Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mikael_A

Mikael_A

Medlem
  • Namn Mikael A
  • Registrerad 2016-07-07
  • Senast aktiv 2019-06-14
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen Mikael_A har skrivit i forumet.

Ursprungligen av jonasn:

Var har du hittat priser för toppmodellerna?

Läste nånstans att Apple har specar på processorerna som skiljer sig ifrån de officiella vilket är ett exempel på det jag tidigare skrev att de nischar sig så att det blir svårt att jämföra rakt av. Nu vet jag inte hur mycket mängden cache spelar in, men även här måste det ju finnas någon anledning att de har gjort som de gjort.
Jämför https://www.apple.com/mac-pro/specs/ med https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/p...

Apple kör Cascade lake serien. Den kommer till hösten. De har inget nischat

Ursprungligen av Esse:

Inte jag heller, MEN DESIGNEN!

Inspirerad av trädskydd i Skåne
Mac Pro inspiration

Ursprungligen av juanito:

Jag vet väldigt lite om W10 så därför ställde jag frågan ovan. Men Win7 och möjligtvis tidigare versioner drogs med de här problemen.

Kan du köra en 64 bit applikation eller drivrutin på 32 bit Windows 10? Om inte, då är det en stark indikation på att de inte har uppgraderat minneshanteringen för 32 bit versionen.

Sedan Pentiums tid har processorerna haft möjlighet till mer än 32 bit's addressering. Men Core processorerna kom med den förbättrade minneshantering som används av OSX och Windows 64 bit i.a.f. då det begav sig. Ingen aning hur det är nu, men antar inget har ändrats.

Du skrev det som ett påstående.
Du får nog läsa på lite om skillnaderna mellan 32 & 64-bitars operativ och allt som hör därtill. Samt även hårdvara.
Rekommenderar dig att läsa på e.g om allt och sluta skriva påstående som du inte har en aning om

Ursprungligen av juanito:

Det här är en grej jag annars inte förstår mig på hos MS. Varför i helsike fixade de inte minneshanteringen även för 32 bit. Driver strulet beror ju främst på det.
Det är ju även därför OSX kunde blanda fritt och köra 64 bit på 32 bit kernel.

Har du något ö.h.t som kan backa upp de påstående du har gällande skillnader i minneshanteringen mellan 32 och 64-bitars Windows 10?

Ursprungligen av ekloev:

Nej det är filöverföringshastigheter till lokal lagring vi talar om här, då är det Megabyte per sekund (MB/s) som gäller. Megabit per sekund (Mb/s) används generellt sett vid diskussioner om nätverkshastigheter, internettrafik, mm.

Apples SSD-gränssnitt är mycket snabbare än majoriteten av konkurrenterna på laptop-sidan, även om vissa börjar komma ikapp nu. Flera av de som ligger långt efter använder dock PCIe x4-kapacitet i M.2-gränssnittet så det beror inte på det. Exakt varför Apples SSD:s tenderar att vara så mycket snabbare vet jag inte, men en del av förklaringen är att filsystemet APFS är utformat för att vara betydligt snabbare vid läsning och skrivning av stora mängder små filer jämfört med hur situationen ser ut med Windows 10 och NTFS.

Som @SweSG är inne på finns det däremot ruskigt snabba NVME SSD:s som till och med toppar Apples hastigheter, men de integrerade M.2-varianterna i de flesta bärbara PC-laptops kommer av någon anledning inte i närheten av detta.

Generellt är inte Apples "SSD-gränssnitt" mycket snabbare än konkurrenternas. Detta då det är precis samma gränssnitt. Dom kör PCI-E. Att påstå något annat är direkt felaktigt. Med tanke på mängden diskar blir det även svårt att göra en äpple till äpple jämförelse. Men snabbare? Nej, verkligen inte.

Anledningen till att många tillverkare inte kommer upp i hastigheter är att de enbart reserverar(begränsar) två PCI-E lanes till disken istället för 4 som normalt M2-2280 klarar. B.la Lenovo gör detta på datorer som kör 960/970 diskar.

Ursprungligen av Sir N.:

Självklart. 3 kr per GB. iPhone XS 512 finns enligt Prisjakt att få för 14000. 1536 kr till CopySwede betyder att 11% av pengarna går till CopySwede. Utan CopySwede skulle alltså prislappen vara ca 12500 kr.

