Hjopekk

Hjopekk

Medlem
  • Namn Pekka Ståhlberg
  • Registrerad 2017-11-01
  • Senast aktiv Igår 15:22
  • Antal inlägg 153

Foruminlägg

De senaste inläggen Hjopekk har skrivit i forumet.

Ursprungligen av MatsOlov:

Men det är inte rörelse jag vill ha, det skall funger även då jag är borta eller ligger och sover, sitter i TV-rummet etc, och inte störas av att katterna rör sig i huset.
Dessutom gillar jag inte att behöva vänta på att sensorn reagerar och att lampan tänds, den skall vara tänd redan när jag öppnar dörren åtminstone då jag kliver ut ur sovrummet. Och den behöver absolut inte tändas då det är tillräckligt ljust.

Lamporna i källaren får jag sätta en sensor direkt på dörren, så att katterna, som har en egen väg ner i källaren, inte triggar den.

Ja, alla har vi olika behov…🤓

Ursprungligen av MatsOlov:

Någon som använder en bra ljussensor till Homekit? En som klarar minustemperaturer och gärna om den har ställbar ljuskänslighet.

Jag har använt lampor med inbygda ljussensorer på vissa platser på gården tidigare, men nu skulle jag vilja koppla tex trådfrilampor till homekit, med en ljussensor. Så jag kan ställa så att när det är tillräckligt mörkt utomhus, skall lamporna tändas, om vissa kriterier uppfylls, som tid på dygnet.

Som exempel, brolampan och två lampor inne tänds kl 5 på morgonen om det är mörkt ute. och släcks kl 8 vardagar om det fortfarande är mörk annars när det är ljust, och när det är ljust på helgdagar. Samma lampor tänds på em när det är tillräckligt mörkt ute, men inte före 16.30 på vardagar, och släcks kl 23.00.

Tänker även använda en sådan ljussensor till när jag (eller andra) kör in på gården så tänds den "stora" lampan så att det blir lätt att parkera mm.

Det funkar ju med Trådfri rörelsesensor, valfri antal trådfri lampor till sensorn, har haft mina några år nu.

Ställ in natt/eller alltid vid rörelse. fullt eller halv styrka. Jag har 2 lampor till 1 sensor vid lagårn som tänds vid rörelse (plus 1 som styrs efter solen, 1 lampa+sensor utanför garagebyggnad, 1 lampa+sensor inne i lagårn som tänder lampa om man behöver när man går in där t ex. alltså 2+1 sensor ute

Inne finns bl a källarbelysning som tänds när man går nerför trappan, 2 sensorer till hela källargången med pannrum, 5 kopplade lampor till dessa, sensorerna är ställda så att de reagerar alltid vid rörelse.
Och sensorerna är uppsatta så att det tänds även när man kommer in genom källardörren.
Plus div trapplampor, otroligt skönt att det tänds när man öppnar dörren till matkällaren och hämta något. det man får tänka på att alla strömbrytare ska vara tända så man inte går och slår av dom.

Ursprungligen av Dalle:

Har du provat att rycka ur strömmen till gatewayen och starta om appen?

Ja det brukar hjälpa, här hemma åtminstone.

"Tack vare den fina hårda integreringen"

Ja, Google tycker väl att det är fint att stänga ute Apple...

ska vara av "omartint"

Ursprungligen av Hojen:

Ska kolla med den när jag kommer hem.
Hur väljer du ingång på den? Tänker om man vill slå på tv boxen?
Hade helst använt LG’s fjärrkontroll till allt.

Har ingen TV box, allt går över nätet. (trådlöst)

Ursprungligen av Hojen:

Jag har en 4k Lg tv som jag har en Apple TV 4K till.
Jag har parat ihop tv’s fjärrkontroll med Apple tv’n.
Så jag kan styra Apple tv’n HAR även kunnat starta Apple tv’n med fjärrkontrollen men senaste 1-2 åren har det strulat och mer eller mindre lagt av.
Jag får gå in på Simplink på tv’n och slå av och på den funktion sen välja ingången till Apple tv’n då hoppar den igång.
Innan valde man bara ingången där Apple tv’n satt så startade den utan problem.
Har pratat med Lg flera gånger och dom säger bara kolla så att du har den senaste programvaran eller starta om…… funkar inte….
Har provat annan hdmi ingång, funkar inte.
Har provat annan hdmi kabel funkar inte.
Uppdaterat allt, funkar inte.
Startat om allt, funkar inte.
Tagit bort och lagt till Apple tv’n, funkar inte.

Vad säger ni? Har nån haft liknade problem?
Är det tv’n eller Apple tv’n som krånglar?

