Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
M8ystic8

M8ystic8

Medlem
  • Namn John
  • Registrerad 2016-11-10
  • Senast aktiv 2018-12-21
  • Antal inlägg 44

Foruminlägg

De senaste inläggen M8ystic8 har skrivit i forumet.

Har inte tittat igenom videon. Men hon kan ju börja själv som exempel. Sälj bilen och börja gå/cykla till jobbet/ställen hon skall till. Avgaser från bilen är mycket värre.

Ursprungligen av BlackSmp:

BTW: Tro inte att fingertryckidentifiering är helt oproblematiskt. I alla fall inte för identifiering vid brott men det är en helt annan fråga än vad vi diskuterar här

https://nfc.polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/SKL/SKL_intern_rapport_2010_06.pdf

Nu vet jag inte vad du länkar till, då länken inte fungerar. Fast kan gissa att det handlar om svårt att identifiera fingeravtryck p.g.a teknik och utrustning som används. Eller otydligt fingeravtryck p.g.a smuts eller liknande.

Fingeravtryck är unikt för varje person och ingen har identiskt fingeravtryck, även tvillingar. Ansikte däremot kan 2 person se näst intill likadant ut och man kan missuppfatta att det är faktisk inte samma person.
Sannolikheten att 2 personer har identiskt fingeravtryck är lika med noll. Sannolikheten att 2 personer ser likadant ut finns.

Att en kvinnas son kan låsa upp hans mammas telefon väcker redan en stor säkerhetsfråga hos bankerna om hur säkert FaceID egentligen är. Det är vad jag är säker på också bankerna väntar med mer fakta angående detta. Vad Apple säger angående det, bryr bankerna inte ett dugg om och utan egna interna utvärdering är vad dom kommer att göra.

Som privatperson är det enkelt att säga det inte spelar ingen roll. Men för banker angående säkerhet är det viktigaste och mest kritiskaste punkten. Noll tolerans är det vad som gäller. Inte bara för kundernas skull utan mest för deras skull.

Det är inte så att alla banker säger att dom aldrig kommer implentera FaceID, utan behöver tid på sig att utvärdera tekniken om hur säkert det är.

Ursprungligen av andas:

Om orsaken är den 3D utskrivna masken, så känns det löjligt. Det måste vara bra mycket enklare att lyfta ett fingeravtryck från någon. Det skulle ju kunna ha med enäggstvillingar att göra, men om man vet med sig att man är i en riskgrupp (företagsledare, politiker, tyckare, kändisar... och enäggstvillingar) så ska man nog undvika biometrisk identifiering. Om de inte vet något som vi inte vet så känns det förhastat.

Har inget med det att göra. Om du lyfter ett fingeravtryck av en person, så är det fingeravtrycket fortfarande från samma person. För fingeravtryck från person till person är aldrig lika.
Ansikte däremot kan det faktiskt finnas 2 personer som ser nästan intill likadant ut och syftar inte om tvillingar. Utan 2 helt olika personer som ser nästintill likadant ut. Om man bara söker på nätet typ lookalike kan man se en del bilder om det.

Den video som visade att en kvinnas son som kunde låsa upp hennes iphone x, utan ens dom ser likadant ut, ålder och dessutom olika kön. Det är också en stor säkerhets fråga som banker får utvärdera hur säkert FaceID egentligen är.
https://9to5mac.com/2017/11/14/face-id-traini...

Ursprungligen av linkmx6:

Jag såg aldrig att hänglåset öppnade sig på videon

Titta i slowmotion vid 45 sek så började hänglåset öppna sig och han swipade snabbt uppåt för kunna se hela animationen. Om du pausar hela tiden vid 45 sek och 0.25 hastighet så ser man att hänglåset började öppna sig. Fast kvaliten på videon är för dålig för kunna se det tydligt.

Ursprungligen av Hjördiz:

När Apple har problem kallas det för ”katastrof”, ”gate” osv.
När Google har problem kallas det för USP.

OEMs är väl rädda att bli stämda av Apple om dom använder ordet #gate.

Ursprungligen av jurassic579:

Intressant.

Anar att det finns mängder av guider men är det någon som kan rekommendera någon uppdaterad för hur man bäst går från en iPhone till en Android och får med sig kontakter och kalendrar?

Det är ju bara synka kontakter och kalender till ditt gmailkonto. Om du ju nte har nån så är det bara skapa en.
Kort guide: https://www.imore.com/how-to-set-up-mail-cont...

Ursprungligen av calinou:

Brukar det inte stå WPA2 på nätverken? det står i alla fall så på alla mina. ?

Det är just i själva wpa2 protokollet det är brist på. Så det spelar ingen roll om det står wpa2 på alla enheter i nätverket.

Ursprungligen av Stefan Strandberg:

Jag tror att du vaknar när din flickvän/sambo/fru håller upp BÅDA dina ögon.. ??

