Vesto

Vesto

Medlem
 • Namn Lars Gustafsson
 • Registrerad 2019-01-18
 • Senast aktiv 2021-09-08
 • Antal inlägg 27

Foruminlägg

De senaste inläggen Vesto har skrivit i forumet.

 • Medlem
 • 2021-08-02 18:10
Ursprungligen av CekariYH:

En efter en tvingas dom krypa till korset... fattar bara inte att dom stretar emot så ihärdigt först, tror dom att dom kan slippa eller har dom bara stofiler i styrelserna som inte alls hänger med?

Faktiskt så bryr jag mig inte, skaffa Klarna tidigt och det har jag inte ångrat en sekund, och numer har jag Apple Pay även på Sparbankskortet som reserv.

SEB stretar emot så mycket dom orkar trots kunderna vädjan dag ut och dag in. Det är pinsamt att se en bank av den storleken som minsann inte tänker ge efter för vad deras kunder vill ha.

 • Medlem
 • 2021-07-31 12:36
Ursprungligen av Alix:

Nya bud! 😱

Jag såg en frågor och svar-hemsida där det stod så här:

”Det pågår diskussioner löpande med aktörer på marknaden, men idag kan vi inte ge besked om eller när vi ansluter oss till Apple Pay.”

https://www.lansforsakringar.se/alvsborg/priv...

Så då frågade jag via mejl, och fick det bekräftat, trots att jag hänvisade till trådens artikel:

”Det stämmer, vi vet tyvärr inte ännu om eller när Apple Pay lanseras hos Länsförsäkringar.”

Länsförsäkringar Skåne via Messenger:

”Vi vet att Apple Pay är mycket efterfrågat av våra kunder. Det finns för närvarande ingen ny information vi kan kommunicera. Om det blir aktuellt med Apple Pay så kommunicerar vi det i våra kanaler.”

Djäkligt surt om det inte kommer! 🤬

Inte så konstigt egentligen. Det finns ofta hårda regler om vad man får och inte får yppa under förhandlingar och istället för att säga för mycket så väljer man att kommunicera den neutrala vägen.

 • Medlem
 • 2021-04-23 19:46

SEB blir alltmer ensamma kvar på kanten men verkar inte bry sig ändå. Själv lämnade jag SEB för en månad sedan efter att ha varit kund i många år. Deras pinsamma behandling av kundernas vädjan i snart 4 år hoppas jag resulterar i att fler lämnar.

 • Medlem
 • 2021-04-15 20:57
Ursprungligen av Pulver:

Nu är det enklare att lista vilka banker som inte är med:

SEB

Ja styrelsen på SEB har verkligen suttit i ringen och hållit varandra i handen och innerligt lovat att aldrig ge kunderna Apple Pay

 • Medlem
 • 2020-06-29 21:55
Ursprungligen av zinned:

Ja, de fixar till funktionerna i steg.

Ruskigt kvicka är de på att lösa problemen hur som helst.

Ja det gick snabbt. Mina kort behövde inte läggas in på nytt utan funkar igen. Desto värre är det med mitt P.F.C kort som tyvärr ännu ligger nere. Där jobbar man inte riktigt lika snabbt med att få igång maskineriet.

 • Medlem
 • 2020-06-22 18:32
Ursprungligen av Jedih:

Det lär väl regna i helvedet innan SEB stiger på Apple Pay-tåget. Måste få tummarna loss och stiga av tåget som SEB-kund.

Ja nu är SEB sist kvar av storbankerna och svamlet om att man följer utvecklingen fortsätter precis som vanligt. Tragiskt att man har sånt motstånd till detta med moderna betalningar och att låta kunden själv välja hur man vill betala. Spelar ingen roll hur mycket kunderna vädjar. I snart 3 år har man fullständigt skitit i det. Pinsamt!

 • Medlem
 • 2020-02-04 20:33
Ursprungligen av IngoX:

iCard och Curve är nya tillägg i dagens uppdatering av Apples lista av banker som stöder Apple Pay.
https://support.apple.com/en-us/HT206637
Det konstiga är att Swedbank efter två månader och cirka 4 uppdateringar av sidan ännu inte tagits med. Mailade Apple om det för några veckor sedan.

Ja det är konstigt. Dock är listan pinsamt liten om man jämför med grannen Danmark. Där har Apple Pay exploderat. Här hemma pågår fortfarande en pinsam återhållsamhet. SEB och en rad banker sover vidare. Näst på tur verkar bli CarPay

 • Medlem
 • 2019-09-10 20:26

Jag behåller nog min iPhone X ett tag till.

 • Medlem
 • 2019-08-11 21:12
Ursprungligen av Hank Solo:

Det är ju hur tydligt som helst vad det beror på, de svenska bankerna är för giriga, Swedbank har t.o.m sagt att de tycker ApplePay är för osäkert (för att de inte vill betala) och skulle göra en egen lösning (som dock bara kom till Android och sedan floppade).

SEB gav igår följande svar på deras facebook sida. Inte för att det är någon speciell stor nyhet men nu bekräftar man iallafall att förhandlingar pågår. Dock är det bedrövligt att det snart tagit två år och fortfarande är man inte överens.

"Vi är medvetna om att det finns ett intresse för betaltjänster som Google Pay och Apple Pay. I dagsläget har parterna tyvärr inte kommit överens, men förhandlingarna sker kontinuerligt och förhoppningsvis kommer parterna överens i framtiden. Då dessa förhandlingar är hemliga kan vi inte dela med oss av mer information."

