Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Henke_1234

Henke_1234

Medlem
  • Namn Henrik Hultman
  • Registrerad 2014-11-16
  • Senast aktiv 2020-10-01
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen Henke_1234 har skrivit i forumet.

1

Nu finns Airmail till iOS, kostar 50kr för oss som sörjer att mailbox snart dör
#nyhetstips

Ursprungligen av adress@mac:

Vad olika det är hur vi tycker. Jag har haft knappen där sedan 2007 - och vill inte bli av med den. Du kan ju ställa in hur den skall fungera i inställningar - och vilja funktioner du vill ha. Förstår inte hur den kan "störa". Om den skulle försvinna - vilket jag inte tror - måste du ju ha motsvarande funktioner någon annan stans.
Varför skulle det bli enklare ? Återställning - Siri - tvångsavsluta program - Touch ID m.m. Allt kan inte fixas med rösten - beroende på yttre faktorer som miljö osv. Att bara ändra för ändrandes skull - låter inte som Apple. Den som lever får se. Rykten har det alltid varit - få har stämt i slutändan. ?

Visst kan folk tycka olika. Det jag inte gillar är tex när jag ska växla app. Tycker inte om att behöva gå från ett "touch interface" när jag är i appen till ett "mekaniskt interface" när jag gör dubbel-klicken. Här hade jag hellre kunnat växla app helt genom ett "touch interface" eller kanske force touch som jag tror någon annan nämnde. Till saken hör att jag sitter på en 4s så har inte tagit med TouchID i beräkningarna även om jag förstår att det är en strålande funktion. Och när jag skrev "störa" hade jag främst min knapp och telefon i åtanke vilket så klart inte gäller funktionen överlag och kanske var lite otydligt.

Jag ser gärna att den försvinner, har stört mig på den länge! Ogillar skarp dubbel-klicken på hemknappen, så en annan lösning är välkommet så länge det implementeras på ett smart sätt i iOS.

Är det någon som vet om det kommer finnas offline-läge likt Spotify?

Tack så mycket för alla förslag!

Jag fick faktiskt ett erbjudande via forumet att sälja datorn så nu är den ivägskickad och pengarna är på kontot. Jag är nöjd, imorse hade jag tankarna på att slänga den innan jag vände mig hit, så det är ju kul om den kommer till användning.
Ha en fortsatt trevlig kväll ni som engagerade er i mitt inlägg.

Hej,

Jag har en macbook 13 från 2008 där hårddisken pajade (samt dåligt batteri) för ett tag sedan så det fick bli macbook pro retina istället

Nu till min fråga. Finns det nått vettigt att göra med min gamla dator annat än slänga den i elektronikskrot eller liknande. Tar apple emot gamla datorer så som de gör med smartphones? Känns tråkigt att slänga den, men jag har ju själv ingen användning av den och kan inte tänka mig att den är speciellt eftertraktad på andrahandsmarknaden. Hur gör ni med era gamla datorer?

Ursprungligen av Sörppa:

Om man har begränsningar aktiverat finns inställningen under "Inställningar -> Allmänt -> Begränsningar -> Lösenordsinställningar".

Fint, nu hittade jag det
Tack så mycket och ha en fortsatt trevlig kväll!

Ursprungligen av Megolon:

Har du Touch-ID aktiverat finns det inte något som står i artikeln.

Har en 4s, så inget Touch-ID. Fungerade som sagt på min iPad 2.

För mig fungerar det bra på ipaden, på min iphone hittar jag inte några sådana inställningar

Ursprungligen av koffas:

Min bror sitter på en MacBook Unibody late 2008 med Mavericks i. Mavericks är inga större problem och jag undrar om det är något som kört i Yosemite i en så gammal dator och som upplevt några problem? Såg att sent 2008 var sista modellen som Yosemite kan köras på.

Dessutom varnar Macen för att batteriet behöver bytas ut, datorn är som sagt gammal och har inget stort värde i sig. Några tips på vart man köper ett nytt batteri för kanske några hundralappar?

Ursprungligen av koffas:

4gb är max enl Apple

Jag kör (körde) MacBook late 2008 med 250 gb HDD och har uppdaterat till 8 gb RAM. Uppdaterade från Mavericks till Yosemite och märkte ingen försämring i prestanda (har 2.4 ghz processorn) så det är bara att uppdatera. Visserligen har datorn kraschat nu (hårddisken), men det är nog inte Yosemite's fel utan snarare de 6! åren jag haft datorn. Har förövrigt också haft problem med batteriet, men inte känt för att lägga pengar på ett nytt. Datorn har funkat bra sålänge strömkabeln är i, annars cirka 1h batteritid :(.

Nu väntar jag ivrigt på min rMBP som ska komma i veckan!

1