Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
HolyFather

HolyFather

Medlem
  • Namn Henrik Erlandsson
  • Registrerad 2016-10-11
  • Senast aktiv 2019-04-05
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen HolyFather har skrivit i forumet.

Nästa steg i tanken blir då deras laptops.

Noterar stilla att 99 lär ut kontroversen. Bilden kanske börjar klarna? Och väl är väl det. Då kanske Apple börjar konkurrera på marknaden 2030. Det kommer ta ett tag, eftersom varje beslut de fattar går ut på att inte behöva konkurrera på marknaden.

https://www.99.se/artikel/12334-moto-g7-plus-...

Apples öh marknadsstrategier realiserar uttrycken "en dåre och hans pengar går snart skilda vägar", samt "det föds en varje minut". För att en vettig person ska kunna dra en annan slutsats 2019 krävs helt enkelt att Apple blir bättre på att konkurrera på marknaden, det vill säga att ändra på hur de gör saker nu, till att göra saker på ett annat sätt.

Också ett sätt att komma undan Bendgate.

"Jag kan inte komma på vad Spotify ska göra för att bli great again."

Som tur är så är Spotify redan bäst, och deras framgång är inte relaterad till hur många straw men du inte kan komma på.

Men visst är det spännande det här med teknik, och jag undrar också vad de ska hitta på i framtiden!

Jag skulle aldrig tänka mig att byta musiktjänst, det finns inget som konkurrerar med Spotify. Det har bredden, djupet och det är där jag upptäcker musikfavoriter.

Klart de gör det, det går ju inte att byta batteri i dem utan att betala lika mycket som för en blygsam telefon. Man får vad man betalar för, eller hur lyder det?

Användbart skick, alltså att inte kunna spela favoritspelen längre, eller använda musikskapande mjukvara, eller få lägre upplösning och framerate när man spelar in filmklipp?

Nej, det är planned obsolescence i aktion, precis som ett batteri som man inte kan byta själv. Gjut in skiten i en klump - voila! 0.5mm tunnare. Viktigt. Ta bort hörlursuttaget - voila! Samma donglebyte som med deras laptops.

Ett test som troligen visar om du drabbats är att filma live med Youtube-appen. Om det inte blir skit har du troligen en nyligen släppt Apple-produkt.

Köpte första Xperia Z (EJ Z1!! OBS!! haha) när den kom, kraftfull som du skriver och älskar fortfarande formspråket. En rektangel, detta är funktion inget skitsnack, fortfarande det bästa för mig efter rundade hörn och rundade kanter. Därför som jag sneglat mot nya Razer som du också nämner, just för det.

De har nog inte ändrat för det känns som det inte behövs några ändringar? Det är liksom bara en skärm och någon knapp? De undvek kamerabumps också, ingen ultratunn unibodyhysteri med allt hopgjutet. På ett sätt är detta stilrent på ett större sätt...

Och det följde med bra inears, trådade då som fortfarande mäter sig med de bästa. Töntig jämförelse med det känns som 'business class'. "De andra kan jaga små designskillnader, vi gör telefoner." Typ gillar det.

Om jag fick önska mig vad som helst så vore det att Sony som kan ljud gick in och skänkte Android OS gåvan att ta stereo audio in via OTG. Det är verkligen en killer feature för massor med kreativa personer som vill ta videoinspelning till en proffsigare nivå. Just nu finns inget som helst alternativ till Iphone om man har det kravet...

Haha Känner definitivt igen det där med likartade och förvirrande modellnummer

Samtidigt kan man ju känna att Apple "hittade på" 8:an och sen kallade Iphone X för X för att automagiskt hoppa 2 versioner före Samsung Lite barnsligt, nästan. Som om ingen kommer fatta det, liksom.

Jag får faktiskt säga att Google/Android löst detta bättre. De var tidigare ute med synk, och sen med moln, innan Apple. Jag har aldrig behövt något motsvarande Itunes för att synka. Och jag vet inte hur långt det går tillbaka, men iaf till 2015, att man bara väljer användare av telefonen och då byter den ID, inget strul.

En annan grej är ju att låta sin son ladda ner appar från App Store. Inte kollat senaste månaden men man kan ju inte skaffa ett kort till en 10-åring bara för att det krävs av nån byråkrat.

Sen håller jag med Jonas eller iaf att det finns lite kritik v.g. konton hos Apple. Jag skaffade Apple ID relativt tidigt (2009?) och när namn och lösenord inte funkade längre var man tvungen att ringa någon, och jag hoppades på att det fanns en svensk på det där 0771-numret.

