Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
M8ystic8

M8ystic8

Medlem
  • Namn John
  • Registrerad 2016-11-10
  • Senast aktiv 2018-12-21
  • Antal inlägg 44

Foruminlägg

De senaste inläggen M8ystic8 har skrivit i forumet.

Videon är att påpeka var svagpunkten ligger och inte förlöjliga iPad Pro.
Denna video visar också samma sak med gamla iPad pro 10.5 och från en inbiten Apple användare.

I princip alla surfplattor med laddnings port i mitten är svagpunkten och kan enkelt böjas. Därför har Samsung och Huawei flyttat laddnings porten på deras nya plattor till sidan istället för mitten.
Samma för iPad Pro 12" som har laddningsporten vid sidan och är inte lika enkelt att böjas som iPad Pro 10.5.

Om det finns nackdelar på en produkt skall det tas fram och inte komma bortförklaringar för försvara ens favoritmärke. Kvittar om det är en Apple logga på eller andra märken. Om man inte vågar kritisera, kommer företagen aldrig lära sig att förbättra!

Denna kommer släppas i begränsad upplaga, ca 100000 bara och priset på ca 15000-20000 kr är inte nog menad för vanliga konsumenter. Även om man vill få tag i en, lär det vara mycket svårt också och mera menad för försök hur konsumenter regarerar på nåt nytt.

Ursprungligen av Json_81:

Har du ens läst det du länkar?

De friskriver sig att de kan begränsa, och det står samma sak på den amerikanska sidan.
Men har aldrig hört någon blivit nekad, däremot att det fungerar alldeles utmärkt.

Global = Alla länder.
EES = Alla länder?
Så nej, Apple har inte global garanti på iPhone.
https://www.apple.com/legal/warranty/products...

IMPORTANT RESTRICTION FOR iPHONE, iPAD AND APPLE TV SERVICE.

Apple may restrict warranty service for iPhone, iPad and Apple TV to the country where Apple or its Authorized Distributors originally sold the device.

Var i testen står det att det är global garanti? Att friskriva sig att begränsa är inte global garanti.

https://www.apple.com/se/legal/statutory-warr...

4. Apple kan begränsa service för Apple Watch, iPad och iPhone till EES och Schweiz.

Kan begränsa service till EES är inte heller global garanti.

Ursprungligen av Json_81:

Deras bärbara enheter har global garanti. Så hittar du någon defekt kan du gå till en Apple Store här eller partner, t ex macforum.

Nej, bärbara enheter har inte global garanti.
https://www.apple.com/legal/warranty/products...
Om köpt i USA, gäller endast i USA och måste vara olåst.
https://www.apple.com/legal/warranty/products...

Ursprungligen av Mackan1984:

Har man typ $20 miljarder dollar i skuld så måste man försöka ?

Netflix $20 Miljarder är inget jämfört med Världens rikaste företag $122 Miljarder i skulder och ändå har dom över $250 Miljarder kontant i banken sägs det.
Är det därför Apple har premium priser på deras produkter då?

Ursprungligen av sextontio:

Postnord har en leveranskvalitet på cirka 95% för paket och ca 90% för A-brev. Siffrorna avser 2017. Dina personliga upplevelser av Postnords leverans till just dig säger därför inte så mycket om att de inte klarar sitt uppdrag. Det är som att jag skulle påstå att Schenker inte är så lovande eftersom de lyckats skeppa mitt paket till Luleå två gånger. Jag bor i Sundsvall.

Målet är 98%, så 95% respetive 90% är dåliga siffror. Dessutom var målet för a-brev leverans inom 1 dag inrikes och efter inte har kunnat uppnå målet, har dom själva ändrat målet till 2 dagar. För att snygga till siffrorna.
Det handlar inte bara om enstaka personer heller, utan många har klagat och anmälningar har ökat för varje år. 2018 är nytt rekordår för anmälningar.
http://www.ehandel.se/PostNords-vd-Paketen-ga...

