Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
DroopySWE

DroopySWE

Medlem
  • Namn Johan S
  • Registrerad 2014-01-12
  • Senast aktiv 2021-06-29
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen DroopySWE har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Alix:

Så lite så. Var det något som löste saken för dig? I så fall, dela gärna med dig så att fler kan ha nytta av det.

Ja. Rätt namn var Uppdatera sida. Det löste det.

Ursprungligen av Alix:

Jag hade inga problem att i Catalina ändra från cmd + R till F5. Se dumpar. Det skulle kanske vara om du behöver använda fn-tangenten eller inte, beroende på dina inställningar. Se dump.

Stort tack!

Ursprungligen av Alix:

Så vitt jag vet är det cmd + R som uppdaterar sidan för både Safari och Chrome.

Ja, men man kan skapa en keyboard shortcut för Chrome att köra F5 för att ladda om, under Tangentbord > Kortkommandon > Appkortkommandon. Man skapar ett nytt kommando som måste döpas till "Hämta sidan igen" och koppla det till F5. Då laddar den om med F5. Det funkar inte när jag testar att göra med samma sak. Tänkte om det är så att någon vet vad det kommandon måste heta för Safari.

Jag vill ställa in så att man kan använda F5 för att ladda om sidan i Safari, precis som man kan ändra i Chrome. För Chrome kan man lägga till en keyboard shortcut som man kallar för "Hämta sidan igen" för knappen F5 för att ladda om sidan, men samma namn fungerar inte för Safari. Är det något annat namn som gäller? Eller är det så att det inte går att ställa in F5 för omladdning i Safari?

Senaste tiden har jag sett fler o fler macOS Big Sur-användare med helt transparent dock. Lyckades hitta en bild på det:

HUR ställer jag in detta? Vill verkligen ha det

Senast redigerat 2021-04-26 09:48
Ursprungligen av Zeugma:

Meddelanden är alltid SMS-app på Iphone.

Inser fort att iPhone var ett stort misstag.

Suck.

Har precis gått från Android till iPhone. När jag körde Android så hade jag Messenger som standardapp för SMS. Lätt inställt i Messengers inställningar. Jag hittar inte dom inställningarna för SMS i Messengerinställningarna på min iPhone. Hur?

Ursprungligen av mattiL:

Låter ungefär som det jag ser på min nya Macbook Pro Retina 15''.

Om jag startar upp från sovläge (sleep mode) MED strömsladden ansluten så tar det 1-2 minuter att få nätverket att fungera, startar jag upp UTAN strömsladden ansluten funkar nätverket direkt! :/

Hjälp oss, någon!

Har haft min iMac 5K (4ghz cpu, 16gb ram, 256gb flash, radeon m295x) med yosemite i en månad nu och jag har haft problem med nätverksuppkopplingen med den konstant. Jag har två macbook pros hemma också och där funkar nätverket alltid perfekt. Har en 24mbit VDSL-uppkoppling om det är av intresse. Ca 3-4 gånger per dag med denna dator så får jag starta om mitt modem, varpå det funkar perfekt igen. Men sen efter ett tag igen, framför allt om datorn varit i viloläge en längre period, så börjar problemen. Det yttrar sig så att när jag öppnar google chrome och ska öppna en hemsida så står det bara "Ansluter..." och "Tolkar värden", men ingenting händer. Väntar jag i flera minuter så laddar chrome sidan halvt, men lyckas inte ladda in css-filen, så sidan ser ut som en hemsida från 1995 typ. Startar jag om modemet (vilket tar ca 5 min) så funkar det utmärkt igen. Sen efter några timmar så har jag samma problem igen.

Vad kan det vara för fel? Jag jämförde datorns nätverksinställningar med macbookarnas nätverksinställningar, och det är till synes exakt samma inställningar.

Ursprungligen av Dalle:

Vad gör du i Skype? Videosamtal i Skype fullkomligen dödar batteriet på nolltid!

Socialiserar med mina vänner?

