de egen hårdvara samt eget OS. Baserat på Meego. Kompatibel med Android.

Ursprungligen av pmarriott:

Lysande förslag. Och du har så klart bett om, och fått, källkoden till Office-paketet, Windows och andra program som kan vara nödvändiga i ditt arbete? Visma Administration, till exempel?

Ja, jag har källkoden till all programvara som jag använder i mitt arbete. Detta exkluderar visserligen Office, Windows och Visma Administration. Jag har inget behov av att använda dem och hade jag det så skulle jag definitivt se mig om efter alternativ där jag får tillgång till källkden. Tillgång till källkoden är en enorm fördel som jag drar nytta av mer eller mindre dagligen för såväl kodverifiering som felsökning. Jag skulle inte drömma om att byta bort det.

Ursprungligen av pmarriott:

Det där är ju ren rappakalja. Det är som att säga att det är ren idioti att köra bilar man inte byggt själv, dricka sprit man inte destillerat själv etc.

Inte om du vill veta med säkerhet hur bilen är uppbyggd eller vad som blandat i spriten, vilket är precis det som löser ursprungsproblemet i den här tråden.