Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Vesto

Vesto

Medlem
  • Namn Lars Gustafsson
  • Registrerad 2019-01-18
  • Senast aktiv 2021-09-08
  • Antal inlägg 27

Foruminlägg

De senaste inläggen Vesto har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2019-03-25 19:18
Ursprungligen av Sperious:

Hoppas du har rätt, men hur ska Goldman Sachs ta en kreditkontroll på mig i Sverige liksom? Men det hade ju varit drömmen att slippa dom svenska bankerna helt.

Hur det praktiska ser ut runt kortet är det nog ingen som riktigt vet än. Men det finns ju kreditinstitut som inte tillhör någon av de stora bankerna som skulle kunna ta "licensen" på kortet i Sverige. Ett är iallafall säkert, ingen av det stora bankerna kommer nog ta in kortet i sin portfölj. Men vi får vänta och se. Finns säkert lösningar på just kreditkontrollen. Kortet kommer iallafall att röra om rejält och det är bara bra....om det nu kommer till Sverige

  • Medlem
  • 2019-03-25 19:01
Ursprungligen av Sperious:

... “in the US”.

Med tanke på dom svenska bankernas hat mot Apple Pay generellt så känns det ju nästan omöjligt att det släpps här.

Men jag vill ha! NU! ?

De svenska bankerna bestämmer inte allt här i världen, tack och lov. Dem kan inte avgöra om Apple ska släppa ett kort i Sverige eller inte. Det här är tvärtom mycket goda nyheter. Detta kommer ytterligare sätta press på våra gamla tröga banker att införa modern teknik (läs Apple Pay) Dock får vi hoppas att kortet också släpps i Sverige, för det avgör Apple.

  • Medlem
  • 2019-03-03 16:15
Ursprungligen av Sperious:

Låter vettigt, rimligt och spännande med ryktena. Vad har du för källa eller källor kring detta. Frågar inte för att vara uppnosig utan för att jag är nyfiken.

Om du lyssnar på länken nedan så får du en liten hint om hur det ser just nu. Där nämner man specifikt att det är fler banker på gång men det är rykten och såklart finns inga konkreta bevis. Sen försöker jag hitta fakta och läsa på en del gällande detta. Har gjort det väldigt länge.
https://sverigesradio.se/avsnitt/1226855

  • Medlem
  • 2019-03-03 13:10
Ursprungligen av frazze:

Du får inte glömma att Klarna har inget teknikarv/skuld att betala av som dom gamla storbankerna har. Därför har Klarna & Co mycket lättare att anamma ny teknik.

Helt sant. De gamla bankerna sitter på en gigantisk utmaning att digitalisera sin infrastruktur och den investeringen måste man ta förr eller senare men det tar tid. Men det är banker som typ Klarna som ser till att spräcka det monopol som gammelbankerna suttit på alldeles för länge.

  • Medlem
  • 2019-03-03 11:57
Ursprungligen av IngoX:

Tack, exakt det inlägg jag själv inte orkade skriva i denna mastodonttråd. Instämmer i varje påstående/spekulation.

Svenska bankmarknaden liknar nog den tyska. Där har också förhandlingarna länge stått still, men en propp lossnade i december då ett 10-tal mindre banker men även stora Deutsche Bank anslöt till Apple Pay.
Du missade bara Edenred (Rikskuponger-kort)
Banker i Europa och Mellanöstern som deltar i Apple Pay

Jag tror att Klarnas utbredning kommer påverka att bankerna snabbar på besluten om Apple Pay. Klarna är en uppstickare som för en aggressiv marknadsföring om att allt ska vara smidigare och sånt går hem. Om Klarna tar ytterligare steg mot att bli en etablerad bank, med lönekonto och annat, så kommer detta påverka de gamla dinosaurierna att hänga på i utvecklingen.

  • Medlem
  • 2019-03-03 10:38
Ursprungligen av Sperious:

Jo, precis. Så hade konkurrensen med Swish varit enda förklaringen så borde bankerna rimligtvis inte heller anslutit sig till Samsung Pay.

