Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Archangel

Archangel

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-08-23
  • Senast aktiv 2012-03-05
  • Antal inlägg 514

Foruminlägg

De senaste inläggen Archangel har skrivit i forumet.

Ursprungligen av PeeMaN:

Vill ju inte beställa flygbiljetter, komma dit och inse att det bara finns ryska guider liksom.

Läste nu detta i ditt första inlägg och kan säga att när jag var där fanns just bara Ryska (Ukrainska) guider. Så fick inte så mycket berättad information på plats faktiskt då ingen av oss pratade speciellt mycket av språket. Kan dock säga att det inte gör så mycket. Man är där mer för att se och uppleva än konstlade berättelser från någon guide.

I vårt fall så kördes vi runt mellan olika ställen och fick på varje ställe x-antal minuter att springa runt och fotografera. Hade sett en massa dokumentärer innan, så var glad att man fick tiden att fotografera själv och gå runt än att behöva stå och lyssna på någon guide.

Jag var där 2008 och ser inte att man behöver vara så paranoid. Min fertilitet kan jag rapportera att det inte är något fel med och har väldigt svårt att se att den lilla strålningen skulle göra att jag får speciellt skadade barn.

Så till TS: Åk om du får chansen! Grymt coolt var det! Passa då även på att njuta av Kiev då det också var en vacker stad (om än svår att ta sig runt i då Engelskakunskaperna var dåliga). Lyssna inte på alla paranoida människor i tråden, du löper nog större risk för kroppslig skada när du tar en promenad på stan.

Tyvärr kan jag inte ge något riktigt matnyttigt på hur du lyckas få till resan. Jag hade tur nog att hitta en tråd på fotosidan.se där en Svensk kille som bodde och jobbade i Kiev undrade hur många som var intresserade av att besöka Pripyat. Så vi var ca 15st Svenskar som fick hjälp av honom och sedan bara åkte dit och njöt.
Men kan bekräfta som någon nämde tidigare att det måste planeras i förväg. Vi lämnade namn och passnummer när det hela arrangerades och detta var de noga med att kolla att det stämde överens sen när vi skulle in i zonen.

Ursprungligen av Clavius:

...eller varför inte den helt underbara THE BIG BLUE med musik av Eric Serra!

YouTube - The Big Blue. Eric Serra Soundtrack

Bra musik men även en oerhört bra film! Så tycker jag inte hör hemma i denna tråd.

Håller med tidigare om att Tron Legacy-musiken är grym medan filmen är ganska korkad minst sagt.

Ett av mina favorit-scores är från filmen "The Time Machine". Filmen är inte alls bra men musiken av Klaus Badelt är grym!

The Time Machine - Klaus Badelt - YouTube

Ursprungligen av BlackSmp:

Kan inte svenska förlag erbjuda något annat än svenska och norska författare som e-bok? Jag vill ha mina gamla vanliga deckare som e-bok men det blir till att läsa dem på engelska istället.

Det går väl an men det är jämrans irriterande att inget förlag visar framfötterna!

Bokus har 139 e-böcker! Det är inget utbud värt namnet!

Edit: Fast lite gladare blev jag när jag hittade Så här laddar du hem en bok till iPad, iPhone el. iPod Touch svenska e-böcker, ljudböcker, ipad, android, läsplatta, dator. Iofs är det fortfarande problem med utbudet men jag ska gynna den här butiken åtminstone en gång:)

Utöver utbudet så ser jag rött när man ser att eboken kostar som en inbunden bok! Helt sjukt höga priser på den Svenska marknaden (och fortfarande för höga på den Amerikanska också, men i alla fall lite lägre).
Så om något år kommer det vara lika mycket bråk bland bokförlagen som det är nu hos film- och musikbolagen om att folk som laddar ned förstör marknaden. Att de inte kan lära sig av tidigare försök och inte fälla krokben för sig själva...

Ursprungligen av Goflorp:

Nu sysslar SVT med FUD ( att sprida Fear, Uncertainty and Doubt)

"Ja, hur är stämningen inför årsdagen av 9/11?

- Jo, folk är oroliga, rädda för att det skall hända igen....

Hur är stämningen?

Ja, det är otäckt..... osv"

Så, genom att få folk att känna sig rädda och rapportera om hur alla är rädda, hur skräckslagna alla är och hur motigt jobbigt hemskt det är och riktigt marinera sig i den där skiten så späder de bara på rädlan, oron, skräcken....
- och osäkerheten, för det finns ju minsann nya hot bakom kröken....

Håller med och kastar då in vad Charles Stross skrev på sin blog tidigare i veckan:

Citat:

I'm going to turn the TV off on September 11th. And close all the web browser tabs I have open on news sites.

This isn't to belittle the events of ten years ago, or to show disrespect for the victims and their bereaved: rather, it's to avoid the narcissistic and indecent media feeding frenzy that battens onto popular sentiment and attempts to jerk every tear from the emotional aftermath of tragedy, the better to milk the advertising revenue stream.

