Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
falken

falken

Medlem
  • Registrerad 2002-05-28
  • Senast aktiv 2021-07-07
  • Antal inlägg 51

Foruminlägg

De senaste inläggen falken har skrivit i forumet.

Tack för snabbt svar.
Det är en Mac mini 2,5 GHz Intel Core i5 treår gammal.
I samband med köpet lät jag installera en SSD och 16 Gb Ram
31GB ledigt av 120 GB
OS 10.7.5 Lion
Lr 4
Tror att jag har alla uppdateringar på OS och LR.
Externa HD:n är en La Cie med fast Thunderboltkabel.
Ska testa dina tips i morgon.
Tack och Gonatt Jesper!
Falken

En grå genomskinlig "gardin" rullar långsamt ner över skärmen samtidigt som datorn (mini) låser sig. Ett fönster uppmanar mig att stänga av datorn med strömbrytaren och starta igen. Därefter funkar allt som det ska igen men detta hände tre gånger under en timme igår. Samma har hänt någon gång tidigare under de tre år jag haft datorn. Vid tillfället körde jag Lightroom och hade kopplat in en ny extern hårddisk. Någon som känner igen felet? Hårdvaru-OS- eller Lightroom fel?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

I teorin skulle det kanske vara möjligt.

Men i praktiken - nej.

Tack för hjälpen, Jesper!
Falken

Ursprungligen av Capeman:

Om det är en Mac mini 1,1, dvs en Late 2006, så är 10.6.8 det nyaste du kan köra på den datorn, oavsett RAM.

Tack det var ju bra så slipper jag fundera på det. Nu har jag letat fram DVD:n med Snöleoparden men eftersom det bara är Blåtanden som strular undrar jag om det finns något smidigare sätt att laga tanden på än att installera om hela OS. Har tittat på Bluetooth hemsida men hittade inget lämpligt där. Går det att bara installera om Blåtandsfunktionen?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Vilket program? Menar du OS X, så är det ett operativsystem, inte ett program.

Vilka uppdateringar? Om du menar till operativsystemet, så är det bara att köra Programuppdatering några gånger, efter att du har installerat om OS X, tills du har fått in alla tillgängliga uppdateringar.

Ja jag menar OSX. OK ska pröva att installera om. Tack för hjälpen!

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Vilken Mac Mini-modell är det? Det är kanske värt att kosta på den några hundralappar i mer minne?

Det är en mini1.1, den där som man måste bryta sig in i. Kan inte göra det själv och då blir det dyrt. Anledningen är att Bluetooth
lägger av då och då så tangentbordet inte funkar. Får försöka installera om det program jag har men hur gör jag med alla uppdateringar?

Har en gammal mini med OS 10.6.8 och 1.25 gb ram. Kan alltså inte köra senaste OS som kräver minst 2 gb.
Har letat på app store men hittar bara senaste versionen men förstår av tidigare inlägg på forumet att det går att
ladda ner tidigare versioner t ex Mavericks, men var?

Ursprungligen av primu[s]®:

Jag har en gammal MacBook (Late 2009) med 3gb ram. En Core2 Duo 2.4Ghz CPU. Installerade en enkel SSD i den. Den kör nu Lion 10.7.5 utan problem. Kommer även bergslejonet att rulla fint på den eller ska jag stanna kvar med lejonet?

Kanske lika bra att stanna kvar på Lion?

Har liknande problem som primus. Jag har en gammal mini med 1.2 gb ram och kan alltså inte köra kaptenen. Tänkte pröva Mavericks men var hittar man den? Har letat på app store men hittar bara senaste OS.

Hej alix!
Tack för tipset men det funkar ändå inte. Tidigare har jag ju kunnat öppna hur många flikar som helst
men nu går det bara med en i taget.

När jag klickar på länkar i ett inkommet mail öppnas endast det första fönstret i Firefox. Vid nästa klick händer inget.
Jag måste stänga Firefox först innan nästa länk. Tidigare kunde jag öppna flera flikar i rad. Har mig veterligt inte gjort några ändringar i programmen. Vad göra?

Falken

Tack Taz_1999! Ska lämna in minin vid tillfälle. Får köra mobilt så länge även om det ät längsammare.

Power, Wireless, Broadband och Internetdioderna lyser ständigt. När jag körde pc:n nyss hittade den routern trådlöst och wireless- och internetdioderna blinkade när jag var ute på nätet. Allt som det ska.
När jag kör Macen blinkar inga dioder. När jag ansluter Ethernetsladden lyser inte Ethernetdioden. Men i systeminställningar/nätverk står det att sladden inte är ansluten. Jag kollade sladden hos Kjell o co där en vänlig själ kopplade in den i ett mätinstrument och jag var även hos Macbutiken där en annan vänlig själ kopplade ihop två Macar med den och det funkade. Är det nätverkskortet som har pajat?

Routern heter Thomson TG787. Datorn är en Mac mini 1.83 GHz Intel core duo med Leopard 10.5.7.
Jag har stängt av och satt på routern och startat om datorn flera gånger. Hur gör jag för att "börja om" med routern?

I systeminställningar/Nätverk kan man ju välja hur man vill ansluta. Antingen med Glöbe trotter Option, Ethernet, Aiport, Bluetooth eller något annat. Jag har prövat allt.

Har haft Telias mobila bredband med Globetrotter modem ett par år och det har funkat bra både på Mac och pc. Köpte fast bredband från Telia i vintras med Thomsons router. Det var bara att koppla in så hittade Macen och routern varandra trådlöst. Värre var det med pc:n. Det krävdes två timmars arbete på plats av Telias tekniker för att det skulle funka. På landet under sommaren har jag kört det mobila bredbandet men sedan jag kom hem till stan har jag inte fått det fasta att funka. Pc:n hittade routern direkt men inte ens med ethernetkabel går det för (med) Macen. Den påstår att kabeln inte är ansluten. Kabeln funkar, jag har kollat.
Jag har försökt alla möjliga kombinationer. Vad gör jag?

Har just provat videofunktionen på min Nikon D90 och via Nikon Transfer importerat den till iPhoto och spelat upp den med Quick Time Player.
Det gick förträffligt. Sedan tidigare har jag några bilder från iPhoto som skärmsläckare och tänkte nu använda videosnutten istället. Men si det gick inte! Någon som vet hur man gör och om det går?

Leopardens skärmsläckare har en otrolig funktion som heter Mosaik.
Prova den med några favoritbilder från iPhoto! Datorn får verkligen jobba.