Det handlar om flera saker. Dels kräver Apple en strikt infrastruktur i bankernas system för att Apple Pay ska fungera. Har man inte det som krävs får man investera. Sen tar Apple betalt per transaktion. Två st krav som alla banker inte är så pigga på. Sen handlar det såklart om att förhandla. Medans man gör detta så kommenterar man inte mer än nödvändigt. Rykten finns att flera banker är på gång med Apple Pay och åtminstone en, SEB, har i sin chatt på Facebook skrivit att förhandlingar pågår men dessa är inte avslutade.

  • Medlem
  • 2019-02-17 19:47
Ursprungligen av Cribe:

Fungerar på Stora Coop i Lund också

Äntligen även på Coop i Jönköping.

  • Medlem
  • 2019-02-02 11:21
Ursprungligen av Choke55:

Såg i t-banan att Nordea gör reklam att de har Apple Pay och att man kan göra roligare betalningar.
Kanske det får de andra bankerna vakna.

Intressant avsnitt där man avhandlar bl a olika betallösningar. Lyssnar man på vad som sägs så är nu fler banker på gång att lansera. Dock nämns inte vilka banker och vilken betallösning som är på gång.
https://sverigesradio.se/avsnitt/1226855

  • Medlem
  • 2019-01-18 22:36
Ursprungligen av adress@mac:

Varför betala nästan 300kr för ett Debit kort? Vad är så fantastiskt med Nordea att du är villig att betala för det? Bara undrar - om jag missar ngt.

Nä så fantastiskt är det inte. Denna summa inkluderar väl nått paket med mobilbank och konto och ett kort. Innan man byter bank så vill man ju se om den går att leva med. Mest därför.

  • Medlem
  • 2019-01-18 21:16
Ursprungligen av Chrisrolex:

Läste om Swedbankds lösning (https://www.99.se/artikel/12253-swedbank-slap...) och tycker historien känns som en upprepning från USA och tjänsten CurrentC (https://sv.wikipedia.org/wiki/Currentc och https://www.applicoinc.com/blog/happened-curr.... Vad tror ni, hur länge kommer Swedbanks lösning att finnas?

Det här är väl det som många har befarat. Bankerna gör allt för att inte plocka in etablerade lösningar som Apple Pay och Google Pay. Man skapar istället sina egna lösningar. Man stänger också ute alla som har en Iphone, vilket är en betydande del av kunderna. Nu återstår att se va de andra stora bankerna har haft för sig under den senaste tiden. Ja tror att risken är stor att vi får se fler pinsamma påhitt likt den som Swedbank nu presenterat.

  • Medlem
  • 2019-01-18 21:09
Ursprungligen av Jooohan-:

Har bytt till Nordea nu i veckan, är så fruktansvärt less och irriterad på Swedbank. Deras senaste lansering av egna betalappen var droppen, det tyder bara på att dom inte kommer släppa Apple Pay på bra länge. Banker ska vara i framkant och lyssna på kunder.

Fick igång Apple Pay idag på mitt Nordea Visa kort, smidigt aktiverat via appen. Toppen

Jag har använt Klarna kortet via Swedbank för Apple Pay och det har funkat bra i en månad, men stör mig på att det tar 1-4 arbetsdagar för pengarna att dras från Swedbank-kontot beroende vart man handlat och att det bara står ”Klarna” på kontoutdraget

Håller också på att gå över till Nordea nu efter att ha tröttnat på SEB. Dock har jag endast skaffat ett konto och ett Nordea Debit och kommer, ett tag till, fortfarande ha kvar SEB. Nordea tar 24 kr/månaden för kortet så det får man leva med. Än så länge är jag nöjd med Nordea och deras lösning med Wallet. Nu har man också uppdaterat sin mobilbank och den går också att leva med. Det som oroar mest är att Swedbank nu släpper en egen lösning och så länge de andra bankerna vägrar säga något så är risken stor att det knåpas på egna lösningar på andra ställen också. Pinsamt. Håller med om Klarna. Har också ett kort från dem och allt flyter på riktigt smidigt. Dock ser kontoutdraget lite konstigt ut. Men kan man leva med att det står Klarna på alla utgifter så är ju denna lösning smidig.