Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
DroopySWE

DroopySWE

Medlem
  • Namn Johan S
  • Registrerad 2014-01-12
  • Senast aktiv 2021-06-29
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen DroopySWE har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Kermit:

Du skriver att du ska ha den till bl a programmering - Det absolut största problemet jag hade när jag bytte från PC till Mac (som programmerare) var att vänja om sig vid nytt tangentbord. Man var väldigt frustrerad i början, men det går rätt snabbt att vänja om sig.

Däremot tycker jag att mac är mer logiskt, så här i efterhand. T ex är (,[ och { samma tangent fast med olika "modifiers" (shift, alt och shift+alt), och /, | och \ är samma visa (samma knapp, fast med shift / alt / shift+alt nedtryckt). Det går lite saktare när man programmerar innan man vant sig, men ge det några dagar så flyter det på finfint sen

Ajfan... trodde det var samma knappar Surt... nåja, får försöka vänja mig

Efter att ha haft 2 top of the line Asus Zenbook-laptops det senaste året som bara har strulat oavbrutet, där den senaste nu varit på reparation i 2 månader utan att jag vet vad som kommer att hända, så tänkte jag att nu får det fanimej vara nog. Är så sjukt trött på att det inte existerar någon PC-laptop, oavsett pris, som inte är skit rent ut sagt. Så jag beställde nyss en Macbook Pro Retina 15,4", baseline-modellen som släptes för 3 månader sen. Ska ha den till programmering i skolan (Datavetenskap). Det blir dessutom min första Mac. Är väl en rätt inbiten Windows-användare, men förhoppningsvis vänjer jag mig. Ser fram sjukt mycket emot att programmera med super crisp text i 1800p Med tanke på att jag är en rätt inbiten poweruser av Windows så är jag ju inte jätteinförstådd i OS X. Jag är dock nyfiken om det kanske finns några onlinekurser eller samlingar av bra tutorials för att så snabbt som möjligt bli poweruser av OS X?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Söker du på forumet så finner du samma frågeställning i ett par andra trådar. Men för att svara på din fråga så har vi reklamationsrätt i Sverige, dvs att fabrikationsfel täcks upp till 3 år. Jag tog då ingen Apple Care till min MBPr 15" då jag har hemförsäkring. Betydligt mer prisvärt och det är något som de flesta vettiga människor redan har sedan innan.

Ok Har ingen hemförsäkring dock, men jag är väldigt försiktig med mina datorer. Datorn ligger alltid i väskan när den inte används.

Efter att ha haft 2 top of the line Asus Zenbook-laptops det senaste året som bara har strulat oavbrutet, där den senaste nu varit på reparation i 2 månader utan att jag vet vad som kommer att hända, så tänkte jag att nu får det fanimej vara nog. Är så sjukt trött på att det inte existerar någon PC-laptop, oavsett pris, som inte är skit rent ut sagt. Så jag beställde nyss en Macbook Pro Retina 15,4", baseline-modellen som släptes för 3 månader sen. Ska ha den till programmering i skolan (Datavetenskap). Det blir dessutom min första Mac. Är väl en rätt inbiten Windows-användare, men förhoppningsvis vänjer jag mig. Ser fram sjukt mycket emot att programmera med super crisp text i 1800p

Uhm... Kanske kom av mig där lite. Hur som helst, det jag tänkte fråga er är följande: Bör man investera i Applecare för 3000:- för sin Macbook? Är ju ganska nojjig över själva hårdvaran i datorn efter att ha haft alla j*vla zenbooks som bara SKA sluta fungera konstant. Hur är det med Macbooks? Bör jag vara rädd för att batteriet eller nån annan sladd eller liknande i datorn smälter så att datorn slutar funka (hänt med båda mina zenbooks)?

Dvs, är Applecare något som behövs för att kunna sova lugnt, eller är det mer för nybörjare som gillar telefonsupport?