Jag har samma uppsättning, men har aldrig använt LG-kontrollen utom till grundinställningar sedan ligger den i en låda, utan använder ATV:s fjärrkontroll, öppnar och stänger av TV:n, väljer kanaler m m med den.

Ursprungligen av lila huset:

Var nog lite otydlig i min fråga.😃 Räcker det med en metall bit i läderskalet eller måste det finnas magneter där också, för att kunna hålla telefonen med ett magsafe skal.

Jag har magnet i baksidan 12:an, i läderskalet och korthållaren (original till 12 Pro)

Ursprungligen av Cigarr:

”Tillstånd att använda innehåll du skapar och delar: Visst innehåll som du delar eller laddar upp, t.ex. foton eller videor, kan vara skyddade av immateriella rättigheter.
Du äger de immateriella rättigheterna (saker som upphovsrätt eller varumärken) i sådant innehåll som du skapar och delar på Facebook och de andra Facebook-företagens produkter som du använder. Ingenting i föreliggande villkor undanröjer de rättigheter som du har till ditt eget innehåll. Du får även dela ditt innehåll med andra, var du vill.
För att vi däremot ska kunna tillhandahålla våra tjänster behöver du ge oss juridiskt tillstånd (så kallad ”licens”) att använda innehållet. Detta görs enbart i syfte att kunna tillhandahålla och förbättra våra produkter och tjänster enligt beskrivningen i avsnitt 1 ovan.
I synnerhet när du delar, publicerar eller laddar upp innehåll som omfattas av immateriella rättigheter på eller i samband med våra produkter beviljar du oss en icke-exklusiv, överlåtbar, sub-licensierbar, royaltybefriad och världstäckande licens att vara värd för, använda, distribuera, modifiera, köra, kopiera, offentligt framföra eller visa, översätta och skapa bearbetning/härledda verk av ditt innehåll (i enlighet med dina inställningar för sekretess och applikation). Om du exempelvis delar ett foto på Facebook innebär det att du ger oss tillstånd att lagra, kopiera och dela det med andra (alltså i enlighet med dina inställningar), såsom tjänsteleverantörer som stödjer våra tjänster eller andra Facebook-produkter som du använder. Licensen upphör att gälla när ditt innehåll raderas från våra system.

https://www.facebook.com/legal/terms

FB i ett nötskal...

Ursprungligen av johnh3:

Jag vet inte. Men de gör ett stort nummer av Google kopplingen:
https://www.polestar.com/se/firstcarwithgoogl...

Från frågor och svar på deras sida:

”Varför är Apple CarPlay återigen försenat?

Av olika anledningar, som vi inte till fullo kan påverka, är vi tyvärr tvungna att skjuta upp lanseringen av Apple CarPlay för Polestar 2. Apple CarPlay planeras att lanseras våren 2022. Vi ber uppriktigt om ursäkt för besväret”
😏
Lustigt, CarPlay finns ju i Polestar 1 enligt manualen, måste tydligen vara något som gör att det inte går i Polestar 2…🤓

Och om ett år heter det: ”Apple CarPlay planeras att lanseras våren 2023”…

Senast redigerat 2021-09-20 14:42

Rubriken kanske skulle vara ”Google kör med inbyggd Volvo”…😏

Ursprungligen av Gunnar B:

Jovisst men Google är "default".

Ja tyvärr, jag ville visa försämringen jämfört med det normala då man kan välja…

Ursprungligen av zinned:

Som sagt, var det inte säkert innan så blir det spikat nu - aldrig Volvo.

"Ersätter Volvo med Google inbyggt Apple CarPlay för iOS-användare?

Google Assistent, Google Maps och Google Play är inbyggda i bilen så att alla dessa tjänster kan användas utan att du behöver ansluta din telefon. Med Google Play kan du ladda ned en mängd olika medieappar som du kan hitta i Apple CarPlay – till exempel Spotify. I framtiden förväntas Google Play for Automotive erbjuda fler appar för nedladdning. iPhone-användare kan ansluta till bilen via Bluetooth och möjliggöra användning av bilens högtalare för röstsamtal eller textmeddelanden via Google Assistent."

Senast redigerat 2021-09-17 16:49

Jag har 2 st HomePod mini i köket, skapligt ljud...
https://www.whathifi.com/reviews/apple-homepo...

Ursprungligen av carlsson:

Den största anledningen till att jag inte använder Over Ear-lurar är att mina öron och mitt huvud blir så varmt att det känns som jag kokar.

Hur är dessa i det avseendet?

Svårt att veta, det har ju inte varit ordentligt varmt än...
Jag har inte märkt nåt inomhus, och själva öronkuddarna är ju inte släta utan är klädda i ett slags nätstruktur och innanför är det ganska mycket luft i konstruktionen så de känns inte alls (för mig).