Reklamationer har också ökat från 2016-2017.
http://www.ehandel.se/Sa-manga-fler-reklamati...

Senast jag beställde en el cykel för 27k och det var 2 stora hål på kartongen. Tillräckligt stora så saker kan ramla ur. Som tur denna gång så fanns all kvar inne i kartongen. Men för säkerhets skull tog jag foto ifall skall behöva reklamera och påtalade chaffisen om det.

Frågan är hur pass mycket dyrare det kommer bli jämfört om man beställer direkt från Kina. Xiaomi är populär p.g.a hög kvalite till billigt pris.

Ursprungligen av zinned:

Om det säger jag - I think not.

Bara mina två ören.

De 2 ören kommer du garanterat förlora redan i år. Dubbla SIM kommer garanterat i år till iPhone. Liten målgrupp i Sverige/EU kanske, men väldigt populärt i Asien. Det är just Asien som Apple riktar sig in numera.

Hoppas detta ger Samsung och Qualcomm en läxa i att skruva upp CPU hastigheten för varje ny generation SoC är inte lösningen på högre prestanda. Börja investera i bättre chip optimering istället bara skruva upp hastigheten. Kvittar hur energieffektivitet den nya kretsen är jämfört med föregångare, högre CPU frekvens äter upp all det energieffektivitet och inte på tal om högre värmeutveckling. En tunn mobil kan aldrig kunna få bra kylning nog att hålla ner värmen.

AMD har lärt sin läxa, nu är det Samsung och Qualcomm tur att börja tänka i andra banor.

Ursprungligen av Mackan1984:

Jag vet inte om du menar på att apple och android var först med nämnda egenskaper över men både ip certifiering, aluminum/glas, 3.5mm osv har ju funnits i mobiler sen slutet av 90-talet.
Fingeravtryck var apple inte först med men första bra kanske?

Var först att skapa trend för andra tillverkare att ta efter är det som jag tog upp och inte vem som var först ut med vad. Apple var inte först ut med fingeravtryck, men det var dom som skapade trenden att andra tillverkare att ta efter.
Därför skrev jag "Många av Android hårdvaru/mjukvara är hämtad från gamla som redan finns. Men det inspirerar Apple att därefter och förbättrar. "

Det är inte bara Apple som banar vägen för trender för andra Android tillverkare att ta efter. Utan Android tillverkare också visar trender för andra android tillverkare och Apple att ta efter.
ex: Apple och Apple användare hånade åt Samsung phablet size Note serien, utan Note serien skulle Apple användare sitta kvar med 3.5" iphone som man tyckte var optimalt storlek för en mobil.

Ursprungligen av jakobnilsson:

Nejdå jag har inte glömt Essential, även om jag tycker deras flärp står lite för sig. Jag skriver också att flärpen är en logisk lösning på problemet, och menar absolut inte att det skulle vara en otrolig idé som bara Apple kunde hitta på.

Min poäng är att de flesta tillverkare inväntar Apple för att sedan köra på för fullt. Det är tryggt, harmlöst och rätt mediokert. Samma sak med hörlurskontakten, som Apple inte heller var först ut med, men efter att Apple tagit bort den var det fritt fram för de flesta.

Om man ska tala om copycats så är Kina tillverkare värst utav alla, ex Xiaomi. Följd av Apple.

Apple:
Fingeravtryck
Aluminium/glas bak.
3.5 mm
Micro sim

Android:
Phablet storlek
OLED
Trådlös laddning
Widgets
Hög pixel display
IP certifiering
Edge till edge display
Snabbladdning
Stereo högtalare
Flerkärniga CPU
Mer RAM minnen
Smart speaker
Smart Watch

Sen många mjukvaru funktioner i iOS är hämtad från Android. Steve Jobs: "Good artists copy; great artists steal"
Visst följer vissa Android tillverkare efter Apple, men Apple är inte mycket bättre.
Många av Android hårdvaru/mjukvara är hämtad från gamla som redan finns. Men det inspirerar Apple att därefter och förbättrar. Samma som Android tar efter Apple funktioner som anses är populärast.