 • Medlem
 • 2019-06-13 19:03

Allt verkar väldigt intressant med Revolut fram tills att man måste ta kort på sitt pass eller annan ID handling och sen skicka iväg. Det är är säkert inga bekymmer men min säkerhetsspärr slog till där. Vi är bortskämda i Sverige med Mobilt BankID som löser allt rasande snabbt. Känns inte alls bra att skicka iväg sådant här och inte ha en aning om hur detta sedan lagras eller behandlas. Men det är min högst privata åsikt.

 • Medlem
 • 2019-05-08 17:39
Ursprungligen av Zeugma:

Precis, inte gratis. Men jag tror mer att det svenska banksystemet redan har betalningslösningar som både banker och kunder generellt är nöjda med. På så vis ser inte bankerna någon affärsmässig nytta med att acceptera Apples villkor. Man kan också fråga sig vilka specialrabatter Google och Samsung rimligen har gått med på.

För att implementera Apple Pay krävs att bankerna uppdaterar sina system. Apple tar också en viss procent av varje transaktion. Där har ni hela anledningen till att bankerna tvekar och dröjer. Det krävs investering i ny teknik. Bankerna har idag enorma system som måste uppdateras och den kostnaden ska ställas emot kundnyttan. Ju fler länder och banker som ansluter ju mer press på bankerna. Apple Pay är ingen flopp som någon skriver. Apple Pay är däremot en ny kultur som våra banker inte är vana vid. Att någon annan aktör ställer villkor och tar betalt. Detta förfarande har bankerna ju haft som sin specialitet. Detta tar tid att ändra. Snart ansluter sig Danske Bank och det blir den andra stora banken efter Nordea. Detta kommer sätta ytterligare press på övriga banker. Det kommer också komma en mängd uppstickare och små aktörer. I och med att bankerna numera måste öppna upp sina system (PSD2) så kommer det bli en våg av uppstickare som kommer erbjuda Apple Pay. Till slut kommer storbankerna att haka på. Precis som alltid så vill man se utvecklingen först. Kunderna lär sig att det finns smidigare allternativ och det kommer påverka trögbankerna.

 • Medlem
 • 2019-04-04 21:32
Ursprungligen av iTiger:

Jag har haft iPhone sedan den lanserades i Sverige. Och vart nöjd med varje modell. Men nu är det dags att gå vidare. Apple är inte vad dom har varit och konkurrensen matchar, eller passerar, Apple på väldigt många fronter.

Så jag har sålt min iPhone 8 Plus och Apple Watch 4. Istället blir det en Samsung Galaxy S10E och en Galaxy Watch.

Än så länge är jag väldigt nöjd med övergången! Samsungen är lätt, smidig och perfekt storlek.

Några spontana reflektioner
- iOS är väldigt stabilt! Jösses va Android är fyllt av "skönhetsfel".... det dröser av icke-kritiska buggar och konstiga visuella felaktigheter.
- Android Auto är en mardröm att komma igång med. Det ska installeras appar i högervarv och det är ett tjugotal inställningar som måste godkännas innan man kan köra. Apples Carplay... plugga in och kör.
- Android verkar inte stödja byte av spellistor vid uppspelning via blåtand (till bilen). Varken iTunes eller Spotify. Lite trist.
- Samsungen är radikalt mycket sämre batteritid än min åtta plus. Om jag inte slår på batterisparfunktionen så orkar den inte en heldag (0530-2230).
- Galaxy Watch är en smidig liten rackare. Skönt att sköta navigering med boetten! Grym batteritid!
- Apple Music på Android är så jävla buggigt så det går inte använda. Appen hänger sig hela tiden och kräver omstart. Uppspelning via blåtand var inte att tänka på. Så det blev ett byte tillbaka till Spotify igen.

Ni andra som gjort bytet, eller kanske funderar på byta, kan ju skriva era funderingar här i tråden.

Intressant inlägg som jag kommer följa. Har också haft Apple sen första telefonen lanserades. Funderar ibland på att bara byta allt mot kanske Samsung eller annan Android. Ska man eller ska man inte....är frågan

 • Medlem
 • 2019-04-02 17:53
Ursprungligen av IngoX:

Källa?

https://www.macrumors.com/2019/04/02/apple-pa...

 • Medlem
 • 2019-04-02 17:52
Ursprungligen av Choke55:

Ett kontokortsföretag som heter Monese ska tydligen öppna upp för Apple Pay i Finland, Danmark och Sverige.
Aldrig hört talas om dem.

Intressant. Detta är också goda nyheter. Varje ny introduktion av Apple Pay ökar pressen på gammelbankerna att hänga med i utvecklingen.

 • Medlem
 • 2019-04-02 17:16
Ursprungligen av Vesto:

Om du lyssnar på länken nedan så får du en liten hint om hur det ser just nu. Där nämner man specifikt att det är fler banker på gång men det är rykten och såklart finns inga konkreta bevis. Sen försöker jag hitta fakta och läsa på en del gällande detta. Har gjort det väldigt länge.
https://sverigesradio.se/avsnitt/1226855

Nu lossnar det lite iallafall. Danske Banke meddelar att man snart inför Apple Pay. Goda nyheter, även för de som inte har Danske Bank. Detta ökar pressen ytterligare på övriga banker.