Stämmer. Det är jätteskrämmande att CopySwede får fortsätta som de gör. Att inte regeringen lägger fram ett lagförslag som tar bort denna urkorkade och vidriga avgift för något som vi inte använder. Gratis pengar till en massa artister som inte har "sålt" ett skit.

Gällande huvudfrågan så påverkade subventionerna min uppgraderingscykel. Inte sugen på att lägga 2-3 ggr pengarna mot föregående modeller (subventionerade med abonnemang)

Ursprungligen av ekloev:

Bra poäng där, stämmer mycket bra och det är en av anledningarna till att kommande modeller kan använda större mängder primärminne utan att strömförbrukningen går upp jämfört med tidigare. Som du är inne på bygger Apples prestandafördelar både på att de använder snabbt primärminne och att IOS inte har mellanlagret som Android har där en del minne går åt. ?

A11/12 har också en massiv cache hierarki med låga latenser och stora mängder minne. Samt även bra och optimerad minneskontroller & DVFS. Många andra tillverkare ligger efter här. Dock är det uppenbart i vissa fall hur lite minne telefonen/plattorna har. Gäller särskilt äldre modeller

Ursprungligen av reboot81:

"kanske för att vi varit kvar i skrivbordsdatorernas modell där fullt minne är lika med sämre presterande system."
Stämmer dåligt på macOS, fullt RAM betyder att OS har data snabbt tillgängligt. På Win10 som stämmer det dock.

Det stämmer inte med Windows 10.
Rekommenderar dig att läsa upp lite gällande användningen av minne i Windows 10

Skippade årets vartannat-års cykel då det blivit för dyrt. Lägre pris skulle göra susen. Så roligt är det inte med en ny telefon

Ursprungligen av ekloev:

Nja splittrad skulle jag inte säga att den är, tänker du på konfigurationsalternativen som nämns nedan? Jag gillade verkligen Note 9 och uttryckte väl mest hur mjukvaran skulle utvecklas över tid som största orosmoment.

https://www.99.se/artikel/11820-note-9-ar-tel...

Galaxy S9 kritiserade vi däremot en del, batteritiden framför allt, och det känns som att det är bland de vanliga Galaxy S-flaggskeppen som Samsung tappat mest de senaste två åren. Note-familjen har varit bra och har väldigt trogna kunder, Samsung får nog satsa hårt på att vinna tillbaks kunder med Galaxy S10-familjen nästa år.

Det jag syftar på är just den SOC som används på flera marknader. Hur man kan lansera en produkt under samma modellnamn när skillnaderna är stora som natt och dag gällande såväl prestanda som batteritid är för mig obegripligt. Även om de justerat mjukvaran för att leverera bättre prestanda och batteritid är det fortfarande helt otroligt stora skillnader i många fall 25-100%.

Helt klart underkänt på flaggskeppsfronten bland telefoner. Hur man kan lansera telefoner under samma modellnamn med så olika upplevelser är för mig en gåta. Note 9 måste ju gå till historien som den mest splittrade upplevelsen någonsin där EMEA fick skiten.

Ursprungligen av Hank Solo:

Det du kan läsa av det är att de inte gått ut till allmänheten vilka guidelines de går efter, men de i Apple Store vet.

Dom skrev precis att Apples support ej fått informationen. Förstår inte hur du tolkar detta annorlunda

Tror personligen inte Apple kommer att gå efter marknaden här. För låga marginaler/små pengar.

Ursprungligen av Hank Solo:

Om Apple Store bemötte dig så så gjorde de fel, Apple tog på sig det för de få (ja, det var väldigt få i förhållande till hur många som såldes) som råkade ut för det.

https://www.cultofmac.com/297708/apple-isnt-i...

Med tanke på att man underminerat problemet och försökt dölja det så tvivlar jag på att det finns tillförlitlig statistik att tillgå.
Om du även läst artikeln du länkade kan vi se följande:
"It’s not completely clear what the guidelines are, and the Apple representative said that this information wasn’t provided to support staff"

Låter varken särskilt ansvarstagande eller att med en god vilja vara villig att dokumentera problemet.