Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mikael_A

Mikael_A

Medlem
  • Namn Mikael A
  • Registrerad 2016-07-07
  • Senast aktiv 2019-06-14
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen Mikael_A har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Hank Solo:

Håller varken med dig eller de artiklar som skrevs när problemet var "nytt".
Dels p.g.a egna erfarenheter. Dels då vi kan titta på olika reaktioner från företaget i fråga.

*Om det nu inte var något problem, varför flaggade man då för det i interna dokument där man uppmärksammar hur pass mycket lättare materialet påverkas än tidigare modeller?

*Varför tog man fram/använde en ny legering av aluminium som var starkare?

*Varför har så många användare problem (som tyvärr inte registreras fullt ut då Apple vägrar erkänna problemet)? För mig registrerades inte felet som en "böjd" del av telefonen när jag gick till Apple store.

Eftersom du även gillade länkar så skickar jag med en. https://www.youtube.com/watch?v=63ysudto8wc&t
Där återfinns de dokument jag hänvisar till ovan samt även en genomgång gällande problemet med att Iphone 6 lätt böjer sig och som många råkat ut för.

Well, "Bendgate" var ju ett verkligt problem som Apple än idag förnekar officiellt. Råkade själv ut för det med en 6:a och då har jag aldrig (varken förr eller senare) böjt en telefon. Detta skedde i en normal jeansficka, där jag ofta förvarar telefonen. Apple gjorde, som de brukar, förnekade skiten och vägrade fixa det. Inte ok. Bra att ni formulerade om i artikeln iaf, lät väldigt dumt när jag läste den efter släpp.

Med tanke på Apples riktigt unkna beteende mot reperationsfirmor/AASP etc så är det väl något. Men Apple borde förändra sin attityd innan den biter dom i ...

Ursprungligen av Innis:

Snabbladdning gör att temperaturen i batteriet blir högre=påverkar batteriet negativt.

Om temperaturen ligger på normal nivå (rumstemperatur) så påverkas ej batteriet. Det du skriver förutsätter altså att batteriet utsätts för för höga temperaturer vilket inte har något med snabbladdning att göra.

Ursprungligen av Glen88:

Hur menar du nu?

Det du skrev stämmer inte.

Ursprungligen av Innis:

Ja det påverkar batteriet....högre värmeutveckling och värme är inte bra för ett batteri.

Snabbladdning påverkar inte batteriets livslängd. Temperatur gör det dock.

Ursprungligen av Glen88:

Påverkar mobilen? Jag vet att mobil batterier egentligen inte ska ligga på 100% eftersom de skapar hög spänning och batteriet ändå kommer princip tomma sig själv till 80% rätt så fort.

Det är totalt felaktigt

Ursprungligen av rKID:

iOS 12 dödade min iPhone 5s. Till en början fungerade den som vanligt, varken bättre eller sämre, men efter ett par dagar började dödsryckningarna. Med tanke på att Apple och andra sagt att iOS 12 skulle fungera bra på äldre telefoner och i vissa hänseenden göra dem piggare gör detta mig rätt irriterad. Extra så när min iPhone 5s fungerade mer än väl med iOS 11.

Här är de problem som poppat upp för mig:

  • Appar kraschar och vägrar starta... ofta!

  • Tangentbordet laggar och hänger sig vid användning

  • Appar laggar. Märkligt nog främst Podcaster och Anteckningar

  • Batteriet störtdyker vissa dagar ner från 80-90 % till 5-10 % utan att jag använt den. Kan vara en bugg då den de flesta gånger gått direkt upp till 40-50 % när jag satt den på laddning

  • Rent allmänt känns all navigering segare

Hade tänkt vänta med att köpa ny lur till våren, men nu vet jag inte om jag kan hålla ut. Vill helst ha en liten telefon (har iofs aldrig levt med en större telefon), men iPhone SE känns inte så framtidssäker. Är alltså fruktansvärt kluven till vilken väg jag ska gå.

Låter som ett dåligt batteri.
Med de förändringar som gjorts av DVFS bör batteriets kvalitét vara god för att hantera detta.

Hoppas innerligt att de åtgärdat flertalet av de buggar som plågat mina telefoner/platta sedan 11.4.
Batteri, Wi-Fi problem, anslutningsproblem över 3/4G etc. Har varit en av de sämre versionerna för mig personligen. Att inte Apple heller släppte något som åtgärdade problemet med batteriet i 11.4 är helt otroligt. Det är i det läget Apple är ett dåligt alternativ då man ej kan nedgradera efter någon dag.

Hade gärna sett att de, förutom att göra Siri mer utvecklande (likt när Alexa svarar på frågor) även möjliggör 3:e parts integration.
T.ex. att kunna be Siri spela något från Spotify.

Möjligheten att ladda luren och använda headset samtidigt kommer att saknas.

Ursprungligen av ekloev:

Att jämföra ARM och X86 är inte menat som en direkt jämförelse, ber om ursäkt om det framstår som det, de är som du skriver inte direkt jämförbara. Jämförelsen gjordes för att illustrera hur den tekniskt mer komplexa x86-processorn inte har några prestandamässiga fördelar för användarupplevelsen samtidigt som batteritiden under vardagligt bruk är betydligt sämre än hos motsvarande ARM-baserad processor.

Det stämmer inte. Tester har gjorts där de uteslutit just SoC från resten av plattformen och funnit att det i stort sett inte är någon skillnad. Sedan måste man även jämföra enstaka modeller om man skall dra någon slutsats. Det du skriver är direkt osant.

Ursprungligen av ekloev:

Batteritester har utförts med samma testscenarion för båda enheterna, utan anpassningar av diverse strömsparande funktioner. Det går att detaljkonfigurera Windows till att dra mindre ström, men det relevanta testscenariot här är att använda båda enheterna i vardagliga situationer med standardkonfigurationen. När de testats som plattor har vi utfört samma uppgifter med skärmens ljusstyrka mot likvärdig nivå, och när enheterna testas med anslutna tangentbord har vi testat att utföra samma produktivitetsinriktade uppgifter. Webbsurfande har gjorts över wifi med samma antal flikar, etc. Den rena standbytiden har testats helt enkelt genom att plattorna har fått legat inaktiva i standbyläge under lika lång tid och så noterar vi återstående batteriprocent när skärmen låses upp igen. Syntetiska batteritester som PCMark och liknande fungerar inte över alla plattformarna så det har inte kunnat köras för detta test.

Syftar inte på att "detaljkonfigurera" men att ha "liknande" förutsättningar på båda systemen är väl väsentligt för att ge en rättvis bild? Min poäng är att om enhet A gör 10 saker mer än enhet B men samtidigt drar mer ström har man då gjort en jämförelse om man inte nämner något gällande detta?
Webbsurfande skiljer sig t.ex. en hel del beroende på vilken webbläsare ni använder. Hur aggressiv omladdning av sidor som görs, etc. etc. Hade ju varit intressant att veta om ni tar den webbläsare som presterar sämst gällande batteritid...

Nej, en Windows platta kan inte testas på samma sätt som en Ipad. Tyvärr.

Att jämföra ARM & X86 platformar genom Geekbench är som att jämföra äpplen och päron. Det är pinsamt att ni gjort det.
Hur har testet med batteritiden gjorts? Hur är Windows plattformen konfigurerad? Känns inte riktigt som att den är optimalt inställd. Gällande både aktivt test och det ni gör när enheten är i standby läge.