Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
nmbrg

nmbrg

Medlem
  • Registrerad 2018-06-15
  • Senast aktiv 2021-10-06
  • Antal inlägg 58

Foruminlägg

De senaste inläggen nmbrg har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2021-10-06 13:54

Kan de inte bara släppa en ny version av airpods max som inte krossar skallen istället?

  • Medlem
  • 2021-08-25 00:08
Ursprungligen av BlackSmp:

Folk avgör givetvis vad de tycker är acceptabelt. Min personliga vy är att klockor traditionellt är runda pga att kugghjul är runda och (mekaniska) klockor drivs av kugghjul samt att visare lämpar sig bäst i en rund urtavla. Att min Omega Seamaster Professional (svart) är fruktansvärt snygg och bara en Rolex Submariner är snyggare. Däremot så är min metallänk bekvämare och snyggare än ett Rolexband.

Med det sagt, så ser jag inget behov av att stänga in en armledsdator i ett formspråk som bestämt av gamla begränsningar. Om jag ville ha en klocka så skulle jag stanna kvar med min Omega SMP - men Apple Watch är inte en klocka. Det är ett kommunikationsverktyg som sitter på min handled.

Och för den funktionen föredrar jag en fyrkantig rektangel som är mer ekonomisk med utrymmet på min handled. Vilket jag tycker är mer återhållsamt och estetiskt tilltalande. Pratar vi runda smartwatches så är gigantiska jämfört med traditionella runda klockor. Less is more i detta fall.

Så här långt är Apple Watch den i särklass världens mest sålda smartwatch, så jag har svårt att se varför några tror att en rund modell skulle göra att den skulle sälja mer.

Men YMMV…

BTW: En JLC Reverso skulle inte vara fel.

Jag har inte någonstans påstått att en rund klocka skulle sälja mer. Har bara sagt att JAG bara skulle köpa en om den var rund.

Men det var förhoppningsvis inte mig du menade...(?)

  • Medlem
  • 2021-08-24 19:59
Ursprungligen av Gäddnos:

Du missar många fina klassiska klockor om du bara vill ha runda.
Ingen tackar väl nej till en JLC Reverso eller Cartier Santos, Panthere eller Tank.

Jo jag tackar nej till klockor som inte är runda. Så du har helt enkelt fel i ditt påstående att ingen skulle tacka nej till dessa klockor.

De klockorna du nämnde var för övrigt ohyggligt fula, fyrkantiga eller ej. Skulle inte ens ta på mig dem om jag fick betalt.

  • Medlem
  • 2021-08-23 07:41
Ursprungligen av johnh3:

Angående Apple klockan. Jag skulle gärna se att de släppte en rund variant av den som ett alternativ. Men vi får se.

Håller med. De kan släppa hur många varianter, funktioner och färger de vill. Men jag kommer aldrig köpa en klocka och sätta på armen förrän den är rund.

  • Medlem
  • 2021-07-27 14:49

Har försökt finna något sätt att låsa TV-appen på Apple TV så att min son inte kan klicka sig in där och se allt där.

Men det enda jag lyckats hitta än så länge är "begränsningar" och då sätta film och tv till "barntillåtet". Men det resulterade bara i att allt annat material försvann helt från appen, inte riktigt det jag är ute efter så jag själv vill kunna se detta i appen.

Netflix, Disney+ osv har lyckats lösa detta med en enkel pinkod för att gå in på användaren. Infuse har löst det med att ange kod när man försöker spela något som man satt som ej tillåtet.

Varför lyckas inte Apple med detta?! De brukar ju vara rätt noga med sådant här.

Eller vad är det jag missar? Hur kan jag inte sätta en begränsningen på APPEN så att man måste ange pinkod för att öppna den? Är rätt säker på att det går i iphone...

  • Medlem
  • 2021-07-08 15:02

Började trixa med homekit efter att tidigare kört mängder andra olika varianter. Och upptäckte idag att jag inte kunde hitta något sätt att använda temperatursensorer till något annat än att bara se i hem appen vad det är för temp.

Så, hoppas att jag bara missar något...
Eller är de så att Apple än en gång missar målet och man faktiskt inte kan använda sina temperatursensorer för att tex "om temperatur är X gör Y" eller "om temp är X och Y har status Z gör detta"?

