Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ekman

Ekman

Medlem
  • Namn Christian Ekman
  • Registrerad 2018-10-24
  • Senast aktiv 2019-04-28
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen Ekman har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2019-01-07 20:36
Ursprungligen av JohannesKBA:

Skall försöka få tag på en så snart som möjligt så jag kan testa ?

Ska bli intressant och höra vad betyget blir. Själv är jag mest nyfiken kring ljudnivån när de rullar upp. Hade varit riktigt trevligt att vakna av solen utanför på sommaren men vid en human tidpunkt. Men då gäller det ju att man inte vaknar av ljud från "motorn" i förväg. Nödlösningen får väl i så fall bli att man får dra igång någon fågelkvitter spellista via sonos systemet som överröstar.

  • Medlem
  • 2019-01-07 17:15

Nästan lite komiskt att Apple som annars är så hårda med sitt egna eko system och att hålla andra företag utanför (HomePod/Spotify nu göra helt tvärt om här. Självklart ett väl genomtänkt sätt för att öka räckvidden på kommande video tjänst och en tydlig indikation på hur viktig/stor denna satsning kommer bli.

  • Medlem
  • 2018-11-16 18:02
Ursprungligen av zinned:

Jag kan tycka att det är väldigt viktigt hur pass mycket de låter också. Som exempel har jag testar några olika "smarta lås" och i stort sett alla av dem har åkt i papperskorgen av flera anledningar men gemensamt har de haft att de har låtit för mycket.

Kan bara instämma. Mörkläggningen är ju en mer självklar grej att fokusera på medans ljudnivån nog inte är lika prioriterad. Vill ju gärna inte att motorn från rullgardinen skall överrösta "väckningsmusiken" från min Play 1 när jag vaknar ur min skönhetssömn.

Hur tänker du gällande smart lås? Äger inget men på vilket sätt låter de för mycket? Är lite inne på ett Yale Doorman.

  • Medlem
  • 2018-11-13 09:45

Att slippa släpa med sig en bilnyckel är helt klart en av de "funktioner" som jag ser fram emot. Men i detta fall så måste man ändå ha med sig nyckeln för att kunna starta/köra bilen eller?

  • Medlem
  • 2018-10-29 08:30
Ursprungligen av Krylovrum:

Är det bara jag som tycker att Apple har tappat sin gnista på sista tiden? Det blir en femtioelfte Iphone, den sjuttonde Ipad eller den nionde Watch. Men inget "Wow!" eller "Det här är något HELT nytt".

Ända sedan Steve Jobs gick bort så känns det som att företaget minimerat risker så enormt. Vem vet, man kanske har mycket mer att förlora nu än förr. Men det fanns en iver i Steve Jobs som inte finns kvar längre. Hans berömda "It's not good enough" eller till och med "This is shit. I don't want to see your face until you have something good for me", piskade utvecklingsteamet till att ta fram något extraordinärt.

Jag får inte den här "Wow det här är framtiden!"-känslan längre. Varken av Apple Watch* eller Ipad Pro. Det fick jag av lanseringarna av: Iphone, Ipad, Macbook Air eller till och med Ipod nano.

Får lite Hollywood-vibbar i form av: Låt oss släppa uppföljare, efter uppföljare, efter uppföljare och i lugn o ro casha in. Om vi satsar en massa pengar på något nytt så riskerar vi att gå back, bättre ta den säkra vägen.

Det enda jag tycker Apple har gjort bra efter Jobs bortgång är satsningen på Metal. Först avskydde jag det men sedan insåg jag bördan av att förlita sig på OpenGL ES och Vulkan. Blir lättare om man själv sitter i förarsätet.

Ni får gärna tipsa mig om en extraordinär lansering av Apple i nivå med lanseringen av den första Iphone eller Macbook Air. För jag kommer nämligen inte på en enda. Och då menar jag inte features såsom 3D Touch eller Face ID eller liknande

* = Jag sitter inte på några bevis nu, men jag antar att Watch var planerad/designad när Jobs fortfarande levde. Precis så som det kom fram att designen av Ipad var påtänkt/planerad innan Iphone lanserades. Brukar ta flera år från design till tillverkning.

Jag kan bara instämma helt. Det som gjorde Apple till just Apple i mångt och mycket finns inte där längre. Idag känns Apple som ett bolag med fokus på siffror i stället för utveckling. Jag hade verkligen hoppats på att HomePod skulle blir den där prylen. Att vi skulle få se något som var så mycket bättre än konkurrenterna, men så blev verkligen inte fallet.

Sedan befinner vi oss just nu i ett mellanläge. Jag tror (hoppas) att Apple just nu lägger extremt mycket R&D på AR, VR, AI vilket kommer resultera fantastiska prylar inom kort (Apple brillor?) Men just nu är utvecklingen inte där vilket är tråkigt för oss som är extremt otåliga och troligtvis kommer leda till ytterligare en spec fest.

  • Medlem
  • 2018-10-26 20:23

I grunden landar ju allt i vad definitionen av en "smart klocka" är. Om jag jämför Kronaby med en vanlig klocka så tycker jag att funktioner som att styra musiken, ta kort, tända lamport etc. gör den till en ganska smart klocka, Om inte annat smartare än en "vanlig klocka". Men visst jämför man den med en dagens AW så är ju den smartare. Å andra sidan har väl alla versioner av AW kallats för smart klocka (även de utan cell+gps) men stänger man av telefonen dessa är kopplade till så blir de genast mindre smarta. Så vad är smart. Är det operativsystemet i klockan eller är de en touch skärm som du tvunget måste kolla på för att göra smarta saker?

Tycker man ser detta överallt, det när man sitter i bilen och måste navigera sig igenom femtioelva menyer på touchskärmen för att ändra värmen. Något som tidigare bara krävde att man vred på en ratt. Borde inte UX/UI vara en del av det smarta? Detta är dagens megapixel race.

  • Medlem
  • 2018-10-24 20:29
Ursprungligen av Redaktionen:

Nu säljs Google Home officiellt i Sverige, och högtalaren pratar svenska. Kom igång med Googles smarta assistent med 99:s guide.

Läs hela artikeln här

Helt klart sugen på att skaffa en Google Home, men frågan är hur långt bort Google Assistant är hos Sonos? Kanske bättre att köra på en Sonos one.

  • Medlem
  • 2018-10-24 20:16
Ursprungligen av bjorsi:

Jag köpte en AW2 nike i november 2016 som jag använt varje dag i princip.
I somras tröttnade jag på att ladda klockan hela tiden (varje/varannan dag) + att den inte är särskilt snygg.
Så jag tog ett steg tillbaka och skaffade en Kronaby, nu är AW2 degraderad till enbart träningsklocka.
Är riktigt nöjd med min Kronaby, en klocka som är snygg som dessutom är någorlunda smart och slippper laddas.

Har ännu inte gjort köpet men inte långt borta. Har en AW idag och efter ett par års användning kan jag inte påstå att det är många funktioner som jag verkligen använder eller hade saknat om det försvann. Just därför känns Kronaby klockren! Man får ett utseende av en klassisk klocka samtidigt som man får en mer human batteritid. Tror att många lägger fokus på fel sak. Detta är ingen "smart watch" i den bemärkelsen och Kronaby själva väljer ju att kalla det för en hybrid. För min del ser jag det mer som en snygg accessoar som även kan förenkla min vardag vilket framförallt innebär att styra musiken, mina lampor eller öppna garageporten och detta utan att behöv titta på klockan. Måste jag ändå titta på en skärm så kan jag lika gärna titta på telefonen.

1