Ursprungligen av keptang:

Flash brukar ställa till det, installera AdBlock och/eller FlashControl från https://chrome.google.com/webstore/category/a....
Stäng fliken med Youtube.

Och prova igen.

Gjorde det nu Fler tips?

Efter tredje laddningen av batteriet på min nya rMBP 15,4" (late 2013) så får jag ut ca 3-4 timmar på en laddning. Det enda jag gör är att ha 1-2 chrome-fönster uppe med ca 7-10 flikar i varje där en flik har en youtube-stream (oftast inte ens HQ) körandes. I bakgrunden står skype på, mail och kanske ett finder-fönster. Kan detta vara rimligt? Är oerhört nöjd över datorn, men jag är väldigt besviken på batteritiden. Full brightness är på.

Ursprungligen av Ingemar Ragnemalm:

Universitetslärare, TekFak. En ambition med en förenklad IDE var att göra en lösning som studenterna kan dyka rätt in i nästan utan instruktioner. Jag ser många studenter jobba helt utan debugger, och direkt från kommandoraden, och jag förstår dem. Men det borde inte vara rätt metod för de flesta.

Det låter kanon Är helt klart intresserad Vad som helst efter att ha skrivit programmeringstenta med penna och papper i 5 timmar idag. Usch!

Fick hem macbooken idag. Är så jäkla mind blown. Helt sanslöst. Har inga ord. Har inte hunnit prova nåt än, men ändå. Att bara starta den och titta på skrivbordet är helt sinnessjukt. Kan inte beskriva det med ord! Den får ju min Zenbook U500VZ att framstå som en 286:a. Helt insane

Senast redigerat 2014-01-14 22:10
Ursprungligen av Ingemar Ragnemalm:

Tja, enkel IDE råkar vara något som jag jobbat med länge. Jag gjorde en IDE som var tänkt att vara riktigt superenkel. Funkar bra för C/C++, även visst stöd för Java men det är sällan använt. Specialiteten är att kompilera utan att behöva vare sig makefil eller projektfil, och det funkar bra. (Öppna källfilen för huvudprogrammet, kör!) Editordelen funkar väl hyfsat så länge man inte använder för stora filer, men debuggerkopplingen är bara halvfärdig. Brytpunkter och single-step funkar bra, variabelvyn är skakig men man kan skriva i en "expressions"-vy i stället, samt ge direkta GDB-kommandon efter behag. Kräver GDB (ingår i Apples utvecklarverktyg upp till 10.8, måste installeras separat i Mavericks). Låter det tänkbart?

Absolut! Wow, grymt att du lyckats skapa det vi är på aningen olika nivåer vad är du utbildad till, vad jobbar du med och hur länge har du gjort det?

Ursprungligen av Ingemar Ragnemalm:

Men det är enormt mycket mer logiskt så du vänjer dig snabbt. Fiskmåsar, hakparenteser, fram-och-bak-snedstreck, allt samlat. Skönt att ha alt på båda sidorna också.

Första grejen när man går mellan systemen är att använda cmd i stället för ctrl. Det är också en bonus; ctrl sitter ju inte vettigt för något finger medan cmd sitter bra för tummen. De flesta kommandotangenter är samma (cmd-z, cmd-x etc).

Största problemet för mig när jag går mellan systemen är inte så mycket OSet och filbläddring, men utvecklingsmiljöer och APIer. APIer är helt olika, med undantag för OpenGL och vissa systembibliotek. Det finns ingen utvecklingsmiljö på Windows som jag trivs med, förutom CodeWarrior som är nedlagd sedan länge.

Coolt med IDE:erna För java blir det eclipse, men vad finns det för bra IDE:er till C/C++? Gärna fokus på enkelhet Vikt spelar ingen roll, utan bara simpelheten Använder inte allt lull-lull ändå. Kodarea och en bra debugger and I'm a happy guy Förresten, finns det några bra tredjepartsdebuggers för OS X för Java/C/C++? (som används fristående eller integreras i IDE:erna)