Hade tänkt använda det till att tex dra igång AC när tempen når en viss punkt i sovrum. Och om temp sjunker under ett visst värde i kyl och frys få en notis om detta.. Och liknande saker.

  • Medlem
  • 2021-06-15 00:08

Vet inte riktigt hur jag ska förklara detta på bästa sätt, men försöker iaf..

Jag har tidigare använt mig utav påminnelse appen och icloud synkning för detta, men har under en längre tid kört Microsoft ToDo (eftersom jag äger ett ms365 konto), men har helt enkelt insett att jag tycker att apples påminnelse app är bättre och kommer med lite fler funktioner som jag gillar (när man använder icloud), som t.ex påminnelse vid en speciell plats osv. dessutom är den snyggare och enklare att använda, så jag kom nu alltså tillbaka i dag till påminnelse appen och icloud synkningen av densamma.

Men, det fungerar alltså inte riktigt som det ska och jag vet inte om jag är riktigt lika imponerad av påminnelser appen/icloud längre...

Skriver jag in påminnelser i appen (på mobilen) eller skapar nya påminnelse listor, så synkas inte dessa till icloud (kollar detta genom att besöka icloud.com och logga in där). Tar jag bort synkningen i inställningar (och väljer att radera dem på iphone) så är de alltså helt borta när jag drar igång synk igen, då det inte finns något att synka tillbaka till mobilen.

Skriver jag däremot in en påminnelse på icloud.com så synkas denna till mobilen (när synkningen är aktiv i mobilen så klart).
Försöker jag ta bort denna påminnelse från mobilen så händer inget med den på icloud.com, förrän jag tar bort den där.

Jag har så klart gjort/kontrollerat "de vanliga" grejerna, som dessutom apple tipsar om här:
https://support.apple.com/sv-se/HT203521

Ska väl tillägga också att jag såg på denna sidan:
https://support.apple.com/sv-se/guide/icloud/...

Att man ska kunna lägga till påminnelselistor från icloud.com genom att klicka på något + högst upp, och att man ska kunna ta bort listor, jag kan inte göra något sådant där. har bara en "påminnelser" och kan varken skapa/lägga till eller ta bort listor. bara påminnelser.

Och, till sist kan jag dessutom tillägga att samma problem återfinns när jag försöker lägga till påminnelser eller skapa påminnelselistor på min mac mini. De synkar inte någonstans och skapar jag en påminnelse på icloud.com så dyker den upp i påminnelse appen på min mac mini. Så min iphone och mac mini beter sig på exakt samma sätt, vilket får mig att tro att det snarare är något fel på icloud än på BÅDA mina enheter.

Det enda jag upptäckt som faktiskt fungerar är om jag skapar en delad påminnelselista, och skickar ut inbjudan som sms, då kan de jag bjudit in/lagt till gå med i denna lista, och den dyker upp på både min och deras enheter. Om jag däremot lägger till en påminnelse i denna lista så syns det dock inte i deras lista. Men om de lägger till påminnelser i denna delade lista så syns de på min enhet.

men trots alla försök så vägrar den helt enkelt synka från mobilen och mac mini till icloud. Och då jag nu har slut på idéer så hoppades jag att någon här kanske har något förslag?

Senast redigerat 2021-06-15 08:43
  • Medlem
  • 2021-02-08 20:51
Ursprungligen av iTiger:

Smart funktion i Evernote: Kopiera web-material från webbläsaren direkt till evernote

Genom ett tillägg till Safari eller Chrome kan man superenkelt "klippa ut" material från en hemsida. Antingen hela sidan, eller en del, och sen tagga och sortera direkt till Evernote.

Just den här funktionen har jag använt många gånger för att spara recept man hittat på internet. Otroligt smidigt.

Om jag inte missförstår dig så finns exakt samma funktion till onenote. Nämligen onenote web clipper.

  • Medlem
  • 2021-02-06 09:00
Ursprungligen av Gurra:

Jag tycker http://www.paprikaapp.com ser klart intressant ut och verkar stödja alla plattformar. Kanske ska prova en sväng...

Ja den verkar också klart intressant. En sak jag inte förstår dock är varför så många av dessa recept appar saknar en funktion för att dela hela samlingar med recept så alla i familjen kan se, lägga till och editera recept. De flesta har bara så man kan dela recept till andra för visning..

Tror de att alla är singlar?

Jag har för tillfället gett upp och kör onenote.
Hoppas att det i framtiden dyker upp något vettigt som fyller alla boxar så att säga.

