Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sakusaku

sakusaku

Medlem
  • Namn Seppo Mälkki
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Flanör
  • Registrerad 2013-05-24
  • Senast aktiv 2015-07-17
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen sakusaku har skrivit i forumet.

1

Får jag lägga till att användarvänligheten avtagit i takt med att systemen blivit mera komplicerade är väl naturligt?

Däremot kan jag irriteras över småsaker, som att Skicka för sms sitter för nära tangentbordet, t ex. Och att det ska vara ständiga kontaktstandardbyten. Och att adaptrarna är idiotiskt utformade - men det är i stort småsaker.

Ursprungligen av Mactastic:

Har blivit så fullständigt frustrerad på Apple de senaste åren och nu har supporten gjort bort sig och det blev droppen.

Min iPhone 5S byttes två gånger, min iPad Air 2 har bytts, min Macbook pro har strul med WIFI och min iPhone 6 plus har en lös display + andra småfel. Det känns inte ok att betala premium och få skit. Ja, jämfört med andra produkter så har faktiskt Apple blivit lågkvalitet i mina ögon.

Så, till diskussionsvärdet- vad väljer man istället? Windows 10 lär det bli, men vilken telefon kan man lita på att den fungerar som iPhone gjorde "förr"? Ipad:en fungerar faktiskt bra efter reklamationen så den kan vara kul att behålla.

Jag har varit Apple och Macanvändare sen Macintosh och Plus, och två fullt fungerande tidiga, en 128K, står här till bevis. Jag tror att det är så här;: Byggkvalitén i Mac jmf med pc är för hög. Maskinerna fungerar i sig fortfarande även om de inte orkar med operativsystemens utveckling. Jag har en Motorola Mac Mini från 2006, och den klarar inte högre än 10.5. Det är bara att konstatera. Mina senare maskiner, MacBookPro och Air, orkar med Yosemite utan problem. Min iPhone 3s är pensionerad, och min 4s ligger för utbyte. Jag köpte en iPad 1 - den funkar fortfarande. En iPad Mini likaså.

Jag började min bana i elektronikbranschen för som det känns hundra år sen och jag har alltmer blivit övertygad om att den vanliga konsumentelektroniken inte är i klass med Apples. Livslängden på normal elektronik - radio, tv, video, dvd är i allmänhet inte mer än 5 år. En tv jag har uppsikt över fyllde 5 år i år och den dog tydligen häromkvällen. Därför det ingen idé att betala extra för femårsgaranti, vad elkedjorna än säger.

Jag jobbade redan på elektronikrörstiden med militärspecificerad elektronik, och den har säkert fortfarande högre kvalitet än standard.

Och att Apples komponenter är av hög kvalitet kan vi säkert enas om.
Att elektronik och allt människan bygger kan gå sönder kan vi säkert också enas om....

Ursprungligen av Redaktionen:

UPPDATERAD. Per-Erik Österlund samlar på Apple-produkter, och har på fyra år fått ihop en imponerande samling. 99mac bjöds på ett exklusivt besök bland välformad plast, metall och kretskort.

Läs hela artikeln här

HM, låter intressant.

Tackar så mycket. Logitech fungerade.

Går det att dirigera en AppleTV med ett trådlöst tangentbord?

Ursprungligen av reboot81:

ATV vilar efter en stund, hur lång tid är din inställd på? Reagerar ATVn på knapptryckningar? Dvs blinkar lampan i fronten?
Har du uppdaterat din enhet till senaste versionen?
Att rycka sladden verkar lite extremt, fungerar det inte att tvinga en omstart?

Vad händer om du efter nyheterna växlar till ATVn's HDMI ingång, om du då får snö, växlar till TV, till någon annan HDMI ingång och tillbaka till ATVn?

Edit: vill instämma med @zinned , SVT Play är helt klart inte perfekt.