Men jag har iaf aldrig pratat med en svensk om något som har med Apple att göra. Ja, utom en extern SSD men det var ju ett litet tredjepart-företag, Apple hade inga såna.

Bara att man förväntar sig att Apple har personal i Sverige öht, men det kanske inte är så.

Enda lösningen för mig var iaf att prata med en kvinna från Belgien som pratade engelska med brytning och till slut löste det sig. Men bara genom att jag skaffade en ny epostadress. Som jag inte kommer ha nån nytta av till nåt annat. Men det funkar nu iaf (y)

Ja, att en utvecklare skulle stödja båda plattformarna och göra ett undantag för ena plattformen i gratisversionen av samma app är verklighetsfrämmande

Jag tyckte reklamen var kaxig på ett roligt sätt och bygger på jämförelser. Det är väl frisyren där då som är hånfull Men Apple kan vara kaxiga på sitt eget dryga sätt ibland, de verkar inte behöva jämföra specs och klassning och sånt.

Det lär ju hur som helst inte vara någon som köper en mobil utan att få reda på för- och nackdelar. Eller? Så jag gör iaf för att veta vad jag ska köpa för grejer.

Senast redigerat 2017-11-09 21:52

Det är klart de inte har. Apple fick ju inte ut IOS 11 till användare förrän några veckor sen. Det ska ju programmeras och testas också.

Sedan ska banken, eller snarare ansvarig utgivare för appen, hinna avgöra om det är säkert också. Det är liksom inte "det funka ju på 5 pers, jamen då kör vi!".

Framför allt ska de avgöra att behöriga kommer in utan bekymmer. När man slutat mata in koden glömmer man den, och då är backupmetoden borta.

Apropå backupmetod så finns ett säkerhetshål inbyggt i Iphone iom detta - om en backupmetod tillåts om Face ID misslyckas.

Jag vet inte om det är så (jag har inte Iphone 8/X), men i så fall finns ett sätt för någon annan att logga in i alla appar som använder Face ID.

Så tillåter den det? Kan dra ett exempel isåfall (om det är lagligt på ett publikt forum, kan inte det där).

Ursprungligen av keptang:

Den klarar nog inte mer än så i realtid gällande komprimering och uppladdning samtidigt.

Okej då, när det gäller Live. Kanske. Försöker bara få den att spela in och jag tycker inte det är nåt fel på bandbredden...

Men när det gäller kameraappen så tycker jag det borde bli som min andra telefon i 1080p om de skriver att kameran klarar video i 1080p... och inte frameskip. Eller segade jag ner telefonen genom att uppdatera IOS??

Försöker bara hitta nåt sätt att få till 1080p video på den... 720p funkar men det klarar ju en 200kr webcam.

Tacksam för tips och få till det iaf.

(Edit: att kameran ska klara 1080p video är från https://support.apple.com/kb/SP684?locale=en_US, min modell är A1507 där)

Står ju det i specs. Och i Inställningar.

Men när jag kör Youtube-appen och väljer Live får jag 480p, och trots det startar det och stoppar nåt vansinnigt. Helt oanvändbar video. Har 53 Mbps från router på 100 Mbps fiber uppmätt med Bredbandskollen i det rummet jag är i.

När jag spelar in med den inbyggda kameraappen får jag 1080p, men det "halkar". Det blir inte mjukt.

Har inget tungt på telefonen, när jag fick den fabriksåterställde jag den och körde in IOS 10.3.3. That's it typ. Lagringsutrymmet är i princip tomt!

Kliar mig i huvudet. Vad är problemet?

Det är ju bra att du promotar Promotion, men som vanligt är det ypperligt små förbättringar/fixar som ska förmå de som redan konsumerat att konsumera nytt.

Hur mycket bättre än valfri surfplatta med Amoledskärm kan den vara, liksom? Intet alls.

Och om man tror att en surfplatta kan ersätta en dator har man nog redan såpass grundläggande behov som alla tror att Apple-användare har.

Det borde finnas lagar även i skatteparadiset som Facebook är baserat, som ger förmyndare bestämmanderätt i vissa fall.

Sen om det är känslomässigt bättre för modern att ta del av dotterns online-liv vet man ju inte. Men de borde kunna göra modern vän till dottern om så inte är fallet, så att hon kan se det dottern delat med sina vänner.

Men... åsikter om andras privatliv och sorg. Det känns som att alla utom de inblandade inte har rätt att tycka så mycket i frågan. Facebook har ju minst rätt av alla.