Att skriva en artikel om att Android tar efter Apple är en bias synpunkt. Samma som andra Android sajter som skriver om Apple kopierar från Android.

Detta måste ta priset i stämning? Class action suit för $999.999.999.000 - 8 000 miljarder?
http://www.patentlyapple.com/patently-apple/2...

Lycka till!

Gissar på vampyrerna vill bara uppnå en uppgörelse med Apple för dryga ut deras redan feta plånböcker och konsumenter får som vanligt bara en bråkdel utav det hela.

Ursprungligen av Mackan1984:

Är det inte så att alla mobilbatterier slöar ner och blir sämre med tiden oavsett tillverkare, Apple ordna en lösning så att själva batteriet klara sig lite längre på bekostnad utav att slöa ner processor.
Vad erbjuder de andra vid ett slött batteri efter X antal cykler och år?
Nu är det ju så enkelt som att byta batteri enligt en nöjd kund här i kommentarerna.
Det Apple borde implanterat är som i macbooksen, en mätare för cykler och batteriets status och sätta en rimlig gräns för garanti.
Men ingen annan har det heller eller?

Ett batteri har antal laddnings cykler, normalt är ca 500 och då tappar batteriet ca 20% efter det.
Ett lion batteri slöar inte ner hela telefonen och det tappar bara ca 20% efter 300-500 laddnings cykler. Vilket är ca 1.5 års tid beroende på kvalité på batteriet. Även med ca 80% kapacitet kvar efter 1.5 år, så fungerar telefonen med full kapacitet ändå. Det som Apple har gjort är att medvetet thottlar cpu hastigheten med ca 57%, vilket är mycket och därutav många har klagat på telefonen är som sirap.
Deras förklaring är bara skräp, finns ingen anledning att throttla cpu hastigheten även batteriet har tappat 20% av sitt kapacitet efter ca 1 år.
Om det var verkligen för kundens bästa och upplevelse. Skulle dom varit helt transparent i changeloggen att detta kunde hända. Men detta vad dom kallar för features har implenterats helt i tysthet utan kundernas medvetande. Fram tills nån hittade bevis på det så kommer dom fram med ett skämtsam förklaring. Tydligen finns folk som köper deras skitsnack.

Men samtidigt orsakar ny bug. Överraskad?
https://9to5mac.com/2017/12/02/face-id-not-wo...

Kort: Starta om tel. om FaceID inte fungerar.

Ursprungligen av andas:

Du tillskriver fingeravtryck lite väl hög säkerhet.

Apple själva hävdar att deras fingertrycksläsara kan bli lurad ca 1/500 00 (https://support.apple.com/en-gb/HT204587). Oavsett hur unikt vårt fingeravtryck är så är elektroniken begränsande här (och i teorin är alla ansikten unika också, det handlar bara om att ta med tillräckligt många detaljer för identifiering). I forensisk vetenskap så kontrolleras alla fingeravtryck av specialister innan de godtas som bevis. Mao så tillskrivs inte fullstora datorer med ännu mer avancerad programvara tillräcklig säkerhet.

Forskare i New York har klarat att laga ett "master finger print" som kan lura 65% av alla telefoner testade.
http://www.telegraph.co.uk/technology/2017/04...
Orginalartikeln
http://ieeexplore.ieee.org/document/7893784/?...

Ni verkar inte förstå vad jag påpekat på och koncentrerar på tekniken som kan lura bara. Jag pratar inte om tekniken nu, utan skillnaden mellan fingeravtryck och ansikte! Dina länkar säger också detsamma att fingeravtryck är UNIKT för alla! Hur man hittar olika sätt att lura en fingeravtryck sensor är inte det jag tar upp.
Om du hittar en artikel som säger att fingeravtryck inte är unikt för varje person och då kan vi fortsätta diskutera.