1. Det är en ATV av senaste modell hittills. (3?)
2. Jag kommer inte in i ATV.
3. När myrornas krig pågår och jag trycker på fjärren slocknar dioden i fronten. När jag släpper knappen tänds dioden igen. Ibland visar den åter ATV-innehåll om jag trycker hejvilt på knapparna, men det är ingen logik i det hela. Snö även om jag växlar.
4. Borde inte Svt underrättas om buggarna? Fast det har de väl ingen ruta för på hemsidan, bäst som de tycker att de är.

Att den kan vila efter en stund vet jag inte ens om jag har ställt in - har inget minne av det.

upphörde min iPhone, mac och iPad att synka aktiviteter och Kontakter i iCal och Kontakter emellan varandra. Om jag skriver in en ny aktivitet i iCal i Macen syns den inte i övriga enheter och vv. Vad göra?

Jag har en ATV som har en irriterande egenhet. Om jag tittar på ATV och pausar för satt t ex kolla nyheter, har ATV tappat kontakten med t ex svtplay när jag kopplar in den igen. Den visar istället finkornig snö. Det enda som hjälper är att rycka ut nätkontakten. Nån om råkat ut för det?

Ursprungligen av Redaktionen:

UPPDATERAD. Per-Erik Österlund samlar på Apple-produkter, och har på fyra år fått ihop en imponerande samling. 99mac bjöds på ett exklusivt besök bland välformad plast, metall och kretskort.

Läs hela artikeln här

är även jag intresserad!

Jag skulle vilja ha en dubbelt så duktig Mini utan klättra till PRO. Har redan stora skärmar.

Ursprungligen av Redaktionen:

Med IOS 7 bytte Apple ut det välbekanta gränssnittet från tidigare versioner, men någon sådan chock bjuder inte IOS 8 på. 99mac guidar till några av de mest efterlängtade funktionerna i Apples mobila operativsystem.

Läs hela artikeln här

1. Har inte även du irriterats av att SÄND ligger för nära tangentbordet? Det är för lätt att skicka meddelanden innan de ärr klara?
2. I en del fina gamla telefonboksprogram kunde man kategorisera kontakterna i flera olika kategorier, vilket underlättade gruppering. Kontakter är primitiv i jämförelse.
Bara för att nämna ett par.

Ursprungligen av Shlobban:

Överallt på blocket och i diverse näthandlar finns det ju laddare för Apples datorer som inte är gjorda av Apple själva, till ett betydligt lägre pris.

T.ex: http://www.itsajten.se/produkt/Laddare-for-Ap...

Nu har min 85W-laddare börjat glappa i fästet för den delen som magsafe-kontakten sitter på. Är det någon som har erfarenhet av de här billigare laddarna? Livsfarliga? Bra?

Jag har haft problem med flera originalladdare som glappar som du beskriver. Lite bättre kvalitet för de pengarna, tack!

Ursprungligen av BlackSmp:

Problemet är mest "fackord" där jag blir exponerad av de engelska termerna i yrkeslivet via kursmaterial och specifikationer. När det gäller riktiga vardagsord så är det givetvis lättare att hitta det svenska ordet.

"Steglös" är nog ordet som jag letade efter istället för "seamless"

Din kompis skulle kunna ta med en kines eller fransman till köket så får han väl se

Problemet är att just facktermer ofta baseras på engelska. Om man lyssnar på japanska eller kiesisiska t ex hör man ofta plötsligt avvikande ord man känner igen som betecknar ny teknik. - Jag talar varken japanska eller kinesiska...

Ursprungligen av BlackSmp:

Jo, men...

"Sömlös integration"?

Låter det bra? Kanske...

Skarvlöst är kanske ett bättre ord på svenska. Jag tänker då på järnvägsräls och sådant som Gusten var inne på - men nu blev det OT:)

Tack för hjälpen - det är inte alltid lätt att hitta svenska ord som passar.

Borde väl rimligen vara lättare att hitta passande ord på svenska? En engelsk konpis brukar säga: Ni svenskar tycker att ni kan engelska. Följ med mig ut i köket och tala om för mig vad prylarna heter på engelska....
F ö tror jag inte att vi har en aning om hur gränssnitt och annat ser ut några år in i framtiden. Kanske MBP med touchskärm? Surface med iIOS/X?

1