Tack för alla förslag!

  • Medlem
  • 2021-02-04 18:15
Ursprungligen av Gurra:

Har inte använt något annat än Anteckningar mer lite länkar och recept men ditt inlägg gjorde mig nyfiken och jag gillar idén med ett mer strukturerat receptsamlande.

Finns ju gott om listor typ https://www.makeuseof.com/tag/best-recipe-man...

Har du kollat på några av dom?

Jag har testat de flesta och många av dem är bara databaser med recept. Jag är ute efter en app att spara egna recept i. Och de som man kunde spara egna i var antingen dåliga eller saknade funktionalitet.

Ursprungligen av iSweden:

Antingen lär man sig att arbeta med rena textfiler (och Markdown) eller så får man acceptera att men jämna mellanrum byta app och finna sig i att lära sig ett nytt system och dessutom oftast förlora sin tidigare data.

Det är ingen som sagt något om att inte acceptera att att byta app. Och det inte ofta man förlorar data om man verkligen vill få över det i den nya appen, med lite jobb.

Gillar inte din attityd, vart vill du komma med din spydiga kommenter?

Ursprungligen av IngoX:

En till...
Sonas Chef Journal

Det där såg riktigt intressant ut, tack! Ska kolla upp mer, men såg inget sätt att dela hela listor (bara enskilda recept) men ska djupdyka.

  • Medlem
  • 2021-02-03 21:01

tack för alla förslag, men det var tyvärr inget av dessa förslag som passar mig (dedikerad app för recept som gör det jag vill). evernote verkar dessutom ta betalt 65 SEK(!) per månad om man vill kunna dela anteckningsböcker (kanske har fel här?)

vet inte hur word kan vara ett förslag, inte direkt aktuellt att betala för ett ms365 konto per månad för att använda word som receptbok. (eller köpa office paketet med engångssumma för någon tusenlapp)

anteckningar i ios är mer eller mindre ett skämt (för jag antar att det var det du menade och inte anteckningar i t.ex windows, för det hade varit väldigt märkligt). vet inte om man kan skapa en "mapp" och dela hela den till andra heller, men det tror jag inte. och sitta och dela hundra olika anteckningar med recept till sambon är absolut inte en lösning (inte heller att lägga alla recept i en anterckning.

fsnote verkar ju vara lite detsamma och hittar inget sätt att dela.

hur som helst, evernote var väl det som kom närmast. men att betala per månad är inte aktuellt och den verkar inte ge upp med skicka upp en grön pop-up med att man ska skapa en anteckning av "annat slag" utöver de vanliga (t.ex. skapa anteckning genom att scanna foto eller spela in ljud osv) något jag fann oerhört irriterande.

så tar tacksamt emot fler tips, men gärna mer inriktat på att faktiskt skapa/spara recept.

EDIT: upptäckte nu att det gick bra att dela anteckningsböcker i evernote på webben. så än så länge är jag nöjd med evernote tills något bättre dyker upp.

Senast redigerat 2021-02-03 21:18
  • Medlem
  • 2021-02-02 00:20

Använder i dagsläget stowr, men de lägger ner i mars.
Så är nu på jakt efter en ny app att spara mina recept i.

Det ska gå att spara ner recept i appen från webbsidor som har recept samt skapa egna.
Det ska gå att göra samlingar (tex mat, efterrätter, bakelser osv)
Och det ska gå att dela med andra användare (tex sambo) så att båda kan lägga till, ta bort och editera recept.

Vad använde ni? Några bra tips?

  • Medlem
  • 2020-10-09 12:56

Har efter lite testande insett att Apples mail app måste vara installerad.

Jag hade den avinstallerad tidigare och då ville edge öppna Apples mail app. Trots att gmail var satt som default.

Efter att ha installerat Apples mail app igen så öppnar nu edge gmail.

Inte mycket till logik där. Men så funkar det nu iaf..

  • Medlem
  • 2020-10-03 12:14
Ursprungligen av Gäddnos:

Har du uppdaterat till iOS 14.0.1 (punkt ett på slutet)?

Ja.

  • Medlem
  • 2020-10-03 11:53

Någon mer än jag som har problem med att när man klickar på en mail länk på någon sida så vill den trots att man valt en annan mail app öppna Apples egna?

Jag anväder edge och gmail.