If the media really wanted to mark the occasion respectfully, they'd do so by holding a minutes' silence at 8:46am EST this Sunday.

Ursprungligen av Goflorp:

* Aphelium, den punkt i banorna då två planeter är som längst från varann. Motsatsen till perihelium.

[OT][Messerschmitt] Aphelium och perihelium härrör inte till två planeter utan till en planet (eller annan kropp) som cirkulerar runt solen. För samma rörelse kring jorden är det perigeum och apogeum. Så namnen är olika beroende på kropparna. [/Messerschmitt][/OT]

lol! Kolla på detaljer som att det står "no service" på telefonen! Tror ni verkligen Apple skulle ha officiella bilder med den texten?... Nej! Bara en av många saker som skriker fake! Sen att han gjort en video av när han "hittar sidan" och att den tas ned medan han är ute på den?... Om jag hittade en sådan sida skulle jag ta en dump på den ganska snabbt innan jag började göra screencasts...

Ursprungligen av Zimmerman:

Om detta är Solvalla så sätter jag mina pengar på att Apple inte alls släpper någon helt ny produkt som världen aldrig skådat. :-D. Detta är bara ett av alla dessa lösa rykten. Kanske triggat från Cupertino.

I second that!

Visst är många av dessa appar lite fult gjorda men jag tycker dock att man måste lägga en (stor) del av skulden på föräldrarna.

Skulle man som förälder ge sitt barn ens kreditkort och internet och sedan skylla på onlineförsäljare när barnen maxat ut kortet?...

Är ju mer eller mindre det man gör när man ger dem en iPod touch/iPhone kopplad till ett riktigt kreditkort och inte ens spärrar in app purchases. Finns ju faktiskt föräldraspärrar just av denna anledning! Om man inte orkat lära sig funktionerna kanske man inte ska ge prylarna och kontroll ohämmat till sina barn?

Var en liknande i USA nyligen där en kvinna försökte stämma MS för att hennes son hade satt henne i skuld genom att maxa ut hennes kreditkort på xbox live. Varför ger man sitt barn tillgång till ens kreditkort om man inte alls fattar vad det innebär? Tycker inte man kan skylla på företaget då.

Jag har haft rätt lite problem fram till beta5, nu är dock telefonen nästan värdelös!
Massa småbuggar: musiken startar itne automatiskt igen efter avslutat samtal, volymjusteringen i guit hänger inte med hårdvaruknapparna, den pausar musiken men ändrar inte ikoner om man rycker ut hörlurarna, gui-element som ligger där de inte ska i tex message-appen, kan inte auktorisera iMessage eller facetime (så får fylla i iMessage lösenordet flera gånger om dagen).

Värst av allt är dock att den inte går att synca med datorn. Varannan gång jag kopplar in telefonen till datorn så påstår datorn att det är en ny telefon och undrar om jag vill restore från backup eller starta om som ny. Kan inte synca över bilder eller filmer alls, hur jag än försöker. Musik kan jag bara få över om jag kör manuellt, inte automatisk syncning.

Har prövat återställa både från backup på datorn och från nätet samt till och med att inte köra restore alls utan ställa in som ny. Samma problem i alla fallen. För några dagar sedan fick polaren samma problem med sin, så inte helt ensam om detta. Hoppas bara att nästa beta löser detta och att mitt iTunes bibliotek inte är förstört. Vill inte förlora allt man har.

Ursprungligen av CyberPet:

Jag tänkte på mitt monster, hon är snart 6 månader och växer som galen.

Ja, läste ditt förra igen och det står det ju tydligt. Jag som inte klarar av det där med att läsa ordentligt. Är van vid att folk tror att hon är yngre än vad hon är.
Ja, första året växer de så det knakar, då gäller det attt a bilder. Annars kommer man snart inte ihåg hur små de har varit.

Ursprungligen av Engalunda:

Kan inte sluta titta på bilden i mitten! Riktigt fin, den skulle passa på väggen!

Tackar och bockar. Kanske är dags att hänga lite nya bilder på väggen hemma...

Ursprungligen av CyberPet:

Ditt monster är vacker! Borde ta fler bilder på mitt monster, hon växer så det knakar!

Hon växer faktiskt inte så mycket, hon ser bara ut att vara liten. Hon fyllde 7 i maj, så hon har varit fullvuxen ett bra tag nu. Men hon är liten som sjutton.

Skaffat en extern blixt till kameran, så var tvungen att ta lite nya bilder på monstret.

Ursprungligen av CyberPet:

Skönaste bilden är ju när hon ligger på golvet... roliga bilder! Var hittar man denna roliga leksak? Mina kissar skulle älska något sånt!

Jag har haft flera liknande till mitt monster, men de håller bara i några minuter. Hon fångar den och biter av gummisnöret den hänger i, sen är det en vanlig lös leksak.

Ursprungligen av oskich:

Moonspell - Life eternal

Wow, var inte igår jag lyssande på dem!

Idag lyssnar jag faktiskt på Jon Lajoie och skrattar lite. Långt ifrån Moonspell.