Ursprungligen av PaO:

De som oroar sig över det har nog större problem i relationen med sin partner än Face ID. Det första när jag och min fru byter till ny mobil är att se till att vi kan komma åt dem utan problem när som helst
Vi idkar Open kimono ?

Ursprungligen av Hank Solo:

Har du hemligheter för din flickvän/sambo/fru så ligger inte problemet i Face-ID, då har du problem i relationen.

Tydligen bara 1 som förstår humorn i det hela?!

FaceID är en stor säkerhetsrisk om man vill ha kvar hemligheter!
Tänk när man ligger och sover, så räcker det med flickvännen/sambon/frugan vice versa, riktar telefonen mot ens ansikte och vips så är alla hemligheter avslöjad. :/
TouchID märker man åtminstone om nån tar ens hand, men med FaceID så gäller det att hålla sig i skinnet.

Ursprungligen av Demiurgen:

Jag fattar inte hur någon kan tro på sådana här saker...det är ren äkta foliehatt!
Jag har inga rosa drömmar om storföretag - eller kaptalismen över huvud taget - men sådana här saker är så irrationella, långsökta, kontraproduktiva (skulle skada varumärket enormt) och tja, knasiga. Bara om man har ZERO förståelse för marknaden, varumärken och TEKNIK...så kan man svälja denna typ av konspirationsteorier.

(bara ett exempel: om man försämrar användarupplevelsen på en modell så skadar det varumärket oavsett hur fantastisk användarupplevelsen än är på en annan modell - och gör man detta kontraproduktiva vansinne så krävs det aktivt tekniska insatser och/eller kodande i iOS och detta skulle lcäka ut på en sekund - eller mäsrkas av de som tar isär saker - och det skulle skada företaget dramatiskt...det är BIG NEWS...man förlorar mycket mycket mera än man ens kan föreställa sig vinna om man har skruvad hjärna...ty, ett postivt resultat av denna manipulation - att kunderna köper den snabbare modellen - är ju inte alls säkert....troligtvis händer inget alls inom konsumentmönstren)

Verkar som många inte håller med dig.
https://forums.macrumors.com/threads/apple-do...

Sen varför skulle det kräva aktivt tekniska insatser när det handlar om mjukvaran nu och inte hårdvaran? Angående om kodande, så skulle det precis vara tvärtom och innebära mindre kodande än ännu mer krävande kodning. För krävande kodning gäller att man optimerar alla gamla enheter, vilket är ett krävande uppgift för kodare. Men om utelämnar äldre hårdvara så blir det mindre koder att skriva och optimera.
Dessutom skulle vara helt omöjligt att det skall kunna läcka ut, då iOS är ett LÅST system och ingen vet vad som ligger bakom koderna förutom Apple själva.

Det folk klagar på är inte själva prestandan i hårdvaran, det Futuremark testar är endast hårdvaran prestanda och inte generellt själva användarupplevelse i iOS.

Min teori är att Apple slarvar med optimeringen på nya iOS versioner med äldre hårdvara, då en del säger dom upplever lagg, segare, oanvändbar medan andra säger motsatta och märker inget av det.
Eller så är det olika leverantörer på hårdvaran som inte håller lika hög kvalite, men för att veta måste man då öppna alla sega enheter för få en klargörelse och vilket är omöjligt uppgift.

Varför inte ta upp också att Mate 10 Pro det kommer kosta minst 10.000 kr när det släpps här i Sverige! Tillverkare tävlar inte bara om vem som har mest skärmyta display och utan välkommen till 10.000 kr klubben.
Om konsumenter inte gav efter till vilket pris som helst, skulle detta aldrig hänt och som väl lär inte hända heller. Så länge det är en Apple eller Samsung logga på, så köper folk oavsett pris. Får se hur mycket Huawei logga är värd.
Men det är den snyggaste lur utav alla 10K lurar som släppts hittills.
Gissar på Google står näst på tur att bli medlem i 10.000 kr klubben.

Verkar som endast 2 av 9M kineser som bor i Hangzchou bryr sig om benchmark poäng.
http://www.zerohedge.com/news/2017-09-22/emba...

Vad folket är ute efter, är design och funktionalitet. Inte syntetiska tester som ingen märker sig av vid vanlig användning. iPhone X är rätt väg att bryta trenden med samma design genom åren.
Säg mig vem kan lista ut vilken är iPhone 7 Plus och iPhone 8 Plus på denna bild, utan att fuska? Samma med iPhone 6 Plus på framsidan?

Ursprungligen av carlsson:

Superbra! Eloge till Apple. ?

Folk kommer ändra sig när dom vet vad Apple är ute efter.
https://www.macrumors.com/2017/02/09/icloud-s...
Samma med samtal historik.
https://theintercept.com/2016/11/17/iphones-s...

Ställ den pajasen i krigsrätt! han har gjort mer skada än nytta sen han blev president.

IKEA -> Kinas Xiaomi. Billigt och bra kvalite! Om jag bara visste tidigt att IKEAs LADDA batterier är Eneloops, skulle sparat in mycket pengar på det.